• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Trade Coffee benzeri bir keşif/karşılaştırma akışını Türkiye için bulamayınca kendim yaptım

Selamlar,

Bir dönem yurtdışında Trade Coffee platformunu kullanıyordum. Özellikle kahve seçerken tek yerde farklı kavurucuları görebilmek, köken/işleme/tat profili gibi şeylerle daraltmak hoşuma gidiyordu.

Türkiye’de kahve alırken benzer bir akış bulamayınca yine eski usule dönüyordum: buradan yeni kahveleri bul, kavurucu sitelerini tek tek aç, stokta ne var bak, 250 g / 500 g / 1 kg fiyatlarını kafada kıyasla, sonra hangi kahve hangi sekmedeydi unut :)

Buna biraz sinir olup kendime küçük bir araç yaptım:

Trade Coffee gibi abonelik/satış modeli yok. Daha çok forumdan bulabildiğim ve sitelerine erişip veri çekebildiğim kavurucular için katalog + karşılaştırma gibi düşünebilirsiniz. Şu an yaklaşık 455 kahve, 37 kavurucu ve 21 köken var. Kahveleri köken, işleme, kavrum, tat notu ve 100 g fiyatına göre filtreleyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz kahvede doğrudan kavurucunun kendi sitesine gidiyor.

Benim en çok işime yarayan tarafı şu oldu:
- farklı paket gramajlarını 100 g fiyatıyla daha düzgün kıyaslamak
- “Etiyopya + yıkanmış + filtre” gibi hızlı arama yapmak
- hep baktığım birkaç kavurucunun dışına çıkmak
- bazen sadece ne alsam diye bakınırken yeni çekirdek keşfetmek

Eksik kavurucular vardır, bazı fiyatlar geç güncellenebilir, tat notu/işleme normalize ederken hata kaçmış olabilir. O yüzden özellikle burada paylaşmak istedim; bu forumdaki geri bildirim muhtemelen en hızlı eksiği gösterir.

Merak ettiğim şeyler:
- Siz böyle bir şeyi kullanır mıydınız?
- Eksik görüp “bu kavurucu kesin olmalı” dediğiniz kavurucular var mı?
- 100 g fiyat kıyası mantıklı mı, yoksa başka bir metrik daha mı lazım?
- Filtrelerde gereksiz/eksik bulduğunuz şey var mı?

Affiliate/satış/aracı mağaza yok. Şimdilik gerçekten “benim işime yarıyor, acaba başkasının da işine yarar mı?” noktasındayım. İncelediğiniz için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, öncelikle elinize sağlık. Çok faydalı olmuş bence. Şahsen benim de merakımdı böyle bir husus ve siz bunu uygulamaya dokmussunuz. Çok güzel olmuş. Ben, açık kavrumları listele dedim ama sizin uygulama da açık olarak göstermesine rağmen firma sayfasında orta kavrum olarak gösteriyor. Belki, değerlendirmeye alınabilir.

Belirli bir yerden satın alım dışında kullanmak için güncel kaldıkça çok verimli olacak gibi geldi bana. Özellikle fiyata göre alışveriş yapmak için çok kullanışlı. Yalnız fiyata Göre sıralamada 100gr fiyatına göre listeleme yapıyor ve bazı fiyatlarda 1kgya göre hesaplama yaparken bazılarında küçük gramaj paketlere göre hesaplama olduğu için hatalı görünüyor. Örnek vermek gerekirse 100g kahve 43tl gözüküyor. Buna göre kilosu 430tl olması lazımken 250gr paket fiyatına göre hesaplanmış. Burada şu söylenebilir; "1kg fiyatının o olmayacağı belli.". Ama bazı firmaların küçük paketlerinde 60-100-200gr gibi seçenekler var. Yani küçük pakette tek standart olmadığı için biraz da yanıltıcı olmuş oluyor. Eksik kavurucu olarak gözüme milestones çarptı. Onun dışında şu an aylık alım listesinde olan Cho coffeeyi de göremedim. Emeğinize sağlık.

Merhabalar, öncelikle elinize sağlık. Çok faydalı olmuş bence. Şahsen benim de merakımdı böyle bir husus ve siz bunu uygulamaya dokmussunuz. Çok güzel olmuş. Ben, açık kavrumları listele dedim ama sizin uygulama da açık olarak göstermesine rağmen firma sayfasında orta kavrum olarak gösteriyor. Belki, değerlendirmeye alınabilir.
Çok teşekkürler, haklısınız. Kavrum bilgisinde bazı ürünlerde algoritma fazla agresif çalışabiliyordu; firma sayfasındaki açık bilgiyle çelişen durumları azaltmak için kavrum eşlemesini güncelledik. Artık ürün sayfasında açıkça verilen kavrum bilgisi öncelikli alınıyor, “filtre/espresso” gibi kullanım ifadelerinden otomatik kavrum tahmini yapmıyorum. Geri bildiriminiz üzerine güncellemeyi yaptım

Belirli bir yerden satın alım dışında kullanmak için güncel kaldıkça çok verimli olacak gibi geldi bana. Özellikle fiyata göre alışveriş yapmak için çok kullanışlı. Yalnız fiyata Göre sıralamada 100gr fiyatına göre listeleme yapıyor ve bazı fiyatlarda 1kgya göre hesaplama yaparken bazılarında küçük gramaj paketlere göre hesaplama olduğu için hatalı görünüyor. Örnek vermek gerekirse 100g kahve 43tl gözüküyor. Buna göre kilosu 430tl olması lazımken 250gr paket fiyatına göre hesaplanmış. Burada şu söylenebilir; "1kg fiyatının o olmayacağı belli.". Ama bazı firmaların küçük paketlerinde 60-100-200gr gibi seçenekler var. Yani küçük pakette tek standart olmadığı için biraz da yanıltıcı olmuş oluyor. Eksik kavurucu olarak gözüme milestones çarptı. Onun dışında şu an aylık alım listesinde olan Cho coffeeyi de göremedim. Emeğinize sağlık.

Çok teşekkürler, çok değerli geri bildirim. Fiyat sıralamasındaki sorun gerçekten vardı: bazı varyantlı ürünlerde fiyat küçük paket üzerinden, gramaj ise başka paket seçeneğinden okunabildiği için 100g fiyatı yanıltıcı çıkabiliyordu. Bunu düzelttim; artık mümkün olduğunda gerçek paket/varyant fiyatını baz alıyor ve karşılaştırmayı daha tutarlı şekilde yapıyor. Ayrıca Milestones ve Cho Coffee Roastery’yi de ekledim, scraper’ı tekrar çalıştırdık. Paket boyutuna göre daha net filtreleme/sıralama da sonraki iyileştirme listemizde. Scraper günlük çalışıyor ve tüm kavuruculardan güncel ürünleri çekiyor. Tüm nitelikli kahve opsiyonlarını en güncel şekilde tek platformdan gezip inceleyebilirsiniz

Emeğinize sağlık. Kahve takip işlerinde kendi çözümünü üretmek her zaman en içe sineni oluyor. Aynı yollardan geçip aynı motivasyonla ben de kendi uygulamamı geliştirmiştim. Süreç çok keyifli ama bir o kadar da dipsiz kuyu :) @selamet Bey'in sitesine de https://kahve.one göz atmak isteyebilirsiniz.

Not: Aynı dertten muzdarip bir geliştirici olarak, benim de ortaya çıkardığım çözüme bakmak isterseniz belki birbirimize fikir veririz: https://hi.postroast.tr/kesfet

Geri