• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tetra N Roastery olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi Hakkında Doğrular ve Yanlışlar

Konum
istanbul/kadiköy
İsim
Koray ERDOĞDU
Daha fazla  
İsim
Koray ERDOĞDU
Espresso Makinesi
kees wan der westen
Değirmen
mahlkonig ,comandante
Ekipmanlar
cezve,cezve,cezve
WhatsApp Image 2020-04-14 at 13.50.56.jpeg
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
 
Bi abimiz israrla su yanlislari savunuyor ve pek de rağbet görüyor. Pr’i yuksek bir abimiz. Seneler once yanlis dedigimde kendisinin bilirkisi oldugunu savunmustu. Neyse koraylar bikmadan heryerde dogrulari yazdigi surece umit var.
 
Bi abimiz israrla su yanlislari savunuyor ve pek de rağbet görüyor. Pr’i yuksek bir abimiz. Seneler once yanlis dedigimde kendisinin bilirkisi oldugunu savunmustu. Neyse koraylar bikmadan heryerde dogrulari yazdigi surece umit var.
desteğiniz yeter bana 🙌 .0 pr yüksek abiler türk kahvesi işine gireli daha yeni oldu ama ben yıllarımı verdim ki aramızdaki en büyük fark birimiz sevdiği ve değer verdiği için yapıyor,diğeri ise pr,para ve reklam için.
 
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
kaç gr kullanılmaldır?
 
Diğer demleme yöntemlerinde suyun mineralizasyonunun önemli olduğu söylenir, bu türk kahvesi içinde geçerlidir muhtemelen ama bir de sizden duymak isteriz. Özellikle tercih ettiğiniz bir marka var mıdır?

Bu başlık için ve yaıtınız için şimdiden teşekkürler.
 
Comandante için klik sayımızın kaç olması gerekiyor acaba ?
 
red klik=22,33
normal=12,13
kullana bilirsin.
Teşekkür ederim. Sizce nitelikli olarak değerlendirdiğimiz çekirdeklerden belirttiğiniz incelikte öğütüm yapıp demleyebilirmiyiz yoksa özellikle önerdiğiniz çekirdekler mevcutmudur ?
 
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
ben bugün denedim tarifi çok güzel oldu. normalde hep v60 tercih ederim türk kahvesi hoşuma gitmezdi. ama demlemeyi bilmiyormuşum. bundan sonra daha sık tercih edeceğim. teşekkürler.
 
Ekli dosyayı görüntüle 1475
Yanlışlar


⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.

⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.

⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.

⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.

⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.

⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.

⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.

⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.
Merhabalar. Kullanacağımız fincanın kaç ml olduğundan bağımsız olarak kahve/su ölçüsü verebilir misiniz? Örneğin her 1 gram kahveye 10 gram su gibi.
 
Merhaba, ben de sizin videolarınızdan örnek alarak Türk Kahvesi demlemeye çalıştım. Ancak ne yaparsam yapayım kahve acı oluyor. Kullandığım cezve normal bakır cezve bu nedenle ısınma çabuk oluyor ve 70 derece su kullanırsam 30 saniye sürüyor demleme. Normal bir cezve ile daha güzel Türk Kahvesi için bir öneriniz var mı?
 
Teşekkür ederim. Sizce nitelikli olarak değerlendirdiğimiz çekirdeklerden belirttiğiniz incelikte öğütüm yapıp demleyebilirmiyiz yoksa özellikle önerdiğiniz çekirdekler mevcutmudur ?
bütün nitelikli çekirdeklerden demleyebilirsiniz. önemli olan sizin hangi çekirdekleri sevdiğiniz.
 
Merhabalar. Kullanacağımız fincanın kaç ml olduğundan bağımsız olarak kahve/su ölçüsü verebilir misiniz? Örneğin her 1 gram kahveye 10 gram su gibi.
evet genelde 1e10 oranı söylüyorum ama kendim kullanırken 1e 8 kullanıyorum (y)
 
@kahvekolik.barista
Koraycığım şu sorunun cevabını ben de merak ediyorum, evde kalin bir bakir cezve var, ama büyük. İnce çelik cezveler de var, almak istesek en uygun kaç mm olmali kalınlık?
Kullanılan cezvenin kalınlığı en az kaç mm olmalı? Farklı kalınlıktaki cezveler ile denemeler yaptınız mı?
 
Geri
Üst