- Konum
- istanbul/kadiköy
- İsim
- Koray ERDOĞDU
Daha fazla
- İsim
- Koray ERDOĞDU
- Espresso Makinesi
- kees wan der westen
- Değirmen
- mahlkonig ,comandante
- Ekipmanlar
- cezve,cezve,cezve
Selam arkadaşlar uzun zamandır buna sorunuzun cevabı için çalışıyorum ve mükemmel bir cevap ile karşınızdayım.
Fotoğraf sıralaması
1-) Market kahvesi
*35 gr kahve 2 dk sallama süresi
*200 Mikron :4 gr...
*250 Mikron :6 gr...
*300 Mikron :10 gr...
*350 Mikron :15 gr...
*Burada gördüğünüz gibi çok bir homojen öğüttüm yok..
Kahvenin demlenirken acılaşmasına neden olacak çok fazla ince kahveler var.
2-) Mahlkönig EK43T
*35 gr kahve 2 dk sallama süresi
*1,5 ayarında öğütüldü....
*200 Mikron :1 gr...
*250 Mikron :1 gr...
*300 Mikron :2 gr...
*350 Mikron :31 gr...
*Göründüğü üzere homejen bir öğütüm var. İnce ve kahveyi acılaştıracak kahve çok az gr sahip.
Buda kahvenin aramalarının daha net daha belirğin çakmasına yardımcı oluyor.
3-) Comandante red clix
*22 clix Öğütüm ayarı...
*200 Mikron :0 gr...
*250 Mikron :0 gr...
*300 Mikron :3gr...
*350 Mikron :32gr...
*Neden Comandante değirmen kullandığım nedeni işte burda. Nerdeyse 0 çok ince kahve taneleri var kahvenin acılaşmasına neden olcak çok ince kahve taneleri hiç yok.
Son düzenleme: