Merhabalar, öncelikle foruma yeni katıldığımı ve ortamdan gayet memnun kaldığımı söylemeliyim gerçekten bilgili üyelerimiz var ve bu konudada bana yardımcı olabileceklerini umuyorum. Başlıkta belirttiğim birçoğunuzu şaşırtmış olabilir ama bazı yaptığım araştırmalarda (ve hatırladığım kadarıyla bir James Hoffman videosunda da işlenen bir konuydu) toplu tüketim veya büyük endüstriyel granül kahve üreticilerine gitmeyen nispeten kaliteli ve tadımı doğru dürüst arabicadan bile ayırt edilemeyen robusta türleri olduğunu öğrendim ve espresso'daki gövdeli çikolata ve hafif sertliği sevdiğimden dolayı iyi bir robustanın belki bana arabicadan daha çok zevk verebileceği gibi bir düşünce içine girdim ve denemeye karar verdim. Tabiki "iyi" robustanın nitelikli kahve piyasasısnda bir niş olması sebebiyle bu konuda foruma danışmak istedim. Türkiyede böyle bir çekirdek var mıdır ? Var ise hangi kavurucuda bulunur ? Bu konuda bana yardımcı olabilecek veya fikir alışverişi yapmak isteyen arkadaşlarla konuşmak isterim.