İstanbul iş yolculuğunda, İstanbul’da yaşayan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine keşfettiğim bir kahveci. Sonrasında 4 adet kahvesini denedim. Denediğim 4 kahveden, 3 kahveyi beğendim. Bu kahveler hakkında yorum yapmak istedim. Beğendiğim 3 kahveden 2 tanesi sanırım KUNGPOW‘da da olan çekirdekler, isim ve içerik tamamen aynı gözüküyor. Ancak Troika’da fiyatlar çok daha uygundu. Tesadüf ki tam buranın sayfasını açacaktım, son kalan kahvesini demlemesini yapmıştım ki , konu açılmış.
KENYA MİHANDO
İlk beğendiğim kahve
Kenya Mihando kahvesiydi
KUNGPOW’da 300 gr 105 TL olan KENYA MİHANDO , TROIKA’DA 250 gr 67,5 TL fiyatı, üstelik kargo ücretsiz. Fiyat farkı gerçekten dikkat çekici.
https://troikaroasting.co/kahve/kenya-mihando-pb-top
Kenya mihando asiditesi bir Kenya Kahvesine göre düşük bir kahveydi. French Press , V60 , Moka Pot ve Espresso olarak denedim. Genel olarak beğendim. Aromalar alabiliyordu. Ben bitter çikolata aromasını pek alamadım. Kenya kahvesi olmasına rağmen asiditesi bir Kenya Kahvesine göre asiditesi düşük olduğu için Moka Pot ve Espresso için uygundu. Fiyat performansı göz önüne aldığında denenebilecek bir kahve.
Burundi Kirundo Special-Prep Natural
Diğer deneğim kahve Burundi Kirundo ‘da sanırım Kungpow’da olan kahvelerdendi. Kahve parlak ve canlı bir kahveydi, Kenya Mihando’ya göre kavurumu daha iyiydi. Aromatik notaları alınabiliyordu.
Brasil Sitio Gamelao
Bu kahve fiyat performans kahvesi diyebileceğim bir kahve. Gövdeli bir kahve. Tadım notaları spesifik olarak algılanmasa da aromatik bir kahve .
Firma ile özel bir ilişkim yok. İnstangramdan kahveleri hakkında iletişime girmiştim. Geri bildirimleri kendilerine de yapacağım. Ancak bu kadar ayrıntılı yazmamın ve desteklememin nedeni, nitelikli kahvenin belirli az sayıda kavurucu haricinde de Türkiye’de de başka kavurucular da olduğunu, hatta aynı çekirdeklerin daha uygun fiyata bulunabilineceğini gösteren bir marka olmasıdır. Deneyip daha fazla beğenen üyemiz olursa toplu alım listesine dahi bence girebilecek bir firma.
Ekli dosyayı görüntüle 8459Ekli dosyayı görüntüle 8460