• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Vitus Coffee & Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkçe Tadım Çarkı!

kahveciningalaksirehberi bir harika ya.
 
Ellerinize Sağlık @Kahveciningalaksirehberi İçtiği kahveyi anlamlandırmak isteyen tüm kahveseverlerin ellerinde bulundurması gereken bir kaynak.
 
Bazen kahvede aldığımız tatları ve aromaları betimlemekte ortak bir dil bulmakta zorlandığımız oluyor, Counter Culture Coffee'nin Alice tarafından Türkçe'ye çevirdiği tadım çarkını aşağıda bulabilirsiniz!

Ekli dosyayı görüntüle 4
Merhabalar,

Bahsettiğiniz konuda uzun zamandır kafama takılan birşey var. Kahve çekirdeği nasıl oluyorda 50 'ye yakın farklı aromaya sahip olabiliyor? Bu nasıl mümkün? Örneğin bir kahveyi yudumlarken bal aromaları alırken, başka bir kahvede salatalık notaları nasıl hissedilebiliyor?

Forumda yaptığım aramalarda tatmin edici bir sonuç bulamadım. Konu daha önceden tartışıldıysa link vermenizi rica ederim.
 
Merhabalar,

Bahsettiğiniz konuda uzun zamandır kafama takılan birşey var. Kahve çekirdeği nasıl oluyorda 50 'ye yakın farklı aromaya sahip olabiliyor? Bu nasıl mümkün? Örneğin bir kahveyi yudumlarken bal aromaları alırken, başka bir kahvede salatalık notaları nasıl hissedilebiliyor?

Forumda yaptığım aramalarda tatmin edici bir sonuç bulamadım. Konu daha önceden tartışıldıysa link vermenizi rica ederim.
Maillard reaksiyonu araştırabilirsiniz.
 
@Kahveciningalaksirehberi Birkaç sorum olacak. Bu çarkın İngilizcesinde tat açıklamaları da var mı? Genelde bu tarz tablolarda tat-yapı özellikleri ayrıca bir yerde betimleyici ve/veya karşılaştırmalı olarak açıklanır.

Özellikle gövde ve pekiştirici sıfatların anlaşılması zor geliyor bana. Hani İPEKSİ ve KADİFEMSİ arasında ne fark olabilir. OKKALI ve AĞDALI ne demek ne beklenmeli ne olursa OKKALI ne olursa AĞDALI olur gibi

Bir de Alice'i tanımam. Ne iş yapar da bilmem ama ingilizceden türkçeye tat-yapı sıfatları çevrilirken kullanılan bazı oturmuş terimler vardır. Burda DOLGUN-KREMALI-AĞZI KAPLAYAN lar dikkatimi çekti. Örn. Ağzı kaplayanın ingilizcesi neydi? Mouth thickness sa genelde ağız dolgunluğu/dolduran olarak çevrilir gibi.
 
@Kahveciningalaksirehberi Birkaç sorum olacak. Bu çarkın İngilizcesinde tat açıklamaları da var mı? Genelde bu tarz tablolarda tat-yapı özellikleri ayrıca bir yerde betimleyici ve/veya karşılaştırmalı olarak açıklanır.

Özellikle gövde ve pekiştirici sıfatların anlaşılması zor geliyor bana. Hani İPEKSİ ve KADİFEMSİ arasında ne fark olabilir. OKKALI ve AĞDALI ne demek ne beklenmeli ne olursa OKKALI ne olursa AĞDALI olur gibi

Bir de Alice'i tanımam. Ne iş yapar da bilmem ama ingilizceden türkçeye tat-yapı sıfatları çevrilirken kullanılan bazı oturmuş terimler vardır. Burda DOLGUN-KREMALI-AĞZI KAPLAYAN lar dikkatimi çekti. Örn. Ağzı kaplayanın ingilizcesi neydi? Mouth thickness sa genelde ağız dolgunluğu/dolduran olarak çevrilir gibi.
Orjinali:

457D91E9-069C-41C7-BFBB-B72A53093CCF.jpeg
 
Orjinalinde de sıfatları açıklayan bir yer yok o zaman. Teşekkür ederim
 
Bu konu biraz üste çıksın. Şu an içtiğim kahvede en net hafif siyah çay ve bariz çikolata tadını alabiliyorum. Hafif-orta asiditeyi ise bir şeye benzetemedim. Böyle durumlar da tropikal meyveler mi diyoruz. Asiditenin ne olduğu belli olmadığında... Tadım notlarında da tropikal meyveler yazıyor.
 
Bu konu biraz üste çıksın. Şu an içtiğim kahvede en net hafif siyah çay ve bariz çikolata tadını alabiliyorum. Hafif-orta asiditeyi ise bir şeye benzetemedim. Böyle durumlar da tropikal meyveler mi diyoruz. Asiditenin ne olduğu belli olmadığında... Tadım notlarında da tropikal meyveler yazıyor.
Frenk üzümü:LOL:, Nisan Ağca nın dediği gibi "Adam hayatında Frenk Üzümü görmemiş, frenk üzümü notaları alıyorum diyor" :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Bu konu biraz üste çıksın. Şu an içtiğim kahvede en net hafif siyah çay ve bariz çikolata tadını alabiliyorum. Hafif-orta asiditeyi ise bir şeye benzetemedim. Böyle durumlar da tropikal meyveler mi diyoruz. Asiditenin ne olduğu belli olmadığında... Tadım notlarında da tropikal meyveler yazıyor.
Yoo işte siyah çay diyorsun ya da underdevelop. 🤭
 
Geri
Üst