• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkiye şampiyonasında hazırladığım Türk kahvesi tarifi ☺️

Deniztombull

Yeni Üye
İsim
Deniz
Daha fazla  
İsim
Deniz
Merhaba bugün sizlere 2020 Türkiye cezve&ibrik şampiyonasında hazırladığım Türk kahvesinin tarifini paylaşıyorum. Bir farklılık olarak 2 başlık altında bunu paylaşmak istedim.
Bu başlıklardan birisi evinde yada demleme yapacağı yerde tartısı,ısı ayarlı kettle, kahve öğütücüsü ve gaz ocağı seti olanlar için diğer bir başlık ise ekipmanları olmamasına rağmen bu yöntemi kullanmak isteyen değerli kahve severler için.

Ekipmanlarınız var ise;
*Kahveyi çekirdek olarak alıp evde kendi öğütücünüzü kullanarak öğütmeniz daha güzel içimli bir kahve sunacaktır.
*9 gr kahve
*70 gr su
*Kullanacağınız suyun sıcaklığı 65-70 derece.
*Kahvenin acılaşmasını engellemek için normal öğütümden daha kalın bir öğütüm kullanın.
*Ek-43T modelinde 1.5 ayarında bir öğütüm,comandante red clix 22 clix ayarında ve normal comandante 12 clix ayarında öğütebilirsiniz. Diğer değirmenlerde ise en ince ayarın biraz daha kalınında öğütüm yapabilirsiniz.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.

Ekipmanlarınız yok ise ;
*Her hangi bir kahve dükkanından alacağınız kahveyi cezvede yapılacak Türk kahvesi olarak öğüttürünüz.
*Cezvenin içine 3 dolu çay kaşığı kahve koyun.
*Fincanın alacağı kadar suyu kahvenin üzerinde gezdirerek koyun ve karıştırın.
*Ocağın üzerine koymadan önce cezveye önce kahve sonra suyu koyarak karıştırınız.
*Karıştırıken cezveye zarar vermemesi ve tadını etkilememesi için tahta kaşık kullanınız.
*Demlemeyi yapmak için evinizdeki en küçük ocağın orta ateşini kullanınız.
*Ocakta demlenme esnasında herhangi bir müdahale yapmayacağız.
*Ortalama demleme sürenizi 1.40-2.00 dk olması gerekir.
*Kullanacağınız fincanın ağız kısmının dar , alt kısmının geniş olması daha rahat bir içim sağlayacaktır.
*Kahveniz demlendikten sonra fincanı 45 derecelik açıyla eğerek kahveyi fincana boşaltın.
*Telve ve sıvının ayrışması için ve kahvenin içilebilir ısıya gelmesi için 2.30-3.00 dk bekleyin.

Afiyet olsun
 
Oncelikle tarif icin tesekkurler :) Artik sampiyon gibi demlemeye calisabiliriz :)

Cezve kalinligi ve sekli ustune bir sorum olacakti. Cezvenin olmasi gereken en az kalinligi ve demleme acisindan en optimum sekiller nedir? Farkli tasarimlar ile denemeler yaptiniz mi?
 
Oncelikle tarif icin tesekkurler :) Artik sampiyon gibi demlemeye calisabiliriz :)

Cezve kalinligi ve sekli ustune bir sorum olacakti. Cezvenin olmasi gereken en az kalinligi ve demleme acisindan en optimum sekiller nedir? Farkli tasarimlar ile denemeler yaptiniz mi?

Bu soruyu ben de merak ediyorum, çünkü verilen tariflere 1 e 1 uysam bile eğer 70 derece su kullanırsam kesinlikle çok çabuk demleniyor kahvem. O yüzden suyu 40 derece kulllanıyorum. Elimde bakır her evde olan cezvelerden var.
 
Oncelikle tarif icin tesekkurler :) Artik sampiyon gibi demlemeye calisabiliriz :)

Cezve kalinligi ve sekli ustune bir sorum olacakti. Cezvenin olmasi gereken en az kalinligi ve demleme acisindan en optimum sekiller nedir? Farkli tasarimlar ile denemeler yaptiniz mi?
Ben soy türkiye markasını kullanıyorum ancak diğer cezvelerlede deneme yaptım en dengeli sonuçları aldığım cezve soy markasının cezvesi . Dışı 1.5 mm bakır, içi ise gümüş kaplama olmasından dolayı ısı dağılımı çok dengeli oluyor ve çok dengeli bir demleme sunuyor.
 
Bu soruyu ben de merak ediyorum, çünkü verilen tariflere 1 e 1 uysam bile eğer 70 derece su kullanırsam kesinlikle çok çabuk demleniyor kahvem. O yüzden suyu 40 derece kulllanıyorum. Elimde bakır her evde olan cezvelerden var.
40 derece su ilede yakın sonuçlara ulaşabilirsiniz ancak tavsiyem 70 derece su kullanıp demleme esnasında ısıyı biraz daha kontrol ederek demleme süresini dengeleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst