zebercet
Barista
- İsim
- Emre
Daha fazla
- İsim
- Emre
- Değirmen
- Sözen
- Ekipmanlar
- Orak, çekiç, faraş
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara - Antalya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Muratpaşa
5 delikli ve düz taban, mütevazi bir japon işi
Donut ile beraber iki farklı boyu var.
Torch Mountain

Torch Donut Dripper

2014 yılında piyasaya sürüldüğünü düşünürsek. Bir çok düz taban dripper'a referans olacaktır.
Tahliye delikleri;

Biz Kurasu.kyoto 'dan aldık ve 2 aydır kullanıyoruz. Orea gibi sosyal medya gücü olmayan bu mütevazi japon dostumuz başarılı sonuçlar veriyor. Japonlar bu konuda mütevazi olabilir ancak resmen ismine kadar kopyalanmış
(orea: dağdan gelen demek)
Sadece seramik olarak, el ile üretiliyor.
Geniş tahliye delikleri ve düz taban olmasından mütevellit bu dripperda muadilleri gibi temiz asidite ve tatlılığı öne çıkarmayı vaad ediyor.
Kurasu'nun torch için reçetesi
Filtre olarak, kalita 155 - kalita 185 - v60 konik filtre - trapezoid filtre kullanabilirsiniz. Kutusunun içerisinden v60 ve makine filtre kağıtları için şöyle bir yönlendirme çıkıyor. Keza bu işlemi bütün düz taban dripperlarda uygulayabiliriz

Akış hızı için bi video çektim. Evet espressoculara özenerek başladım videoya
Donut ile beraber iki farklı boyu var.
Torch Mountain

Torch Donut Dripper

2014 yılında piyasaya sürüldüğünü düşünürsek. Bir çok düz taban dripper'a referans olacaktır.
Tahliye delikleri;

Biz Kurasu.kyoto 'dan aldık ve 2 aydır kullanıyoruz. Orea gibi sosyal medya gücü olmayan bu mütevazi japon dostumuz başarılı sonuçlar veriyor. Japonlar bu konuda mütevazi olabilir ancak resmen ismine kadar kopyalanmış

Sadece seramik olarak, el ile üretiliyor.
Geniş tahliye delikleri ve düz taban olmasından mütevellit bu dripperda muadilleri gibi temiz asidite ve tatlılığı öne çıkarmayı vaad ediyor.
Kurasu'nun torch için reçetesi
14/210 oran
30 gram blooming (tatlılığı arttırmak için kaşık-çubukla iyice karıştır)
30. saniyeden sonra 70grm (30sn içerisinde yavaşça)
1. dakikadan sonra 110ml daha ekleyerek 210'a tamamlıyoruz
Önerilen demleme süresi 2:00 dk
Filtre olarak, kalita 155 - kalita 185 - v60 konik filtre - trapezoid filtre kullanabilirsiniz. Kutusunun içerisinden v60 ve makine filtre kağıtları için şöyle bir yönlendirme çıkıyor. Keza bu işlemi bütün düz taban dripperlarda uygulayabiliriz

Akış hızı için bi video çektim. Evet espressoculara özenerek başladım videoya