Merhaba,
Yakın zamanda Türk Kahvesinin standartlarının belirlenmesi ile ilgili haberleri duymuşsunuzdur. Konuyla ilgili bir haberi ve Cenk Girginol'un haberini aşağıya ekliyorum. Bu konuyu instagramda bolca görmeme rağmen standartların ne olduğunu bulamadım. Cenk Girginol paylaşımına gelen yoruma cevaben: "TSE sitesinden standart numarası (13423 ve 13904) yazıp satın alıp indirmeniz lazım" demiş. Bu yüzden buraya ekleyemiyorum maalesef.
Sizce Türk Kahvesinin bu standartlaştırılmasının ne yararı var? ve ne anlama geliyor?
www.trthaber.com

Cenk Girginol'un instanram paylaşımı:
Son olarak konuyla ilgili Özgün Sarısoy'un bir eleştirisi olmuş onu ekleyeyim:
Yakın zamanda Türk Kahvesinin standartlarının belirlenmesi ile ilgili haberleri duymuşsunuzdur. Konuyla ilgili bir haberi ve Cenk Girginol'un haberini aşağıya ekliyorum. Bu konuyu instagramda bolca görmeme rağmen standartların ne olduğunu bulamadım. Cenk Girginol paylaşımına gelen yoruma cevaben: "TSE sitesinden standart numarası (13423 ve 13904) yazıp satın alıp indirmeniz lazım" demiş. Bu yüzden buraya ekleyemiyorum maalesef.
Sizce Türk Kahvesinin bu standartlaştırılmasının ne yararı var? ve ne anlama geliyor?

Türk kahvesi pişirme kuralları TSE standartlarıyla belirlendi
Türk kahvesinin içeriği ve pişirme kuralları standartlarla belirlendi. Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, "Bu durum dünya kafe/restoran menülerinde hak ettiği gibi Türk ismiyle yer almasına katkı sunacak" dedi.

Cenk Girginol'un instanram paylaşımı:
Son olarak konuyla ilgili Özgün Sarısoy'un bir eleştirisi olmuş onu ekleyeyim: