• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tuck coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ege_men
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ege_men

Yeni Üye
İsim
Egemen
Daha fazla  
İsim
Egemen
Selamlar kahve hobisi yaklaşık 2 ay önce başladi bende bu sure zarfında bir çok kahve deneme fırsatım oldu en iyi isim yapmış kavurucu firmaları içinde dahil olanıda vardı şimdi size bahsedeceğim firmada vardı ne yalan söyliyeyim bir gece evde kahve kalmadığından yeni açılmış olan tuck cofee ile tanıştım personelin yaklaşımı patronlarının ilgisi bende kotude olsa inasanliklari yeter diyerek kendi tavsiyleri dogrultusunda BOMBE (orman meyveleri ve portakal )dengeli gövde tadım notları olan kahveyi tavsiye ettiler kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ederim
Recetem:
Timemore c3 13 klik
1/16
17gr kahve
272 ml 92' buzdağı su
Clever dripper yerine konchero filtre kahve makinesinin cikabilen haznesi
Mocapot filtre kağıdı 4numara
Suya kahveyi ilave ettiğimde 2 tur ustten karistirdim 2.dk 1 kere daha karıştırıp ardindan 3.dakikada bardaga akışını sağladım bu arada tam 1 dk icerisinde boşaltım saglanmis oldu
Kahve gerçekten tahminimin en ust seviyesindeydi bildiginiz meyve suyu kokusu başlangıçta çiçeksi icim tadı ise mango ve portakal şuanda bu kahveden 1kg stok yapmis bulunmaktayim eğer imkaniniz varsa kacirmayin derim
Sizlerin vaktini epey bir calmış durumdayım kusura bakmayın

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220610-142903_Gallery.jpg
    Screenshot_20220610-142903_Gallery.jpg
    76.5 KB · Görüntüleme: 53
Kavurucusu derken hocam firma olarak değil kişi olarak ayriyeten internet sitesinde satışları yok fakat gidip dükkandan çekirdek alabiliyoruz 50gr olarak satılıyor Ankara'da sanırım sadece Pursaklar şubesi var oda yeni açıldı
Anladım hocam ben öyle düşünmedim sorunuzu :) O bilgiyi de edinirsem paylaşırım.

Neden Pursaklar acaba?
Güdül ve Haymana’ya şube düşünüyorlar mı
bir de internet sitelerine de baktım, eğer doğru tuck coffee ise baktığım isimle baya eğlenmek için koymuşlar gibi. "Join to the tuck side" ve "tuckbuddy" gibi kullanımlara denk geldim.

Kendilerine "tuck the pain away", "we will tuck you" ve "tuck you like a hurricane" gibi küçük şakaları da tavsiye ederim.

bir de internet sitelerine de baktım, eğer doğru tuck coffee ise baktığım isimle baya eğlenmek için koymuşlar gibi. "Join to the tuck side" ve "tuckbuddy" gibi kullanımlara denk geldim.

Kendilerine "tuck the pain away", "we will tuck you" ve "tuck you like a hurricane" gibi küçük şakaları da tavsiye ederim.
Pursaklar halkının bundan haberi var mı(:

Kavrumları ve çekirdekleri hiç fena değil. İşim dolayısıyla kendilerinden numune almıştım. Özellikle filtre harmanlarını çok beğendim. Tam bir fiyat performans kahvesi. Light roast ve meyvemsi bir fincan (Kayısı-Şeftali ve Kuru Üzüm) çıkıyor.

Kavrumları ve çekirdekleri hiç fena değil. İşim dolayısıyla kendilerinden numune almıştım. Özellikle filtre harmanlarını çok beğendim. Tam bir fiyat performans kahvesi. Light roast ve meyvemsi bir fincan (Kayısı-Şeftali ve Kuru Üzüm) çıkıyor.
Şaşırdım açıkçası. İki yorum gördüm ikisi de olumlu kahveleri hakkında. Ben daha ticari tarafta olduklarını, dolayısıyla dark diye ,düşünüyordum.Fırsat bulduğumda deneyeceğim çekirdeklerini.

Şaşırdım açıkçası. İki yorum gördüm ikisi de olumlu kahveleri hakkında. Ben daha ticari tarafta olduklarını, dolayısıyla dark diye ,düşünüyordum.Fırsat bulduğumda deneyeceğim çekirdeklerini.
Hocam ben İzmir'de sıkça ziyaret ediyorum. Özellikle çalışmak için elverişli bir ortamı olduğu için. Bence kesinlikle ticari taraftalar, ben hala güzel kahve istediğimde Baristocrat, Poka veya Nutz'a gitmeye çalışıyorum. Ancak Tuck'da bir americano içtiğimde de yine de memnun ayrılıyorum. Diğer zincir ve ticari kafelere göre kesinlikle nitelikli taraftalar. Özellikle Denizli şubesi de bence başarılı ve genelde işi bilen barista arkadaşlar yer alıyor. Orada denediğim chemex ve V60'lardan hep memnun kaldım ama izmir'de V60 kişiye göre değişiyor beğenmediğim de oluyor ama americano hep güzel o yüzden riske atmayıp hep americano alıyorum :)
Uzun lafın kısası ticari tarafta da olsalar denemeye değer bir firma bence. İzmir'de varlığı çok eskidir, hatta ilk şubelerinin İzmir bornova olması muhtemel.

Bir aksesuar siparişiminde yanında STAR espresso sipariş ettim.

Çekirdekler koyu, ama yağlı yağlı değil, hatta medium diyebiliriz belki. Kaliteli de duruyor. Ancak tat olarak oldukça koyu buldum. Siyah çikolata, gövdeli traditional espresso diyebilirim. Benim tarzım değil. O tarz kahve icin fiyatı da yüksek buldum. Yine de beğenen olabilir.

Geri