• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Torch Mountain Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zebercet

Barista
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Değirmen
Sözen
Ekipmanlar
Orak, çekiç, faraş
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara - Antalya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Muratpaşa
5 delikli ve düz taban, mütevazi bir japon işi
Donut ile beraber iki farklı boyu var.

Torch Mountain
1680257274379.png

Torch Donut Dripper
1680257201274.png

2014 yılında piyasaya sürüldüğünü düşünürsek. Bir çok düz taban dripper'a referans olacaktır.

Tahliye delikleri;
1680257887176.png

Biz Kurasu.kyoto 'dan aldık ve 2 aydır kullanıyoruz. Orea gibi sosyal medya gücü olmayan bu mütevazi japon dostumuz başarılı sonuçlar veriyor. Japonlar bu konuda mütevazi olabilir ancak resmen ismine kadar kopyalanmış:) (orea: dağdan gelen demek)

Sadece seramik olarak, el ile üretiliyor.

Geniş tahliye delikleri ve düz taban olmasından mütevellit bu dripperda muadilleri gibi temiz asidite ve tatlılığı öne çıkarmayı vaad ediyor.

Kurasu'nun torch için reçetesi
14/210 oran
30 gram blooming (tatlılığı arttırmak için kaşık-çubukla iyice karıştır)
30. saniyeden sonra 70grm (30sn içerisinde yavaşça)
1. dakikadan sonra 110ml daha ekleyerek 210'a tamamlıyoruz
Önerilen demleme süresi 2:00 dk

Filtre olarak, kalita 155 - kalita 185 - v60 konik filtre - trapezoid filtre kullanabilirsiniz. Kutusunun içerisinden v60 ve makine filtre kağıtları için şöyle bir yönlendirme çıkıyor. Keza bu işlemi bütün düz taban dripperlarda uygulayabiliriz
1680258300331.png

Akış hızı için bi video çektim. Evet espressoculara özenerek başladım videoya:)

El yapımı olmasından dolayı küçük eğim farklılıkları mevcut oluyor diye tahmin ediyorum bunun tada etkisi varmıdır yoksaki eğer benzerini yapmak ne kadar mantıklı olur veya yaptırmak ?
Bundan aylar önce @yoyasak forumdan birisine Orea'yı vermişti. Kalıbını alıp seramikten yapacaklardı. Şu anda kim olduğunu hatırlayamıyorum ama sağlık durumlarından dolayı böyle bir üretim yapmak istemişlerdi.
Eğer yapılabildiyse torch gibi birşey olmuştur sanırım.

Ben de denemeyi çok istiyordum ama caponya olunca vergisi de kargosu da pek afilli oluyor. Benzer şekilde orada üretilen ahşap dripperlar hakkındaki yorumlar da çok iyi. Cilası sayesinde tadı etkilemiyormuş, ısı korunumunda ise plastikten bile iyi olabilir diyorlar. İkisinde de gözüm var 😄

Orea gibi sosyal medya gücü olmayan bu mütevazi japon dostumuz başarılı sonuçlar veriyor. Japonlar bu konuda mütevazi olabilir ancak resmen ismine kadar kopyalanmış:) (orea: dağdan gelen demek)

Orea'nın kurucusunun ismi Horia gibi bir şeydi ya, ben kendi isminden türetmiş diye biliyordum.

Ekipmanın ısı korunumu nasıl? Seramiklerin en üzücü yönü sürekli ısıtılma ihtiyacı herhalde.

El yapımı olmasından dolayı küçük eğim farklılıkları mevcut oluyor diye tahmin ediyorum bunun tada etkisi varmıdır yoksaki eğer benzerini yapmak ne kadar mantıklı olur veya yaptırmak ?
ben yüce gönüllü bir forum üyemizin bana yaptığı 3d origami holder ile kullanıyorum o yamulma ihtimalini sıfırlıyor. Ama o kadar ufak farklar pek sorun olmuyor zaten yatağı ve akışı kontrol ederseniz anlıyorsunuz. Bu dediklerim tamamen kalita filtresi için bu arada v60 da daha rahat oluyor.

Bence pembesi alınır. Üstüne Fellow Pink Warm termos alınır. Sonra instagram paylaşımlarınızda dm kutunuz dolar ve eşinizle kavga edersiniz. 10 numara dripper.

Bundan aylar önce @yoyasak forumdan birisine Orea'yı vermişti. Kalıbını alıp seramikten yapacaklardı. Şu anda kim olduğunu hatırlayamıyorum ama sağlık durumlarından dolayı böyle bir üretim yapmak istemişlerdi.
@yoyasak verdiği kişi yaptıysa belki bir görüntü gelir buraya ona göre bir fikir edinebiliriz diye düşünüyorum teşekkür ederim bilgilendirme için

Ya evet öyle bir proje vardı ama kaldı, neden kaldı hatırlamıyorum da. Tekrar bir iletişime geçeyim.

Yazdım @ekşibirazsanki 'ye. Ama naçizane acaba iyi bir plastik malzemeden 3d yazıcıdan çıkan bir Orea daha iyi olmaz mı?

Ben istemiştim fakat seramik işiyle uğraşan kuzenim tamam dedikten sonra pek ilgili davranmayınca ısrar etmedim öyle de kaldı o iş malesef. Sağolsun @yoyasak veririm demişti ama biz alamadık bir türlü 🙂

Ben istemiştim fakat seramik işiyle uğraşan kuzenim tamam dedikten sonra pek ilgili davranmayınca ısrar etmedim öyle de kaldı o iş malesef. Sağolsun @yoyasak veririm demişti ama biz alamadık bir türlü 🙂
Bendede aynı şekilde bir kuzen var kahve ilede ilgili belki ona yaptırırım diye düşünmüştüm bende konuşmadım gerçi ya bir bakalım kalıpsızda çıkarabiliriz gibi gelmisti ama emin olamadım

Alternatif trapezoid ve V60 filtre ile denediyseniz çıktılar Kalita 155/185'e göre nasıl değişiklik gösterdi? Filtrelerle origami işine girilir mi?
Ne kadar düzgün katlarsan katla gene bi kanallama yapıyor ama çılgın değişiklikler vermiyor bardağa.
Tchibo filtre ile çok deneme yaptım f/p mantığında iyi iş görüyor

Güralitanın orta yerine delik açıp deneyesim var ama elimdekilerden sıkılınca yaparım herhal🙂
Porselen değilde, reddit’te metal kalita 155i modifiye ederek, tahliye deliklerini genişleten kullanıcılar vardı. Hatta sırf bunu yapmak için kalita 155 metal almıştım ama kıyamadım:)

Cilası sayesinde tadı etkilemiyormuş, ısı korunumunda ise plastikten bile iyi olabilir diyorlar.
Ahşaplarda benimde gözüm var ama %30 vergiyle çok gereksiz rakamlara geliyor hakikaten. Zaten şu anda kurasunun sayfası dripper karnavalı gibi. Bir anda 150yüroluk sepete çıkıyorsun. Sonra şaşırma diye kendini telkin ediyorsun(:
Orea'nın kurucusunun ismi Horia gibi bir şeydi ya, ben kendi isminden türetmiş diye biliyordum.
Bilmiyordum. Alfemo ‘nun Ali Feyzullah Mobilya olduğunu öğrendiğimde de böyle bi aydınlanma gelmişti bana(:

Ekipmanın ısı korunumu nasıl? Seramiklerin en üzücü yönü sürekli ısıtılma ihtiyacı herhalde.
Evet her seramiğin dilemması bu. Ben iki defa sıcak su geçiriyorum filtreyi ıslatırken.
Karaftan, bardağa döktüğüm sıcak suyuda gene dripperdan geçiriyorum. Tabi bi metal ya da plastik ısı koruması olmuyor. Bardağa içilebilir sıcakta düşüyor kahve. O ilk güvenli hüpürdetilen sıcak karşılığını vermiyor.

Güralitanın orta yerine delik açıp deneyesim var ama elimdekilerden sıkılınca yaparım herhal🙂
Delebilecek misin hocam kırmadan, benimkinin bir deliği biraz kapalıydı açmak için ne uğraşmıştım.

Geri