• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Togay İnay (TİN Coffee) / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 7. Bölüm

PepukKahve

Üye
İsim
İsmail Gökcan
Daha fazla  
İsim
İsmail Gökcan
Herkese Merhaba,
Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri’nin 7’inci bölümünde bu akşam 21:00'da konuğumuz Türkiye’de kahve sektörünün önemli isimlerinden olan TİN Coffee kurucusu Togay İnay ( @raistlin ) olacak.
Temsilciliğini yaptığı Comandante Turkey & Italy,Gardelli SC Turkey,Eureka Grinders,Hiroia Turkey & Fellow Products & Delter Press markaların yanı sıra çok iyi bir ev baristası olduğunu bildiğimiz Togay İnay’a sorularınızı ve yorumlarınızı programda cevaplanması için bu başlık altında iletebilirsiniz.
Evde kalın kahveyle kalın!
WhatsApp Image 2020-04-30 at 14.46.52.jpeg



 
Son düzenleme:
fellow ode hakkinda ne dusunuyorsunuz? yabanci forumlarda motor gucunun dusuk-yetersiz olabilecgeinden bahsediliyor.
 
1. Sorum Comandante'nin 1. click i neresidir? Yani kol düşmesi mi yoksa burr'un sağ sol hareketi yapmaya başladığı an mı?
2. Sorum ise kahveden çıkan taş burr' e zarar verebilir mi?
 
Merhaba Togay. Yurtdışından getirmeyi planladığın yeni ürünler var mı? Cafelat Robot Espresso Maker, Fellow’un diğer ürünleri, İkawa, Kruve gibi. Merak ettiğim ürünleri sıraladım.
 
En basiti dahi innovatif, tasarım ürünü artizan ekipmanlar, dünya kahve üretiminin en tepesinde yer alan ve toplam üretimin %1'inden bile az olan 'nitelikli' sınıftaki çekirdekler, neredeyse tam bir roket bilimi hâline gelen kavurumculuk, çok sade gibi görünse de hiç bir bileşeni ucuz olmayan, iddiasiz(!) bir şıklık ve tasarım geri planı taşıyan nitelikli kahve dükkanları, çoğu başka birşey için tahsil almışken kahveyi çok sevmesi, 'cool ve seksi' imajı ya da iyi bir kazanç fırsatı olabileceği düşüncesiyle bu kulvari seçen bir çoğu eğitimli baristalar, yine belli bir eğitim düzeyinin ve alım gücünün üzerindeki ev baristalari, bugüne dek alıştığımız kahve fiyatlarının neredeyse 8-10 katı değerde, bazilarinin ambalajları dahi gayet iddialı kahveler... kısacası kahvenin bu kulvari şarap, viski gibi degüstatif bir gurmelik alanı, bir lüks tüketim öğesi değil midir? Hem amatör bir ev baristası, hem üst düzey ekipman ve butik kahve ithalatçısı kimliği ile bu işin ticaretini, hem de organizasyonlar ve sponsorluk çok kimlikliligi ile bu konuya nasıl bakıyor?
 
Mignon Perfetto ile atom pro'yu öğütüm kalitesi bakımından karşılaştırabilir misiniz. Hangisi ince öğütümlerde iyi hangisi demlemelerde iyi?
 
Birilerini Comandante'yle tanıştırdığımız zaman hep ilk söylediğimiz şey bu öğütücüyü torunlarınıza miras bırakabilirsiniz oluyor. Ömür boyundan öte garantisi var diyoruz. Garanti kapsamı ile ilgili daha gerçekçi ve detaylı bilgi vermeniz mümkün mü?
 
Comandante C40 (MKIII) tamam hepimiz üstünlüklerini kabul ettik ancak son değildir mutlaka , geliştirme - yenilenme çalışmaları vardır.Ne gibi değişiklik hatta belki kolaylık düşünülüyor ? Click saymaktan kurtulabilecek miyiz örneğin ?
Bunlarla ilgili neler söylersiniz sevgili Togay bey.?
( @raistlin )
C41 veya MKIV gelecek mi ?
Prototip var mı ?
Selamlar 😘
 
Son düzenleme:
Akşama izleme imkanım olur mu bilmiyorum ama keyifli olacağı kesin.
Togay'in kahve ve kahve sektörü macerasi nasıl başladı, çizgisini nasıl belirledi, bunlari kendinden duymayı isterim.
Şimdiden teşekkürler 👌
 
Gardelliler geldi sanırım:)Kulüp için özel bi indirim olacak mı?Bir de v60 için extraction ı en aza indirgeyecek(Su,ögütüm ayarı vb) bir tarifiniz var mı?Teşekkürler.
 
Getirdiği ekipmanlara şirketlerden distribütörlüğünü alırken Türkiye için özel bir fiyat alabilme şansı ileriki süreçlerde mümkün müdür? Malum dolar, euro, sterlin kurları her geçen gün evde kahve tüketen kişilerin belini daha da büker hale gelmektedir.
 
Merhaba, sorularınızı buradan iletebilirsiniz yayın başlıyor :)
 
CMD'yi fiziken temizlememe rağmen içindeki eski kahve kokusuna bir çare bulamadım, bir öneriniz var mı? comandante'nin içi bir şekilde ıslanırsa ne yapmamız gerekmektedir? bu cihaza zarar verir mi?
 
Geri
Üst