Deniztombull
Yeni Üye
- İsim
- Deniz
Daha fazla
- İsim
- Deniz
Merhaba bugün sizlere 2020 Türkiye cezve&ibrik şampiyonasında hazırladığım Türk kahvesinin tarifini paylaşıyorum. Bir farklılık olarak 2 başlık altında bunu paylaşmak istedim.
Bu başlıklardan birisi evinde yada demleme yapacağı yerde tartısı,ısı ayarlı kettle, kahve öğütücüsü ve gaz ocağı seti olanlar için diğer bir başlık ise ekipmanları olmamasına rağmen bu yöntemi kullanmak isteyen değerli kahve severler için.
Ekipmanlarınız var ise;
*Kahveyi çekirdek olarak alıp evde kendi öğütücünüzü kullanarak öğütmeniz daha güzel içimli bir kahve sunacaktır.
*9 gr kahve
*70 gr su
*Kullanacağınız suyun sıcaklığı 65-70 derece.
*Kahvenin acılaşmasını engellemek için normal öğütümden daha kalın bir öğütüm kullanın.
*Ek-43T modelinde 1.5 ayarında bir öğütüm,comandante red clix 22 clix ayarında ve normal comandante 12 clix ayarında öğütebilirsiniz. Diğer değirmenlerde ise en ince ayarın biraz daha kalınında öğütüm yapabilirsiniz.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.
Ekipmanlarınız yok ise ;
*Her hangi bir kahve dükkanından alacağınız kahveyi cezvede yapılacak Türk kahvesi olarak öğüttürünüz.
*Cezvenin içine 3 dolu çay kaşığı kahve koyun.
*Fincanın alacağı kadar suyu kahvenin üzerinde gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu koyarak karıştırınız.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Demlemeyi yapmak için evinizdeki en küçük ocağın orta ateşini kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.
Afiyet olsun
Bu başlıklardan birisi evinde yada demleme yapacağı yerde tartısı,ısı ayarlı kettle, kahve öğütücüsü ve gaz ocağı seti olanlar için diğer bir başlık ise ekipmanları olmamasına rağmen bu yöntemi kullanmak isteyen değerli kahve severler için.
Ekipmanlarınız var ise;
*Kahveyi çekirdek olarak alıp evde kendi öğütücünüzü kullanarak öğütmeniz daha güzel içimli bir kahve sunacaktır.
*9 gr kahve
*70 gr su
*Kullanacağınız suyun sıcaklığı 65-70 derece.
*Kahvenin acılaşmasını engellemek için normal öğütümden daha kalın bir öğütüm kullanın.
*Ek-43T modelinde 1.5 ayarında bir öğütüm,comandante red clix 22 clix ayarında ve normal comandante 12 clix ayarında öğütebilirsiniz. Diğer değirmenlerde ise en ince ayarın biraz daha kalınında öğütüm yapabilirsiniz.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.
Ekipmanlarınız yok ise ;
*Her hangi bir kahve dükkanından alacağınız kahveyi cezvede yapılacak Türk kahvesi olarak öğüttürünüz.
*Cezvenin içine 3 dolu çay kaşığı kahve koyun.
*Fincanın alacağı kadar suyu kahvenin üzerinde gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu koyarak karıştırınız.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Demlemeyi yapmak için evinizdeki en küçük ocağın orta ateşini kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.
Afiyet olsun