• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Gordion Coffee Roastery olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Türk Kahvesi Hakkında Doğrular ve Yanlışlar

kahvekolik.barista

İyi Bilinen Üye
Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
WhatsApp Image 2020-04-14 at 13.50.56.jpeg
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
 

Beytbaba

İyi Bilinen Üye
İsim
Beytullah babacan
Firma
preon coffee roastery
Daha fazla  
İsim
Beytullah babacan
Firma
preon coffee roastery
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
hatay
Bi abimiz israrla su yanlislari savunuyor ve pek de rağbet görüyor. Pr’i yuksek bir abimiz. Seneler once yanlis dedigimde kendisinin bilirkisi oldugunu savunmustu. Neyse koraylar bikmadan heryerde dogrulari yazdigi surece umit var.
 

kahvekolik.barista

İyi Bilinen Üye
Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
Bi abimiz israrla su yanlislari savunuyor ve pek de rağbet görüyor. Pr’i yuksek bir abimiz. Seneler once yanlis dedigimde kendisinin bilirkisi oldugunu savunmustu. Neyse koraylar bikmadan heryerde dogrulari yazdigi surece umit var.
desteğiniz yeter bana 🙌 .0 pr yüksek abiler türk kahvesi işine gireli daha yeni oldu ama ben yıllarımı verdim ki aramızdaki en büyük fark birimiz sevdiği ve değer verdiği için yapıyor,diğeri ise pr,para ve reklam için.
 

Buyukalpelli

Aktif Üye
Konum
Izmir
İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
kaç gr kullanılmaldır?
 

kahveyeniden

Aktif Üye
İsim
kahveyeniden
Diğer demleme yöntemlerinde suyun mineralizasyonunun önemli olduğu söylenir, bu türk kahvesi içinde geçerlidir muhtemelen ama bir de sizden duymak isteriz. Özellikle tercih ettiğiniz bir marka var mıdır?

Bu başlık için ve yaıtınız için şimdiden teşekkürler.
 

irfbor

İyi Bilinen Üye
İsim
İrfan Bora
Daha fazla  
İsim
İrfan Bora
Değirmen
Comandante
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beykoz
Comandante için klik sayımızın kaç olması gerekiyor acaba ?
 

irfbor

İyi Bilinen Üye
İsim
İrfan Bora
Daha fazla  
İsim
İrfan Bora
Değirmen
Comandante
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Beykoz
red klik=22,33
normal=12,13
kullana bilirsin.
Teşekkür ederim. Sizce nitelikli olarak değerlendirdiğimiz çekirdeklerden belirttiğiniz incelikte öğütüm yapıp demleyebilirmiyiz yoksa özellikle önerdiğiniz çekirdekler mevcutmudur ?
 

bilemiyorumaltan

Aktif Üye
Konum
Atakum/Samsun
İsim
Selçuk
Daha fazla  
İsim
Selçuk
Değirmen
Timemore slim
Ekipmanlar
V60 - Mokapot - Cezve
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Samsun
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Atakum
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
ben bugün denedim tarifi çok güzel oldu. normalde hep v60 tercih ederim türk kahvesi hoşuma gitmezdi. ama demlemeyi bilmiyormuşum. bundan sonra daha sık tercih edeceğim. teşekkürler.
 

muec

İyi Bilinen Üye
İsim
muec
Daha fazla  
İsim
muec
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
Merhabalar. Kullanacağımız fincanın kaç ml olduğundan bağımsız olarak kahve/su ölçüsü verebilir misiniz? Örneğin her 1 gram kahveye 10 gram su gibi.
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Merhaba, ben de sizin videolarınızdan örnek alarak Türk Kahvesi demlemeye çalıştım. Ancak ne yaparsam yapayım kahve acı oluyor. Kullandığım cezve normal bakır cezve bu nedenle ısınma çabuk oluyor ve 70 derece su kullanırsam 30 saniye sürüyor demleme. Normal bir cezve ile daha güzel Türk Kahvesi için bir öneriniz var mı?
 

kahvekolik.barista

İyi Bilinen Üye
Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
Teşekkür ederim. Sizce nitelikli olarak değerlendirdiğimiz çekirdeklerden belirttiğiniz incelikte öğütüm yapıp demleyebilirmiyiz yoksa özellikle önerdiğiniz çekirdekler mevcutmudur ?
bütün nitelikli çekirdeklerden demleyebilirsiniz. önemli olan sizin hangi çekirdekleri sevdiğiniz.
 

kahvekolik.barista

İyi Bilinen Üye
Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
Merhabalar. Kullanacağımız fincanın kaç ml olduğundan bağımsız olarak kahve/su ölçüsü verebilir misiniz? Örneğin her 1 gram kahveye 10 gram su gibi.
evet genelde 1e10 oranı söylüyorum ama kendim kullanırken 1e 8 kullanıyorum (y)
 

puspus

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul-Anadolu
İsim
Yücel
Daha fazla  
İsim
Yücel
Espresso Makinesi
BFC Ela Junior
Değirmen
Mazzer Mini, Eureka Specilieta, Timemore Chesnut G1
Ekipmanlar
V60,Güralita,Delter, Chemex, Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Ümraniye-Dudullu
@kahvekolik.barista
Koraycığım şu sorunun cevabını ben de merak ediyorum, evde kalin bir bakir cezve var, ama büyük. İnce çelik cezveler de var, almak istesek en uygun kaç mm olmali kalınlık?
Kullanılan cezvenin kalınlığı en az kaç mm olmalı? Farklı kalınlıktaki cezveler ile denemeler yaptınız mı?
 
Üst