- Konum
- istanbul/kadiköy
- İsim
- Koray ERDOĞDU
Daha fazla
- İsim
- Koray ERDOĞDU
- Espresso Makinesi
- kees wan der westen
- Değirmen
- mahlkonig ,comandante
- Ekipmanlar
- cezve,cezve,cezve
Yanlışlar
⦁ Soğuk su kullanılmalıdır.
⦁ Önce su sonra kahve ilave edilmelidir.
⦁ Kısık ateşte yavaş yavaş demlenmeli dir.
⦁ Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.
⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.
⦁ Türk kahvesi demlenirken köpük oluşması için karıştırılmalıdır.
⦁ Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.
⦁ Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.
⦁ Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.
Doğrular
⦁ Ilık su kullanılmalıdır,kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı engellemek için.
⦁ Önce kahve sonra su ilave edilmelidir,bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.
⦁ Kısa sürede orta ateşe 2-2,5 dk dk aralığında demlenmesi gerekir.
⦁ Finacını ısıtmak kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmasını sağlıyor,Isıtmak yerine içerisine 1 adet buz ile bekletin fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.
⦁ Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dk sonra içilmelidir,içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.
⦁ Türk kahvesi demlenirken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor,karıştırmak kahvenin acılaşması na neden olur.
⦁ Türk kahvesi yaparken 1 cezve de en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahveyi acılaştırır.
⦁ Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar alt kısmının geniş olması gerekiyor.Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.
⦁ Türk kahvesini çok ince öğütmek kahveyi demlerken acılaşma sına neden oluyor,bu yüzden biraz daha kalın ögütülmelİ.