• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkiyede espresso için kaliteli robusta satan kavurucu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan B2hn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

B2hn

Üye
İsim
Batuhan
Daha fazla  
İsim
Batuhan
Merhabalar, öncelikle foruma yeni katıldığımı ve ortamdan gayet memnun kaldığımı söylemeliyim gerçekten bilgili üyelerimiz var ve bu konudada bana yardımcı olabileceklerini umuyorum. Başlıkta belirttiğim birçoğunuzu şaşırtmış olabilir ama bazı yaptığım araştırmalarda (ve hatırladığım kadarıyla bir James Hoffman videosunda da işlenen bir konuydu) toplu tüketim veya büyük endüstriyel granül kahve üreticilerine gitmeyen nispeten kaliteli ve tadımı doğru dürüst arabicadan bile ayırt edilemeyen robusta türleri olduğunu öğrendim ve espresso'daki gövdeli çikolata ve hafif sertliği sevdiğimden dolayı iyi bir robustanın belki bana arabicadan daha çok zevk verebileceği gibi bir düşünce içine girdim ve denemeye karar verdim. Tabiki "iyi" robustanın nitelikli kahve piyasasısnda bir niş olması sebebiyle bu konuda foruma danışmak istedim. Türkiyede böyle bir çekirdek var mıdır ? Var ise hangi kavurucuda bulunur ? Bu konuda bana yardımcı olabilecek veya fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla konuşmak isterim. :)

Robusta = Çöp. Kaliteli ayagına kaktıracaklar çöp çekirdekleri. James Hoffman Robusta tarlası aldı sanırım güzel algı kasıyor yakın zamanda kendisini nitelikli adı altında robusta satarken görürseniz şaşırmayın.

Robusta = Çöp. Kaliteli ayagına kaktıracaklar çöp çekirdekleri. James Hoffman Robusta tarlası aldı sanırım güzel algı kasıyor yakın zamanda kendisini nitelikli adı altında robusta satarken görürseniz şaşırmayın.
Hoffmanın kendisi değil bir konuk yayıncı tarafından yapılmış bir video bende de bulunan bir önyargıydı ama araştırdıkça potansiyeline olan ilgim arttı vidi merak edenler için :

Hoffmanın kendisi değil bir konuk yayıncı tarafından yapılmış bir video bende de bulunan bir önyargıydı ama araştırdıkça potansiyeline olan ilgim arttı vidi merak edenler için :

Hoffman Algı oyunlarını çok iyi yapar.

Demleniyor.com adresinden alabilirsiniz ayrıca sanalbaharatta satıyor. Bir dönem kendimce espresso harmanı yaparken demleniyor.com dan aldığım robusta çekirdekleri kullanmıştım fena sayılmayacak sonuçlar almıştım. Ancak bahsettiğiniz kadar “nitelikli” robusta olup olmadıkları konusunda bir şey diyemeyeceğim.

tadımı doğru dürüst arabicadan bile ayırt edilemeyen robusta türleri

Merhaba,
Belki merakınızı kırabilir ancak öyle bir şey söz konusu değil.

Elbette robusta çekirdekler de kendi arasında bir kalite sınıflamasına sahip. Fakat bu türün en iyisi, arabica standartlarında bir tada sahip olmaz.

Bunun mümkün olması için tohumların geniyle oynanması gerekir.

Selamlar,

Yalnızca robusta kavuran bir kavurucu var mıdır hiç bilmiyorum denk gelmedim lakin bir çok kavurucunun kendi hazırladığı blend lerin içerisinde bulunuyor.

Espressoya yakışabilecek benimde mokapot ile demlemekten ve çıktısını tüketmekten inanılmaz keyif aldığım Boxx Coffee nin Blend XX kahvesi var,en kısa sürede yeni aldığım kompresso da denemek içinde alacağım.Haricinde hatırladığım kadarı ile Kahve Fabrikasının blendleri mevcut.Bu ayki toplu alımda adı çıkan montag coffee nin Zenit Blend'i var.
Geçen ay harika bir toplu alıma resmen imzasını atan Celsius Coffee nin bitmiş olan El Diablosu ve midium roastlarının içerisinde olan kendi kafelerinde de müşterileein espresso siparişlerinde kullandıkları bir brazilya kahvesi var.
Bunlar şuanda aklıma gelenler.

Umarım ufak bir katkım olmuştur.

Selamlar,

Yalnızca robusta kavuran bir kavurucu var mıdır hiç bilmiyorum denk gelmedim lakin bir çok kavurucunun kendi hazırladığı blend lerin içerisinde bulunuyor.

Espressoya yakışabilecek benimde mokapot ile demlemekten ve çıktısını tüketmekten inanılmaz keyif aldığım Boxx Coffee nin Blend XX kahvesi var,en kısa sürede yeni aldığım kompresso da denemek içinde alacağım.Haricinde hatırladığım kadarı ile Kahve Fabrikasının blendleri mevcut.Bu ayki toplu alımda adı çıkan montag coffee nin Zenit Blend'i var.
Geçen ay harika bir toplu alıma resmen imzasını atan Celsius Coffee nin bitmiş olan El Diablosu ve midium roastlarının içerisinde olan kendi kafelerinde de müşterileein espresso siparişlerinde kullandıkları bir brazilya kahvesi var.
Bunlar şuanda aklıma gelenler.

Umarım ufak bir katkım olmuştur.
Söz konusu blendlerde robusta bulunuyor mu ? Ben hep arabica blendleri zannediyordum

Selamlar @opare

Şimdi baktım ve söylediğinde haklısın hiç birisinde robusta mevcut değil lakin paylaşımdaki amacım espresso için bildiğim blend ve single origin çekirdekleri paylaşmaktı :)

Hafızamı çok zorladım lakin rubosta içeriği olan bir blend hatırlayamadım @opare

Eğer rubosta içeren blendler ile ilgileniyorsan denk geldikçe paylaşırım.

Nitelikli kahve satan kahvecilerde robusta bulamazsınız.
Şu an nitelikli robusta için çalışmalar olduğunu geçen seneki karantina sohbetlerinde Şerif hpca da bahsetmişti ama şu an ülke sınırları içerisindeki “robustalar=çöp” .
Espressoperfettonun italyadan getirdiği kahveler göz atın isterseniz, italyan tarzı arabica robusta blendleri vardır mutlaka.

Merhabalar, öncelikle foruma yeni katıldığımı ve ortamdan gayet memnun kaldığımı söylemeliyim gerçekten bilgili üyelerimiz var ve bu konudada bana yardımcı olabileceklerini umuyorum. Başlıkta belirttiğim birçoğunuzu şaşırtmış olabilir ama bazı yaptığım araştırmalarda (ve hatırladığım kadarıyla bir James Hoffman videosunda da işlenen bir konuydu) toplu tüketim veya büyük endüstriyel granül kahve üreticilerine gitmeyen nispeten kaliteli ve tadımı doğru dürüst arabicadan bile ayırt edilemeyen robusta türleri olduğunu öğrendim ve espresso'daki gövdeli çikolata ve hafif sertliği sevdiğimden dolayı iyi bir robustanın belki bana arabicadan daha çok zevk verebileceği gibi bir düşünce içine girdim ve denemeye karar verdim. Tabiki "iyi" robustanın nitelikli kahve piyasasısnda bir niş olması sebebiyle bu konuda foruma danışmak istedim. Türkiyede böyle bir çekirdek var mıdır ? Var ise hangi kavurucuda bulunur ? Bu konuda bana yardımcı olabilecek veya fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla konuşmak isterim. :)
Bu konuda Şerif BAŞARAN çok net açıkladı. İklim değişikliği küresel ısınma arabika meyve bahçelerinin alanını daraltıyor onun yerimi robusta alıyor. Bu yüzden robustaları ıslah ediyorlarmış ve kaliteli robustalar dönemi geçecekmiş. Tabi bu uzmanlık alanı. Bende benzer düşünce içindeyim. Bu teknolojide illaki ıslah çalışmaları başarılı sonuç verir Şuan o kalitede bir ürün olduğunu sanmıyorum. Robusta doğal olarak çöp. Sadece espresso da krema almak için biraz robusta iyi gider

Geri