• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Silinsin.

Bazı kısımlar için kısa kısa tavsiye vereceğim.

Bence french press almayın. Bazen ben bi sefer de french press demleyeyim diyorum tortulu yapısından dolayı sevemiyorum.

V60 set almayın. 40 lı hario veya cafec filtrelerinden biri sonucu oldukça değiştiriyor. Sadece şeffaf hario plastik gayet yeterli. Aradaki farkı değirmen için bütçe oluşturmakta kullanmak daha mantıklı.

Gooseneck olarak nurgaz campout da alabilirsiniz, biraz daha ucuz.

Ikea'nın o termometresini bulamazsanız kendim thr267 termometreyi kullanıyorum harika değil ama idare ediyor.

Edit: Demlemeleri geliştirmeden pahalı kahve kullanmak evet mantıksız ancak kaliteli kahve olmadan da iyi bir sonuca ulaşmak imkansız. Ancak kaliteli kahvenin pahalı olması gerekmiyor. "Nispeten" ucuz kahve için A Roasting Lab ve Coffee Sapiens'e bakabilirsiniz. Boxx, Kahve Fabrikası, Null, Coffee Department gibi kavurucularda da ortalama fiyat kahveler bulmak mümkün. Bunlar sadece bahsettiğiniz baharatçıya alternatif kahvecilerdi, daha pek çok kaliteli kavurucu var. Özellikle kahve kulübü alımlarına katılırsanız iyi kahveyi biraz daha ucuza içebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Nükleer mons tavsiyeleri yerinde olmuş.Aliexpressden c2 bakin kuponlarla indirimli.Aradaki farki da french press ve serveer almayin.Dripper da plastik olsun
 
Forumdaki indirim koduyla 650 civarına geliyordu C2.
 
Bence şu aşamada sadece plastik hario ve ucuz bir tartıyla başlayın. İlk birkaç paket kahvenizi V60'a göre öğütülmüş olarak alırsınız. Sonra diğerleri gelir.
 
Ben de nitelikli kahve macerama hario değirmenler ile başladım fakat zamanla insan değirmenin en önemli ekipman olduğunu öğreniyor, seramik öğütücülerle maalesef homojen bir öğütüm almanız zor nacizane tavsiyem benimde şu an kullandığım timemore c2 seviyesinde bir el değirmeni edinmeniz yönünde.

Nitelikli kahve için iyi bir el değirmeni olmazsa olmaz 🙂
 
İkinci el timemore C2 vardı sanırım 450 liraya. Kütahya porselen dripper da 50-70 civarı bir şeydi. Servera gerek yok, kavanoz kullanın. Tartı olmazsa olmaz. Kaan tartı da 50 liraydı yanılmıyorsam. Termometreye gerek yok. 50 liraya da 100 tane filtre kağıdı alınır galiba. Şu an herkesin elinde çok fazla cafec filtre var. Bir kısmını satabilirler. Alınık cafec filtre diye başlık açmanız yeterli.

Buraya kadar 600 tl etti.
Geriye tek gooseneck kettle kalıyor.
 
O zaman şöyle oldu v60 seti çıkarıp yerine plastık hairo koyunca 240, kettle 30, fp 100 dersek, sözen de 200. 570 lira para artmakta. bütçeyi aşındırıp molent veya timemore değirmeni zorlayabilirim.

Merhaba, satılık bölümünde, @jcrusd satıcısında 3-4 kere kullanılmış molent var, 675 liraya. 1.5 ay önce alındı. Onu tavsiye ederim gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Sıfır üründür nerdeyse. Molent sitesinden alındı.
 
Merhaba, yakın zamanda kahve demeleme muhabbetine ilgi duymaya başladım ve bir süredir araştırmalarım devam etmekte. Sonunda aşağıdaki ekipmanları almaya karar verdim gibi ama hala kararsız olduğum konular bulunuyor. Bu yüzden sizlerden elemeler ve gerekirse güncellemeler yapmak için yardım isteyeceğim.

Öncelikle aşağıdaki 3 french press arasında eleme yapamadım. En fiyat performans ürünü hangisi olur sizce? Bana Bodum Java gibi geldi fakat sizlerin görüşlerini Almak İsterim.





En çok tavsiye edilen termometrelerden biri bu galiba.



Açıkçası hangi coffe driper'ı alacağımı bilemedim. Kalita wave mi v60 mı arada kaldım fakat kalita wave türkiye'de hala pek yaygın değil gibi ve 185'lik olanın filtresi bile şu an stoklarda yok galiba. En azından araştırdım ve bulamadım ama ne olursa olsun zaten galiba bir v60 deneyimlemek istiyorum. Sonra kalita wave geçiş yaparım muhtemelen ki zaten kendisi de 300 liralardan başlıyor.


O yüzden bu seti almak mantıklı geldim. İçerikteki 'server' belki biraz düşük-orta bütçeli bir kahve ekipmanı toplayıcısının ihtiyaçı olmayan bir şey gibi duruyor fakat buradan arttıracağım server parasını ekstra ekleyebileceğim bir alan bulamadım ve server'inde olması fena olmaz diye düşünüyorum.


Değirmen konusunda açıkçası çok araştırdım, uykularım kaçtı, rüyalarıma girdi fakat maalesef Timemore, Molent ayarının altında kaldıkça Sözen dışında alınabilecek f/p değirmeni yok galiba. Türk Kahvesi boyutunda bile öğütebiliyor. Arzum, hario vs. çok baktım ama 300-400 liraya galiba değecek bir artıları yok gibi. Timemore 700, Molent 800 bandından başladığı için de arada kapatılabilecek küçük bir açık yok. Sözen'le arada minumum 500 liralık açık bulunuyor ve bu benim için düşük bir miktar değil.

https://kahhve.com/sozen-degirmenleri-tombul-kahve-degirmeni-kahve-degirmenleri#

O yüzden galiba benim için en mantıklı tercih kendiler olacaktır.


Kettle kısmı da artık v60 işine girildikten sonra olmazsa olmaz gibi duruyor fakat ısı kontrollü en mantıklı kettle'ler tchibo, koncehro 700 lira. Aşağıdaki kettle en azından bir süre f/p olarak termometre ile beraber iş görür diye düşünüyorum. Evet, ergonomi ve rahatlık açısından çok fark olacak ama arada 550 lira gibi bir meblağ var.



son olarakta timer'li kaliteli bir tartı buldum. indirim koduyla birlikte 100 liraya alınıyor, vergisiyle herhalde 110-115 olur. gayet uygun geldi. hario'nun 600 liralık tartısına güzel bir alternatif olarak duruyor.



unutmadan başlangıç olarak almayı düşündüğüm kahveyi de ekleyeyim, kavrulmuş olarak alacağım ve kendim öğüteceğim tabii ki. baya meth edilen bir kahve bu. site de piyasaya göre baya ucuz. nedenini bilmiyorum, umarum at yemi tadında bir sonuçla karşılaşmam ama sizler yine güzel kahve çekirdekleri alınabilecek siteler önerebilirsiniz. kahve çekirdeği konusunda kaliteden 2 ve 3. alımlarımda daha az ödün vereceğim. ilk alımım olacağı için çok kaliteli çekirdekler üzerinde denemeler yapmak istemiyorum. daha kaliteli kahve önerilerinizi alabilirim. tabii malzeme kalitesi de ortada. çok iyi bir öğütücüm bulunmuyor


evet, arkadaşlar french press'teki kararsızlığım ve ekipman seçimlerimi az çok aktarmaya çalıştım. profesyonel ve bilgili forum üyelerinin tavsiye, ekleme, güncelleme ve her türlü bilgisine muhtaç şekilde bekliyorum.

vakit ayırıp, değer verip okuyup yardımcı olan herkese teşekkürler ve saygılar.
Aliexpress tartısından bende var çok ahım şahım bir tartı değil tepkisi geç kalabiliyor değirmene bütçe artırmak için meşhur kaan tartıya yönelebilirsin kronometre telefondan olacak tabi
 
Selam tartı konusunda bende arayıştayım da aliexpress den bu satıcıdan ala oldu mu?
 
Hocam selamlar,
  1. Hario Plastik v60 02: https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-02-dripper-kirmizi-plastik/ 79 TL
  2. Ikea server: https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-02-dripper-kirmizi-plastik/ : 40 TL
  3. Server için çaydanlıkla bir süre deneyin bence.
  4. https://www.hepsiburada.com/hodbehod-dijital-elektronik-cep-lcd-ekran-tasinabilir-cok-amacli-terazi-3000gr-0-1gr-p-HBV000009FK0X?magaza=İşkur Makina 75 TL
  5. Değirmen için Sözen'in bende bir değirmeni var. 1-2 kere kullandım dilerseniz ufak bir kahve ile takas yaparız :) 180 lira vermeyin boşuna.
Total:194 tl

EDİT: Kağıt unutmuşum :) Değirmeni isterseniz ben size 20-30 tane gönderirim. İstemezseniz https://harioturkiye.com/shop/hario-v60-02-dripper-filtresi-100-adet/ : 46 TL
 
Son düzenleme:
1- Hario Plastik 02 Dripper: 79TL Server almayın. Kavanoz, bira bardağı, kupa, ne isterseniz onu kullanın bir süre.

2- Tartı: 54,90
https://m.n11.com/knmaster-dijital-hassas-mutfak-terazi-tarti-3000g01g-P289359802

3- Kettle: 220TL

4- Cafec Traditional, 100 adet: 55TL

5- Değirmen, Timemore C2
Ürünün ikinci el fiyatı sıklıkla 450TL olarak açılıyor forumda, denk getirip almak mantıklı.

EDIT:
maxresdefault.jpg


 
Son düzenleme:
1- Hario Plastik 02 Dripper: 79TL Server almayın. Kavanoz, bira bardağı, kupa, ne isterseniz onu kullanın bir süre.

2- Tartı: 54,90
https://m.n11.com/knmaster-dijital-hassas-mutfak-terazi-tarti-3000g01g-P289359802

3- Cafec Traditional, 100 adet: 55TL

4- Değirmen, Timemore C2
Ürünün ikinci el fiyatı sıklıkla 450TL olarak açılıyor forumda, denk getirip almak mantıklı.

EDIT:
maxresdefault.jpg


Tartı konusu önemli, 2. Sıradaki gibi ucuz tartılar inanın hiç bir işe yaramıyor, tepkimesi fazla ölçmesi sıkıntılı ve hassas değil. 50 tl ye hassas olamaz zaten. Sütten ağzım yandığı için diyorum. İyi araştırın.
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim tartısı bu, alıyorsun bir daha aldırıyor 😀 tecrübe ile sabit. En son timemore aldım ama daha uygun tartıların videoları forumda mevcut.
En kötü rossmanın alman malı tartısı var onlar daha iyi 100 tl fln.
 
Tartı konusu önemli, 2. Sıradaki gibi ucuz tartılar inanın hiç bir işe yaramıyor, tepkimesi fazla ölçmesi sıkıntılı ve hassas değil. 50 tl ye hassas olamaz zaten. Sütten ağzım yandığı için diyorum. İyi araştırın.
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim tartısı bu, alıyorsun bir daha aldırıyor 😀 tecrübe ile sabit. En son timemore aldım ama daha uygun tartıların videoları forumda mevcut.
En kötü rossmanın alman malı tartısı var onlar daha iyi 100 tl fln.

Bu tartıya sahibim. Hatta forumun yarısı bu tartıya sahip olabilir.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Not: Bu arada Timemore'u da size ben önermiştim, alıntıdaki tartı yerine Timemore önermemin sebebi gayet yeterli bir bütçeniz olduğunu belirtmenizdi. Siz de 250 liralık bir bütçem var deseydiniz, Brewista+Timemore yerine Nurgaz+Kaan Tartı önerirdim. Bütçe ve yeterlilikler önemli. Tekrar söyleyeyim tartıyı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
 
Değirmen için bence de 2. El bakın. Burada şu an bile 500 TL'ye satılan bir timemore var. Ayrıca Lido 3 de vardı bir tane satılık yine uygun fiyatlı.
 
Değirmen için bence de 2. El bakın. Burada şu an bile 500 TL'ye satılan bir timemore var. Ayrıca Lido 3 de vardı bir tane satılık yine uygun fiyatlı.
+1 kendi ekipmanlarımızı toplamaya başladığımda forumdan ikinci el Lido 3 almıştım espresso maceram başladığında red clix sebebiyle comandante aldım fakat Lido 3'ü hala aktif bir şekilde kullanmaya devam ediyorum gerçekten ömürlük bir değirmen ve forumdaki şu an satış fiyatı da kalitesine göre bedava denebilecek kadar uygun filtre kahveyle devam edecekseniz kaçırmayın derim.

V60 şeffaf plastik dripper ve cafec filtreleri tavsiye ederim.

Onun dışında Kaan tartı veya aliexpress malum tartı fazlasıyla iş görür, malum tartı.

Server bu aşamada gereksiz geniş bir kupa kullanabilirsiniz çift kişilik demlemeler içinse büyük kavanoz olabilir veya ikea'dan bu ürünü alabilirsiniz ben çay demlemelerimde de kullanıyorum bu sayede fiyatını fazlasıyla hakediyor.

Gooseneck kettle ise önerildiği gibi nurgaz veya epinox olabilir kirpi süzgeç takıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Termometre konusunda ise analog tavsiye ederim motta süt termometresi olabilir tepki süresi çok daha hızlı. Motta

Kendi tecrübelerimden ve gördüklerimden çıkardığım kadarıyla ekipman alırken ciddi bütçeler harcanabiliyor bu yüzden acele etmeden doğru ekipmanı seçmek pişman olmamak adına en doğru yol.
 
Tartı konusu önemli, 2. Sıradaki gibi ucuz tartılar inanın hiç bir işe yaramıyor, tepkimesi fazla ölçmesi sıkıntılı ve hassas değil. 50 tl ye hassas olamaz zaten. Sütten ağzım yandığı için diyorum. İyi araştırın.
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim tartısı bu, alıyorsun bir daha aldırıyor 😀 tecrübe ile sabit. En son timemore aldım ama daha uygun tartıların videoları forumda mevcut.
En kötü rossmanın alman malı tartısı var onlar daha iyi 100 tl fln.

O tartı var bende, tahminimce 2 seneden fazla bir müddettir sorunsuz çalışıyor, çok su damladı üstüne, çok hırpalandı ama sorun yok.
 
French press'i ben immersion yöntemini de tecrübe etmeniz için tavsiye ederim. Küçük olsa da sorun yok, yeter ki filtresi kaliteli olsun. Her kahvenin tat profilini V60, daha doğrusu perkolasyon yöntemiyle her zaman ve/veya tamamen çıkaramaz, alamazsınız. Ha cupping yaparım diyorsanız o başka ama o da tüketim usulü değil malum.

Ya da Aeropress alabilirsiniz immersion için. V60 Immersion Dripper alırsanız da iki usulü bir arada tecrübe etmenize imkan veren bir ekipman sahibi olmuş olursunuz. Seçim sizin.

Zehriniz hayırlı olsun.
 
French presste eğer işlevi için alıyorsanız büyük paralar vermenizi tavsiye etmem. Eğer bir altlığı varsa sıcaklık konusunda iyi oluyor onun haricinde bakmanız gereken tek şey filtresi. Bazı filtreler bitki çayları için vs. kalın oluyor. Gerisi tamamen kozmetik bence. Ankaradaysanız gimsa marketlerde 13 lira civarıydı açıp filtresini kontrol edip alabiliyorsunuz.
 
Geri
Üst