• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkiye'nin En beğenilen 3.Nesil Kahve Firması

En beğenilen Kahve Firması

• Kullanılan toplam oy
    246
ben bu tarz anketlere açıkçası karşıyım. doğru bulmuyorum. kalıplaşma ve takımlaşmaya çok müsait konular bunlar. benim sözlerim bazıları için ağır gelebilir ancak böyle bir başlığın bile olması hatalı.
misal bu listedeki bir kaç yer hariç hepsi ile deneyimim var. tek tek yazmaya kalksam forum kilit yer.
o yüzden isim vermeyim ancak bu listedekilerin net olarak bazıları biz kahve severleri yolunacak kaz, sırtından geçinelecek kadar saf sanıp paramız ile verdiği hizmeti teraziye bile konmayacak seviyede tutan yerler.
o yüzden yavaştan uzuyorum bu başlıktan.

ben bu tarz anketlere açıkçası karşıyım. doğru bulmuyorum. kalıplaşma ve takımlaşmaya çok müsait konular bunlar. benim sözlerim bazıları için ağır gelebilir ancak böyle bir başlığın bile olması hatalı.
misal bu listedeki bir kaç yer hariç hepsi ile deneyimim var. tek tek yazmaya kalksam forum kilit yer.
o yüzden isim vermeyim ancak bu listedekilerin net olarak bazıları biz kahve severleri yolunacak kaz, sırtından geçinelecek kadar saf sanıp paramız ile verdiği hizmeti teraziye bile konmayacak seviyede tutan yerler.
birazda anketin amacı böyle yerlerden uzak durmak. neden ankete karşısınız anlamadım açıkçası. genel olarak anketler fikir edinmek ve tartışmak için açılır. forumun genel amacıda bu zaten. burada genel olarak bunları tartışamayacaksak bence forumu zaten kapatalım gitsin. Bu anket birazda forumun esas amacına hizmet eden bir anket.

Oy vermek, tartışmak veya fikirlerimizi paylaşmak önemli olan. Forumda bunları tartışalım ki herkesin fikirleri üzerinden firmalarda buna göre "eğer okurlarsa" çeki düzen versinler. Elimizde en büyük güç ticari anlamda almamak bu kahvecilerden. Zaten takımlaşmak bana bu tip ticari alım satım işlerinde pek mantıklı gelmiyor. bir sürü emekle kazandığımız paraları harcarken bu ekonomik durumda zaten doğru olana yönelmek istiyoruz. ben şahsen hiç taraf tuttuğum bir kahve firması yok. sürekli her firmayı deniyorum. çoğu forumdaki arkadaşında toplu alımlar sayesinde denediğinin farkındayız. pek takım tutar gibi kahve firması tutan ben görmedim açıkçası forumda. herkes farklının ve yeni kahvelerin peşinde.

bence paylaşın.
benim de karşı olduğum şey bir şeyler bildiğini söyleyip ne olduğunu söylememek. eğer ne olduğunu söylemeyecekseniz yazdığınız mesajın, bildiğiniz şeylerin de bir anlamı olmuyor. bilgi paylaştıkça çoğalır, dolayısıyla sizi bildiklerinizi açıkça yazmaya davet ediyorum. bilinçlenmek için bildiklerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız faydalanmak isterim.

Forumun en buyuk amaci bu tarz bilgileri paylasmak degil mi zaten :/

Ben tecrubelerinizi okumak isterim

Alıntı:
"pek takım tutar gibi kahve firması tutan ben görmedim açıkçası forumda. herkes farklının ve yeni kahvelerin peşinde."

çok iyimser olmuş. biraz geriye gitsek forumda tonla yazı var.

forum elbette tartışma ortamı için güzel bir yer. herkes tartışsın. ama unuttuğunuz bir durum var. tipik Akdeniz insanıyız. en ufak durumda bile konu farklı yerlere gidiyor. ben A firması bizler üzerinden kazanç sağlıyor dersem, hemen başkası savunmaya geçecek. sonra forum kilit yiyecek. sanki daha önce hiç yaşanmamış gibi konuşuyorsunuz.
kim iyi kim kötü olayı değil.
bu listedekilerin hepsi para kazanmak için varlar. size, bize iyi kahve satıyor olmaları çok da umurlarında değil. günün sonunda banka hesaplarına yatan paraya bakarlar. senin o kahveyi beğenmen ya da beğenmemen çok önemli değil yani. en fazla "suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?" derler geçerler.
bazılarına hangi suyu kullanıyorsun dersin cevap bile vermezler. bazıları da saçma sapan su örnekleri verirler.
neyse konuştukça geriliyorum :D
gerilmeyim.
oy verin tabi oy vermek iyidir.
Ameriga bile verdi oy :) Biden win

Son düzenleme:
Ben buradaki kahvelerin bir kısmını denedim coffeerem, kronotrop, kahve fabrikası, burada olmayan moliendo, hepsinden de genel anlamda memnunum ama bu süreçte null özellikle şeffalık bilgilendirme ve çekirdek kaliteis (belki kavurma emin değilim) bakımından şu ana kadar bir adım öne çıktı ama süreç içinde öğrenemeye denemeye devam ediyorum yoksa fanatiği değilim✋.
Bu arada coffeerem e İzmir depremi dolayısıyla geçmiş olsun diyorum müşteri iletişimi bakımından sevdiğim bir firma.

Son düzenleme:
hayatımda içtiğim en berbat kahveleri kavuran arkadaşlar birinci gelemesin diye, en büyük rakibi null'a tatava yapmadan bastım geçtim :) yoksa coffee department de fena değil.

Alıntı:
"pek takım tutar gibi kahve firması tutan ben görmedim açıkçası forumda. herkes farklının ve yeni kahvelerin peşinde."

çok iyimser olmuş. biraz geriye gitsek forumda tonla yazı var.

forum elbette tartışma ortamı için güzel bir yer. herkes tartışsın. ama unuttuğunuz bir durum var. tipik Akdeniz insanıyız. en ufak durumda bile konu farklı yerlere gidiyor. ben A firması bizler üzerinden kazanç sağlıyor dersem, hemen başkası savunmaya geçecek. sonra forum kilit yiyecek. sanki daha önce hiç yaşanmamış gibi konuşuyorsunuz.
kim iyi kim kötü olayı değil.
bu listedekilerin hepsi para kazanmak için varlar. size, bize iyi kahve satıyor olmaları çok da umurlarında değil. günün sonunda banka hesaplarına yatan paraya bakarlar. senin o kahveyi beğenmen ya da beğenmemen çok önemli değil yani. en fazla "suyunuzdan kaynaklanıyor olabilir mi?" derler geçerler.
bazılarına hangi suyu kullanıyorsun dersin cevap bile vermezler. bazıları da saçma sapan su örnekleri verirler.
neyse konuştukça geriliyorum :D
gerilmeyim.
oy verin tabi oy vermek iyidir.
Ameriga bile verdi oy :) Biden win

Ne dediğinizi anlayan olduğunu sanmıyorum.

Ülkede hiç bir firma aslında olması gerekenlere, yani mümkünse tarladan fincana fair trade, olmadı en azından künye anlamında şeffaf tavır vs, gibi kriterlere tam oturmuyor. Zaten yorumlardan da anlaşılıyor ki tüketici kitle de genel olarak sadece fincan performansı ile ilgileniyor, kimsenin işin diğer etik taraftarına baktığı yok... Böyle başa böyle kavurucu oluyor haliyle... Neyse... Eğer böyle değerlendireceksek ve tek bir tercih yapmam gerekiyorsa tüm dalgalanmalarına rağmen ülkeye en düzgün çekirdekleri getiren Petra diyorum...
Hem ankette göremediğim hem de forumda nerdeyse hiç konuşulmayan bir kavurucu var aslında bildiğim kadarıyla işin etik kısmına fazlaca emek harcayan: At Origin.

Yanlış bilmiyorsam tüm çekirdekleri direct trade, yakın zamanda da organik sertifikası aldılar. Aynı zamanda sorduğumda yeşil çekirdek alış fiyatlarını da paylaşmışlardı, kavrum hakkında kayıp miktarı da dahil her bilgiyi de paylaşıyorlar. Hatta doğru saatlerde gelirseniz kavurmalarını izleme şansınız da var. Kahveleri de oldukça iyi bence ve Volkan Bey de iletişime fazlasıyla açık ve yardımcı da oluyor her sorununuzda. Fİyatları da fena değiller aslında. Kendilerinin forumda hiç konuşulmamasınınz bir sebebi var mıdır ya da genel olarak sadece çok bilinmedikleri için mi pek konuşulmuyor?

Hem ankette göremediğim hem de forumda nerdeyse hiç konuşulmayan bir kavurucu var aslında bildiğim kadarıyla işin etik kısmına fazlaca emek harcayan: At Origin.

Yanlış bilmiyorsam tüm çekirdekleri direct trade, yakın zamanda da organik sertifikası aldılar. Aynı zamanda sorduğumda yeşil çekirdek alış fiyatlarını da paylaşmışlardı, kavrum hakkında kayıp miktarı da dahil her bilgiyi de paylaşıyorlar. Hatta doğru saatlerde gelirseniz kavurmalarını izleme şansınız da var. Kahveleri de oldukça iyi bence ve Volkan Bey de iletişime fazlasıyla açık ve yardımcı da oluyor her sorununuzda. Fİyatları da fena değiller aslında. Kendilerinin forumda hiç konuşulmamasınınz bir sebebi var mıdır ya da genel olarak sadece çok bilinmedikleri için mi pek konuşulmuyor?

Zamanında kendileriyle iletişime geçmiştim: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...eleri-balmumcu-istanbul.273/page-2#post-16939 Merak da ediyordum ama bir türlü sıra gelmedi.

Daha deneyemediğim, son getirdikleri direct trade çekirdekleri ve şeffaflık kapsamında ürünlerin faturasına kadar gerekli bütün bilgilerin paylaşılması için attıkları adım yüzünden oyumu specific.coffee'e kullandım.

(Gerçi ankete seçeneklere eklenmemiş. )

Hem iletişim hemde şeffaflık bakınmından takdire şayan bir firma. Filtre kavrumları alıştığımızdan biraz açık olduğu için demlerken alıştığımız kalıpların dışına çıkmak gerekiyor. Espresso kavrum Ruanda Mahembe de bir harika.

Eğer ankette olsalardı, Diquinho #2 gibi efsane bir çekirdeği çiftliğe bizzat giderek bağlayan ve bizimle tanıştıran, mahir baristalara sahip Coffee Sapiens ve yine doğrudan ticaret ile Türkiye'ye ithal edilmiş en taze çekirdekleri getiren, dürüstlüğü ve saydamlığıyla apayrı bir saygıyı hak eden Specific Coffee'ye verirdim oyumu.

Bu listeye bi güncelleme gelmeli bence. 😅

Eğer ankette olsalardı, Diquinho #2 gibi efsane bir çekirdeği çiftliğe bizzat giderek bağlayan ve bizimle tanıştıran, mahir baristalara sahip Coffee Sapiens ve yine doğrudan ticaret ile Türkiye'ye ithal edilmiş en taze çekirdekleri getiren, dürüstlüğü ve saydamlığıyla apayrı bir saygıyı hak eden Specific Coffee'ye verirdim oyumu.
Specific Coffee'yi kurcaladım. Stokta olan kahve bulunmuyor. Teknik bir sorun mu oldu yoksa farklı bir satış yöntemleri mi var??

Specific Coffee'yi kurcaladım. Stokta olan kahve bulunmuyor. Teknik bir sorun mu oldu yoksa farklı bir satış yöntemleri mi var??
Bir zamanlar çok iyi çekirdekler getirmişlerdi ninety plus lar apollons gold lar april coffee ler havada uçuşuyordu fakat şuanlık kahve yönünden bir hareketlilikleri yok.

Geri