• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi ekşi tad

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mbayrav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbayrav

Barista
İsim
melikşah
Daha fazla  
İsim
melikşah
Bugün Boxx'un filtre için kavrulmuş Etiyopya chelelektu çekirdeğinden 7 gram kahve için 70 ml 60 derece su kullanarak türk kahvesi demledim fakat demleme sonucunda ortaya çıkan fincan oldukça ekşi bir fincan oldu. Türk kahvesine yeni başlayan biri olarak sizce sorun ne olmuş olabilir? Kavrum profili bu sonucun ortaya çıkmasındaki en büyük sebep olabilir mi? Türk kahvesi için hangi tür kavrum kahveleri tercih etmeliyim?

Kullandığım ekipmanlar: Cam borosilikat cezve, Arzum okka beangourmet değirmen.
Demleme süresi: 2.30 dk.

Bugün Boxx'un filtre için kavrulmuş Etiyopya chelelektu çekirdeğinden 7 gram kahve için 70 ml 60 derece su kullanarak türk kahvesi demledim fakat demleme sonucunda ortaya çıkan fincan oldukça ekşi bir fincan oldu. Türk kahvesine yeni başlayan biri olarak sizce sorun ne olmuş olabilir? Kavrum profili bu sonucun ortaya çıkmasındaki en büyük sebep olabilir mi? Türk kahvesi için hangi tür kavrum kahveleri tercih etmeliyim?

Kullandığım ekipmanlar: Cam borosilikat cezve, Arzum okka beangourmet değirmen.
Demleme süresi: 2.30 dk.
suyu değiştirmekten başlayabilirsiniz

Merhaba , forumdan takip ettiğim kadarıyla Türk kahvesi için daha çok G.Amerika kahvelerini öneriyorlar.

Türk kahvesiyle alakam yok ancak arkadaşın dediği gibi asiditesi düşük amerika kahveleriyle başlamanız daha kolay olabilir. Çok görüyorum en asidik çekirdeklerin türk kahvesinde v60'tan daha iyi sonuç verdiğini söyleyen kişileri. Yani amerika kahveleri şart değil ama başlangıç için daha kolay olur sanırım.

Türk kahvesiyle alakam yok ancak arkadaşın dediği gibi asiditesi düşük amerika kahveleriyle başlamanız daha kolay olabilir. Çok görüyorum en asidik çekirdeklerin türk kahvesinde v60'tan daha iyi sonuç verdiğini söyleyen kişileri. Yani amerika kahveleri şart değil ama başlangıç için daha kolay olur sanırım.

Atalarımız Türk kahvesi içerken daha Amerika keşfedilmemiş olabilir. İhtiyarların ekşi kahve içtiklerini ise hiç mi hiç zannetmiyorum. Hakiki Yemen kahvesi içiyorlardı.
Bana kalırsa Türk kahvesi tıpkı filtre ve espresso gibi kendine has kavurma kuralları olan bir ürün. Filtre için verilen siparişlerin çoğunun Türk kahvesi olarak ekşi tatmasının sebebi bu olabilir.

Merhabalar, Türk kahvesi demlerken ekşi tat sorununu ben de yaşıyorum. Öncelikle filtre kahve için çekirdekler açık kavrum oluyor o yüzde daha koyu kavrum bir çekirdeğe ihtiyacın var. Rahatsız eden ekşi tat demleme tam olmadiginda ortaya çıkıyor. Çekirdeği daha ince çekip , süreyi biraz daha uzatabilirsin. 👋

Geri