Brokenchemex
Üye
Selamlar,
Bir dönem yurtdışında Trade Coffee platformunu kullanıyordum. Özellikle kahve seçerken tek yerde farklı kavurucuları görebilmek, köken/işleme/tat profili gibi şeylerle daraltmak hoşuma gidiyordu.
Türkiye’de kahve alırken benzer bir akış bulamayınca yine eski usule dönüyordum: buradan yeni kahveleri bul, kavurucu sitelerini tek tek aç, stokta ne var bak, 250 g / 500 g / 1 kg fiyatlarını kafada kıyasla, sonra hangi kahve hangi sekmedeydi unut
Buna biraz sinir olup kendime küçük bir araç yaptım:
Trade Coffee gibi abonelik/satış modeli yok. Daha çok forumdan bulabildiğim ve sitelerine erişip veri çekebildiğim kavurucular için katalog + karşılaştırma gibi düşünebilirsiniz. Şu an yaklaşık 455 kahve, 37 kavurucu ve 21 köken var. Kahveleri köken, işleme, kavrum, tat notu ve 100 g fiyatına göre filtreleyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz kahvede doğrudan kavurucunun kendi sitesine gidiyor.
Benim en çok işime yarayan tarafı şu oldu:
- farklı paket gramajlarını 100 g fiyatıyla daha düzgün kıyaslamak
- “Etiyopya + yıkanmış + filtre” gibi hızlı arama yapmak
- hep baktığım birkaç kavurucunun dışına çıkmak
- bazen sadece ne alsam diye bakınırken yeni çekirdek keşfetmek
Eksik kavurucular vardır, bazı fiyatlar geç güncellenebilir, tat notu/işleme normalize ederken hata kaçmış olabilir. O yüzden özellikle burada paylaşmak istedim; bu forumdaki geri bildirim muhtemelen en hızlı eksiği gösterir.
Merak ettiğim şeyler:
- Siz böyle bir şeyi kullanır mıydınız?
- Eksik görüp “bu kavurucu kesin olmalı” dediğiniz kavurucular var mı?
- 100 g fiyat kıyası mantıklı mı, yoksa başka bir metrik daha mı lazım?
- Filtrelerde gereksiz/eksik bulduğunuz şey var mı?
Affiliate/satış/aracı mağaza yok. Şimdilik gerçekten “benim işime yarıyor, acaba başkasının da işine yarar mı?” noktasındayım. İncelediğiniz için şimdiden teşekkürler.
Bir dönem yurtdışında Trade Coffee platformunu kullanıyordum. Özellikle kahve seçerken tek yerde farklı kavurucuları görebilmek, köken/işleme/tat profili gibi şeylerle daraltmak hoşuma gidiyordu.
Türkiye’de kahve alırken benzer bir akış bulamayınca yine eski usule dönüyordum: buradan yeni kahveleri bul, kavurucu sitelerini tek tek aç, stokta ne var bak, 250 g / 500 g / 1 kg fiyatlarını kafada kıyasla, sonra hangi kahve hangi sekmedeydi unut
Buna biraz sinir olup kendime küçük bir araç yaptım:
Yükleniyor...
tr-coffee-db.vercel.app
Trade Coffee gibi abonelik/satış modeli yok. Daha çok forumdan bulabildiğim ve sitelerine erişip veri çekebildiğim kavurucular için katalog + karşılaştırma gibi düşünebilirsiniz. Şu an yaklaşık 455 kahve, 37 kavurucu ve 21 köken var. Kahveleri köken, işleme, kavrum, tat notu ve 100 g fiyatına göre filtreleyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz kahvede doğrudan kavurucunun kendi sitesine gidiyor.
Benim en çok işime yarayan tarafı şu oldu:
- farklı paket gramajlarını 100 g fiyatıyla daha düzgün kıyaslamak
- “Etiyopya + yıkanmış + filtre” gibi hızlı arama yapmak
- hep baktığım birkaç kavurucunun dışına çıkmak
- bazen sadece ne alsam diye bakınırken yeni çekirdek keşfetmek
Eksik kavurucular vardır, bazı fiyatlar geç güncellenebilir, tat notu/işleme normalize ederken hata kaçmış olabilir. O yüzden özellikle burada paylaşmak istedim; bu forumdaki geri bildirim muhtemelen en hızlı eksiği gösterir.
Merak ettiğim şeyler:
- Siz böyle bir şeyi kullanır mıydınız?
- Eksik görüp “bu kavurucu kesin olmalı” dediğiniz kavurucular var mı?
- 100 g fiyat kıyası mantıklı mı, yoksa başka bir metrik daha mı lazım?
- Filtrelerde gereksiz/eksik bulduğunuz şey var mı?
Affiliate/satış/aracı mağaza yok. Şimdilik gerçekten “benim işime yarıyor, acaba başkasının da işine yarar mı?” noktasındayım. İncelediğiniz için şimdiden teşekkürler.