• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tüm Ekipmanları Satıp Ege'de Sahil Kasabasına Yerleşmek

CoFFeePaTh

Barista
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Değirmen
Kinu M47 Classic, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Bazen aklıma gelen bir düşünce...
Çokça keyif, biraz da lezzet için edindiğimiz kahve uğraşı hayatın merkezi haline gelmeye başladığında, son zamlar kafama takıldığında bunu düşünüyorum. Bütün ekipmanları satıp Ege'de bir sahil kasabasına yerleşip; börülce, domates, biber yetiştirip her şeyi geride bırakmayı düşünüyorum. Neyse ki nasıl yetiştireceğim konusunda pek bir fikrim yok da şimdilik bunu erteliyorum. :)
Ayrıca memurum ve tayinim de çıkmıyor; sahil kasabaları da hep gaspedilmiş mafyalaşmış diyorlar, iyisi mi bir espresso çekeyim de öyle dertleneyim. ;)

Aklıma gelmişken sorayım, sizde de oluyor mu böyle düşünceler?

Ekipman ile birlikte taşınıp salaş bir mekan açabilirsiniz bence.

Kapınıza da tebeşirle şöyle:
-Günlük taze balık
-Organik domates
-Organik espresso
Yazdınız mıydı, tatlı su kapitalisti olarak hayatınıza devam edebilirsiniz 😅

50 yaşından sonra gelmesi gereken düşünce... 34 için erken hocam biraz. Tabi yıpratan yıllar yüzünden "her şeyi geride bırakma" isteği tr'de daha erken geliyor olabilir :D

50 yaşından sonra gelmesi gereken düşünce... 34 için erken hocam biraz. Tabi yıpratan yıllar yüzünden "her şeyi geride bırakma" isteği tr'de daha erken geliyor olabilir :D
İçimde 50 yaşına gelince hayat bizi geride bırakacak gibi bir his var. :)

Foruma arada sık girip arada başka işlere dalıyorum. Foruma ne kadar dalarsam evde o kadar çok kahve ve yeni ekipman oluyor. Sonra güzel kahve çıkaracağım derken stress oluyor 😀
Sonra misafir geliyor , ya bu kahve ekşi ama diyor. Sonra bir sessizlik...
Misafirlik duran kahve dünyası önceden öğütülmüş senelenmis kahveyle yapılan ikramda ise , Hah işte diyorlar bu güzelmiş. 😀👍

Foruma arada sık girip arada başka işlere dalıyorum. Foruma ne kadar dalarsam evde o kadar çok kahve ve yeni ekipman oluyor. Sonra güzel kahve çıkaracağım derken stress oluyor 😀
Sonra misafir geliyor , ya bu kahve ekşi ama diyor. Sonra bir sessizlik...
Misafirlik duran kahve dünyası önceden öğütülmüş senelenmis kahveyle yapılan ikramda ise , Hah işte diyorlar bu güzelmiş. 😀👍
O misafirlere o konuda ben de çok kırgınım, Gardelli'ye burun kıvırıp 4 aylık Lavazza robustalı blendle hazırlanan latteye "işte nitelikli gayfe budur, eline sağlık." diyorlar. :)
Susuyorum...

Çokça keyif, biraz da lezzet için edindiğimiz kahve uğraşı hayatın merkezi haline gelmeye başladığında, son zamlar kafama takıldığında bunu düşünüyorum. Bütün ekipmanları satıp Ege'de bir sahil kasabasına yerleşip; börülce, domates, biber yetiştirip her şeyi geride bırakmayı düşünüyorum. Neyse ki nasıl yetiştireceğim konusunda pek bir fikrim yok da şimdilik bunu erteliyorum. :)
Ayrıca memurum ve tayinim de çıkmıyor; sahil kasabaları da hep gaspedilmiş mafyalaşmış diyorlar, iyisi mi bir espresso çekeyim de öyle dertleneyim. ;)

Siz bunu söyleyince aklıma şöyle bir anım geldi. Şu anda istanbuldayım ama Akdeniz'in "eski" sahil kasabalarından birinde büyüdüm. Bir önceki yaz mevsiminde de pandemi nedeniyle yaz başında uzun süreli kalmak için gittim. Giderken de yanımda bütün kahve ekipmanları, Boxx'dan yeni aldığım bir kahve vs. Sabah kalkınca yine ilk iş olarak kahve demliyorum. Paketin üzerinde yazan çilektir, eriktir, vs. tatım notlarını alamadığım için kafayı yiyorum. Ama o mevsimde bahçede abartısız şekilde şahane organik çilek, kayısı, her mevsim portakal, böğürtlen, erik, ne ararsan var. Bu aklıma gelince, gidip onları bahçeden toplamak yerine, benim bu tatları kahvede aramam inanılmaz derece de absürt geldi. Ondan sonra bütün yaz boyunca kahve aklıma bile gelmedi desem yeridir, İstanbul'a dönünceye kadar... Şimdi de artık kahvedeki tatlara bir isim vermeye çok çalışmam. Önemli olan aromatik olması, tadım notundan ziyade.

Son düzenleme:

Abi sahil kasabaları bakirdir bir kahve dükkanı açşan orada ?

Merhaba

Egede sahil kasabalarında ev/arazi fiyatlarının 3-4 katına fırladığını haber vermek durumundayım malesef. Tüm kahve ekipmanları satıldığında buralarda düşünülen öyle ekilecek arazisi de olan bir evin anca bahçe kapısını alabilirsiniz, o da belki :)

Başlığa çok güldüm yaa!🤣🤣Evinizde Lamarzocco,Slayer falan mı var?

Ekipman ile birlikte taşınıp salaş bir mekan açabilirsiniz bence.

Kapınıza da tebeşirle şöyle:
-Günlük taze balık
-Organik domates
-Organik espresso
Yazdınız mıydı, tatlı su kapitalisti olarak hayatınıza devam edebilirsiniz 😅
“İlerde 70-80 bin liralık espresso makinesini zaten almadan rahat etmeyeceğim. Bari mekan açayım da makinenin parası çıksın” diyorum ben kız arkadaşıma

Başlığa çok güldüm yaa!🤣🤣Evinizde Lamarzocco,Slayer falan mı var?
Ya aslında onun parasıyla gitmiyorsun; yani her şeyi geride bırakıyorsun gibi.
Esin kaynağım ekşi sözlükteki bir başlıktır. Orada da her şeyi geride bırakıp Adana'ya yerleşmek ile ilgili girdiler vardı; düşünmüştüm ki; gelenlere yer açılsın. :) Sonra vazgeçtim; gidemiyorum madem; burada devam edeyim dedim.
O makinelerden yok ama Bianca sipariş ettim bu arada. Her şeyi geride bırakıp Adana'ya gelen forumdaşları kahveye beklerim, hep burada olanları da tabii ki. :)

Esin kaynağım ekşi sözlükteki bir başlıktır. Orada da her şeyi geride bırakıp Adana'ya yerleşmek ile ilgili girdiler vardı; düşünmüştüm ki; gelenlere yer açılsın. :) Sonra vazgeçtim; gidemiyorum madem; burada devam edeyim dedim.
O makinelerden yok ama Bianca sipariş ettim bu arada. Her şeyi geride bırakıp Adana'ya gelen forumdaşları kahveye beklerim, hep burada olanları da tabii ki. :)
La Pavoni'nin gözü yaşlı :) Güzel günlerde kullanın.

Hayırlı olsun. Ekşi Sözlük'ü de aktif kullanıyorsunuz sanırım. Birkaç ay önce Ekşi'deki bir entry'de atılan bir tweet'e girdim yorumlarda sizi gördüm. 2 yıl neyse de 50 yıl çok :(

Geri