• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Touch Me seramik dripper

ckn

Üye
İsim
Kerem
Daha fazla  
İsim
Kerem
Pandeminin başlamasıyla eşimle birlikte, en azından 4 duvar arasında sıkışmayalım diyerekten yazlığa yerleşmeye karar vermiştik. Evdeki koca koca makineleri taşıyacağımıza da bir Konchero server (500 ml civarı sanırım kapasitesi) 2cup bialetti venus moka pot, timemore ve comandante değirmenler ve hassas teraziyi yanımıza alıp yazlığın yolunu tuttuk. Ucuz olduğundan filtre kahve demlemek için de migrosta 39 tl'ye(bir ara indirim olmuştu 29 tl ye düşmüştü sanırım) satılan Touch Me seramik dripper ı satın aldım.

Youtube'da çok sayıda v60 ve chemex için demleme videoları mevcut, ama bu tarzda V şekilli dripperlar için bir tarif bulamadım, ben de diğer teknikleri de deneyerek kendimce bir tarif çıkarmaya çalıştım.

Reçetem:

Kendi damak zevkime göre ideal kahve su oranım 5gr kahve - 100ml su şeklinde, genelde de 20gr kahve - 400ml .

Bu tarz V şeklinde dripperlarda genelde ufak bri delik oluyor ve akış buradan sağlanıyor. Bu delik ufak odluğu için de genelde akış yavaş oluyor. Bu nedenle, aynı filtre kahve makinesinde yaparken öğüttüğüm gibi kalın öğütüyorum bunun için de (timemore ile 26-32 klik arası)

filtreyi sıcak su ile ıslatıp dripper ı ve server ı ısıttıktan sonra kahveyi koyup aynı V60'ta olduğu gibi parmağımla ortasında bir çukur oluşturuyorum. Sonrasında 60-80 ml civarı suyu döküp blooming i başlatıyorum. blooming sırasında bir kaşık yarıdmıyla su içindeki kahvelerin daha fazla suyla temas etmesi için şöyle bir karıştırıyorum. 30-45 saniye arasında ise suyun geri kalanını dökmeye başlıyorum. genelde geriye kalan ortalama 320 ml suyu tek seferde, 1:20 saniyede bitecek şekilde yavaş yavaş döküyorum. Döküm işlemi biter bitmez aynı V60'ta olduğu gibi kaşıkla 2-3 tur dökme yönünün tersinde karıştırıyorum. Daha sonra da kenarda biriken kahveleri tekrar suyun içine almak adına server ve dripepr ı şöyle elimle son bir kez çeviriyorum.

Bitiş kısmı ise biraz sorunlu. v60 için genelde 2:20 -3:00 arası bitirilir, daha bunda 3:00 ın altında bitmedi. O da kahvesinde göre, atıyorum natürel kahvelerde 5 dk yı bulduğum oldu (Halu Beriti), son dönemde ise Old Java'dan aldığım Finca Patagonia, El Salvador kahvesiyle ise ortalama 3:20 civarıdna bitiyor demleme.

Genel olarak sonuçtan memnunum, gayet temiz ve lezzetli kahveler içiyorum bununla.

Peki sizlerden bu dripper ı kullanan var mı? Ya da denemiş olan? Düşünceleriniz neler? Varsa sizlerin de tariflerini dinlemek isterim.

LRM_20200723_120819.jpg

LRM_20200723_115754.jpg
LRM_20200723_120647.jpg
 
Bu Dripper kullanmadım ama şahsi düşüncem kahve su oranında yanlışlık var su oranına göre kahve az kalıyor gibi sizde ben mesela örneğin 20 gr kahve 300 ml su kullanırım
 
kahve su oranınını ilk James Hoffmann'ın 6-100 oranı ile denedim. sonra zamanla farklı oranlar deneyerek damağım için ideal oranı buldum. benim damak zevkime uygun lezzeti çoğunlukla bu oran ile yakaladım. tabii ki bazı kahvelerde bu oranla da oynamak zorunda kalabiliyorum, ama genel olarak bende bu oran güzel sonuçlar veriyor.
 
Geri
Üst