• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi Öğütüm Sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mirtazo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mirtazo

Barista
İsim
Volkan
Daha fazla  
İsim
Volkan
Üstadlar merhaba benim nazarımda türk kahvesinin yeri çok ayrı ama bir türlü nasıl bir öğütüm yapacağını çözemedim.
Elimde bulunan değirmenler doğrultusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Elimde timemore c2 var Türk kahvesi için 9 klik 10 klik denedim ama olmuyor uzun sürüyor ve kahve acı oluyor.
Elimde bulunan bir diğer ürün bosh marka elektrikli otomatik öğütücü. Bununda herhangibirnayari yok direk pudra kıvamında öğütüyor. Acaba sözen el değirmeni alsam çok fark yaratır mı ?
Sözen yorumlarına baktım türk kahvesi en az 5 dk sürüyormuş pudra kıvamında diyorlar.
Eğer pudra kıvamındaysa elektrikli öğütücü varken sözen almaya gerek var mı
Şimdiden teşekkürler.
images (10).jpeg

Turk kahvesi icin elektirikli degirmen öneririm zira manuel degirmen dusuk klikte ogutum yapildigi icin hem sizi yoracaktir hemde kullanilan degirmenin ömrunu kisaltacaktir benim sahsi fikrim budur..

Son düzenleme:
Üstadlar merhaba benim nazarımda türk kahvesinin yeri çok ayrı ama bir türlü nasıl bir öğütüm yapacağını çözemedim.
Elimde timemore c2 var Türk kahvesi için 9 klik 10 klik denedim ama olmuyor uzun sürüyor ve kahve acı oluyor.
Elimde bulunan bir diğer ürün bosh marka elektrikli otomatik öğütücü. Bununda herhangibirnayari yok direk pudra kıvamında öğütüyor. Acaba sözen el değirmeni alsam çok fark yaratır mı ?
Sözen yorumlarına baktım türk kahvesi en az 5 dk sürüyormuş pudra kıvamında diyorlar.
Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 7589

bununla baharat felan öğütün

timemore titanyum burr daha ince ögutum yapiyor ve kisa suruyor

Molent almayın, 1 click dahi pudra kıvamında değil (Kurukahveci Mehmet Efendi'nin öğütümüyle kıyaslayarak söylüyorum)

Yanlış anladınız sanırım konuyu.
Arkadaşın elinde zaten c2 var, türk kahvesi için ne alayim diyor
yoo yanliş anlamadim c2 celik burr var kalin ogutumlere uygun ama turk kahvesi icin uygun degil

Molentte 3. klik bence çok yeterli aslında. Sezy ve CoolBeans çekirdekleriyle çok memnun kaldım.
Damak tadı farklılığı oluyor haklısınız. Bu konuyu açtığım bir başlıkta biraz tartıştık:

Ben telvelerin su içerisinde yüzdüğü kıvamı seviyorum. Molent ile öğütümlerimde telveler hep dibe çöktü ki bazı arkadaşlar da böyle tercih ediyor. Bana bu şekilde sulu geldi. Hem cezve hem Arçelik Telve ile denedim. 5/70den 9/70e kadar farklı gramajlar denedim. Hepsinde aynı oldu.

satılıyor ama uyumluluğu hakkinda fikrim yok

Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 7589
Türk kahvesi ince öğütüm olduğu için partikül dağılımının aman aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Bu süre konusundan ben de muzdaribim,değirmenimiz aynı sizinle. Art arda iki demleme yapın,birinde baharat öğütücü diğerinde TM değirmeni kullanın. Baharat öğütücüde tat kötüye gitmediyse kullanmanızın bir mahsuru olmaz diye düşünüyorum. Bu bıçaklı baharat öğütücüler filtre öğütümü için kaçınılması gereken tercihlerden ama TK için o kadar berbat olduklarını düşünmüyorum. Hiç denediniz mi,sonuç nasıl oluyor? Acı olursa öğütüm kalınlığı hariç diğer parametreleri değiştirerek absorbe edebilirsiniz. Böylece yeni bir değirmen almak yerine paranızı kaliteli çekirdeklere harcarsınız.

Türk kahvesi ince öğütüm olduğu için partikül dağılımının aman aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Bu süre konusundan ben de muzdaribim,değirmenimiz aynı sizinle. Art arda iki demleme yapın,birinde baharat öğütücü diğerinde TM değirmeni kullanın. Baharat öğütücüde tat kötüye gitmediyse kullanmanızın bir mahsuru olmaz diye düşünüyorum. Bu bıçaklı baharat öğütücüler filtre öğütümü için kaçınılması gereken tercihlerden ama TK için o kadar berbat olduklarını düşünmüyorum. Hiç denediniz mi,sonuç nasıl oluyor? Acı olursa öğütüm kalınlığı hariç diğer parametreleri değiştirerek absorbe edebilirsiniz. Böylece yeni bir değirmen almak yerine paranızı kaliteli çekirdeklere harcarsınız.
siz c2 ile türk kahvesi denediniz mi hiç?

Damak tadı farklılığı oluyor haklısınız. Bu konuyu açtığım bir başlıkta biraz tartıştık:

Ben telvelerin su içerisinde yüzdüğü kıvamı seviyorum. Molent ile öğütümlerimde telveler hep dibe çöktü ki bazı arkadaşlar da böyle tercih ediyor. Bana bu şekilde sulu geldi. Hem cezve hem Arçelik Telve ile denedim. 5/70den 9/70e kadar farklı gramajlar denedim. Hepsinde aynı oldu.
Konuyu görmemiştim inceledim şimdi. Peki daha kalın öğütmeyi denediniz mi acaba sonuç nasıl oldu. ben de arçelik telve kullanıyorum aslında aradığım köpüğü ve telveyi yakalıyorum fakat dibe çökme konusunda haklısınız. fakat bu dibe çökme konusu beni memnun ediyor o yüzdeno noktada ayrışmışız.

şimdi bence mantıken olması lazım bunun da çünkü geleneksel dediğimiz kahve pudra kıvamında, bu redclix ile 18-20 click muhabbetini koray çıkardı, arom açısından bence oldukça mantıklı bir formül, ama sen Türk kahvesi istiyorsan bu makine sana pudra kıvamı kahve verir. Şimdi şöyle bir durum var, Türk kahvesini nasıl yapıyorsunuz. Asıl mevzu burada nasıl bir cezve, nasıl bir ateş. Türk Kahvesini telve gibi elektronik bir cihazla yapıyorsanız şahsi kanaatim bu ihazın işinizi ziyadesiyle göreceği yönde.

Bu hafta toker cezve alacağım aslında baharat öğütücüyle pudra kıvamında denedim bazı denemelerimde güzel sonuçlar verdi ama tabii ne kadar homojenlik sağlıyor muamma.
Aslında soruyu söyle de sorabilirim türk kahvesi için öğütücü tavsiye edermisiniz.
Sözen tarzında fp

Konuyu görmemiştim inceledim şimdi. Peki daha kalın öğütmeyi denediniz mi acaba sonuç nasıl oldu. ben de arçelik telve kullanıyorum aslında aradığım köpüğü ve telveyi yakalıyorum fakat dibe çökme konusunda haklısınız. fakat bu dibe çökme konusu beni memnun ediyor o yüzdeno noktada ayrışmışız.
Evet farklı zamanlarda 3 ve 5 click de denedim. Sonuç aynı oldu. Nitelikli çekirdeklerin tazeliği ve kavrumunun alışık olduğumuz TK kavrumuna kıyasla daha az olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Taze ve daha az kavrulmuş çekirdeklerin partikülleri çökmeye daha meğilli olabilir.

Molent değirmenimle 1 ile 3 klik arasında öğütüm yapıyorum. Arçelik telve ile bol köpüklü ve lezzetli kahveler alabiliyorum.

Geri