mcciftci
Barista
- İsim
- MehmetCan
Daha fazla
- İsim
- MehmetCan
- Değirmen
- comandante c40 mk3
- Ekipmanlar
- çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kayseri, Sakarya, Milano
Sevgili kahveseverler,
Temelde V60 demlemeleri yapiyorken bir suredir turk kahvesine de agirlik verdim. Belirli parametrelere dikkat edildikten sonra turk kahvesinde cok guzel sonuclar alinabildigine bek cogumuz sahit olmusuzdur. Yalniz kafami kurcalayan bir konu var.
Turk kahvesi demlemelerinde karateristik olarak canli/parlak bir asidite aliyorum. Bundan sikayetci degilim, boyle parlak bir tadi drip demlemelerle almak hic kolay olmuyor. Ancak ayni vurguyu tatliliga cekmem su ana kadar mumkun olmadi. Sanki turk kahvesinde tatliligi, parlak asiditenin onune gecirmek, demlemenin dogasi geregi mumkun olmayacakmis gibi bir algiya kapilmak uzereyim.
Siz de turk kahvesi demlemelerinde asiditenin tatliliktan daha belirgin oldugunu dusunuyor musunuz?
Tatliligi arttirmak ya da on plana cikarmak icin nasil metotlara basvuruyorsunuz?
Referans icin, Soy ekipman, Peak water, CMD: 7-8 ve 1:45 ile 2:30 arasi demlemeleri asagi yukari Turgay Yildizli'nin metoduyla yapiyorum (once kahveyi koymak, demlemeyi 60-75 derece arasinda baslatmak vs.)
Temelde V60 demlemeleri yapiyorken bir suredir turk kahvesine de agirlik verdim. Belirli parametrelere dikkat edildikten sonra turk kahvesinde cok guzel sonuclar alinabildigine bek cogumuz sahit olmusuzdur. Yalniz kafami kurcalayan bir konu var.
Turk kahvesi demlemelerinde karateristik olarak canli/parlak bir asidite aliyorum. Bundan sikayetci degilim, boyle parlak bir tadi drip demlemelerle almak hic kolay olmuyor. Ancak ayni vurguyu tatliliga cekmem su ana kadar mumkun olmadi. Sanki turk kahvesinde tatliligi, parlak asiditenin onune gecirmek, demlemenin dogasi geregi mumkun olmayacakmis gibi bir algiya kapilmak uzereyim.
Siz de turk kahvesi demlemelerinde asiditenin tatliliktan daha belirgin oldugunu dusunuyor musunuz?
Tatliligi arttirmak ya da on plana cikarmak icin nasil metotlara basvuruyorsunuz?
Referans icin, Soy ekipman, Peak water, CMD: 7-8 ve 1:45 ile 2:30 arasi demlemeleri asagi yukari Turgay Yildizli'nin metoduyla yapiyorum (once kahveyi koymak, demlemeyi 60-75 derece arasinda baslatmak vs.)