• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Timemoredan Molent g50 ye geçilmelimi

Sizce değirmeni güncellemeli miyim

• Evet

Oy: 14 42.4%
  • Hayır

Oy: 19 57.6%

• Kullanılan toplam oy
    33
  • Anket kapatılmış .

Ghematria

Yeni Üye
İsim
Umut Deniz Arar
Daha fazla  
İsim
Umut Deniz Arar
Değirmen
Comandante C40 MK4, Timemore C2
Ekipmanlar
V60, Mokapot, Chemex, Aeropress
Merhabalar ben yaklaşık 1 senedir timemore c2 kullanıyorum demlemelerimde %90 v60 bazen de chemex ve mokapot kullanıyorum instagramda gezerken molentin indirimine rastladım zaten dolar aldı başını gidiyor comandante hayal oldu bari değirmenimi indirimde yenileyeyim dedim biraz araştırdım birde size sorayım dedim
1-Sizce eski değirmenimi satıp 700tl verip molente geçmeli miyim
2-v60 performansı açısından bakarsak gözle görülür bir fark olur mu ?
3- @kahveanalisti nin karşılaştırma videosuna göre arada ciddi farklar var ama yorumlarda orda değirmenin hatalı olabileceğini söylemişler bende bu kadar kötü beklemiyordum o yüzden baya kararsız kaldım bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ?
4- Öneri veya tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur :)

Not: çok fazla zamanım olmadığı için ciddi bir araştırma yapmadım sorduğum soruların cevapları daha önceden verilmişse kusura bakmayın

Merhabalar ben yaklaşık 1 senedir timemore c2 kullanıyorum demlemelerimde %90 v60 bazen de chemex ve mokapot kullanıyorum instagramda gezerken molentin indirimine rastladım zaten dolar aldı başını gidiyor comandante hayal oldu bari değirmenimi indirimde yenileyeyim dedim biraz araştırdım birde size sorayım dedim
1-Sizce eski değirmenimi satıp 700tl verip molente geçmeli miyim
2-v60 performansı açısından bakarsak gözle görülür bir fark olur mu ?
3- @kahveanalisti nin karşılaştırma videosuna göre arada ciddi farklar var ama yorumlarda orda değirmenin hatalı olabileceğini söylemişler bende bu kadar kötü beklemiyordum o yüzden baya kararsız kaldım bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ?
4- Öneri veya tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur :)

Not: çok fazla zamanım olmadığı için ciddi bir araştırma yapmadım sorduğum soruların cevapları daha önceden verilmişse kusura bakmayın
Türk kahvesi ya da espressso gibi ince öğütümlere sık inmiyorsanız bu geçiş çok mantıklı olmayacaktır. Molent'in diğer el değirmenlerine kıyasla önemli bir avantajı ince öğütümleri çok kısa sürede gerçekleştirmesi . Yine de geçiş yapma niyetiniz varsa, filtre kahve içinse paranızı Cmd için biriktirmenizi tavsiye ederim.

ben timemoredan molente geçenlerden biriyim. espresso ve türk kahvesi öğütürken geçen dakikalardan sıkıldığım için molent aldım. sadece öğütüm süresi değil bir çok şeyinden memnunum. bu fiyatlara böylesini bulamayacağınıza eminim.

Molent'in öğütüm yelpazesi oldukça geniş. Üstelik üreticisi de aramızda ve her türlü konuda çok yardımcı. Timemore distribütörü de aynı şekilde aramızda ve her türlü konuda çok yardımcı. İkisi de güzel insanlar.

Ben olsam Timemore'unuz Türkiye garantili değilse Molent G50'ye gözüm kapalı geçerim.

Zor bir soru ve zor bir karar. :) Molent incelemesi zamanı geldi sanırım :)

Filtre öğütüm açısından büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama daha ince öğütümlerde Molent kullananlar memnunlar. C2 de malum, süreler uzuyor. Timemore'un ise ince öğütüme yönelik farklı modelleri var.

Bir çok el değirmeni inceledim ve az çok tecrübem oldu diyebilirim. Doğrudan şunu alın demek istemem. kendiniz deneyip fikir sahibi olabilseniz, en güzel yol o ama imkanınız yoksa naçizane şu soruları kendinize sormanız gerekiyor. Bunlardan herhangi biri bile seçim konusunda size yardımcı olabilir.

1) Hangi amaç için alacaksınız?
2) Öğütme kapasitesi sizin için bir seçim kriteri mi?
3) Kullanılan malzeme ve ürün ağırlığı sizin için önemli mi?
4) Kişiselleştirme seçenekleri (renk, topuz, vs) olsun ister misiniz?
5) Ürünün aksesuarları olsun ister misiniz?

Filtre öğütüm açısından büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama daha ince öğütümlerde Molent kullananlar memnunlar. C2 de malum, süreler uzuyor. Timemore'un ise ince öğütüme yönelik farklı modelleri var.

Bir çok el değirmeni inceledim ve az çok tecrübem oldu diyebilirim. Doğrudan şunu alın demek istemem. kendiniz deneyip fikir sahibi olabilseniz, en güzel yol o ama imkanınız yoksa naçizane şu soruları kendinize sormanız gerekiyor. Bunlardan herhangi biri bile seçim konusunda size yardımcı olabilir.

Bunlardan hiçbiri benim için bir şey ifade etmiyor benim tek amacım daha iyi bir fincana nasıl ulaşırım

Hocam bence timemore slim plus ( hatta belki nano ) vs molent g50 artık gelmeli :))
Dikkatimi çekti, görüşüm slim plusın 5 gr için 20 saniye de öğütmesi de hâla timemore un espresso ve türk kahve için molente alternatif olmayacağı yönünde

Bencede yeni bir karşılaştırma videosu iyi olur hem insanların timemore hakkındaki kafa karışıklıklarını gidermiş olursunuz

C2 kullanıcısıyım filtrede hem süre hem öğütüm olarak yeterli olduğunu düşünüyorum. Daha ince ve daha kaliteli öğütüm istesem sanırım en tepedeki arkadaşı düşünürdüm --> Comandante :cool:

ilk değirmen olarak molent tercih edilir segmentinde iyi olduğunun farkındayım ama benzer bir değirmenden hele de amaç sadece filtreyken upgrade mantıksız gibi.

Hocam bence timemore slim plus ( hatta belki nano ) vs molent g50 artık gelmeli :))
Dikkatimi çekti, görüşüm slim plusın 5 gr için 20 saniye de öğütmesi de hâla timemore un espresso ve türk kahve için molente alternatif olmayacağı yönünde
Öğütümde şöyle bir şey oluyor. 5 gramı öğütmek 15 saniye sürüyor ama miktar 15 gram olduğunda, süre lineer artmıyor. Mesela 35 sn sürüyor.

Bu bütün değirmenlerde benzer şekilde sonuç veriyor.

Chestnut X ya da Comandantede öğütüm süreleri daha uzun ama tek başına süre bir şey ifade etmiyor. O kadar bir birine bağlı parametre var ki, yorumlarken çok dikkat etmeye çalışıyorum yanlış aktarmamak için.

Molent konusunda da epey istek var, İlhan Bey ile tekrar görüşmeye çalışacağım. 👌

Bir de espresso özelinde en önemli parametre öğütüm aralığının ne kadar geniş olduğu. O yüzden mesela Comandante sahipleri bile red clix alıyor

Öğütücü dışında ekipman eksiğiniz var mı? Kettle, vs gibi?
Kaz boyunlu demliğim var ekipman olarakta bir eksiğim yok ama sanırım c2 ile devam edicem para biriktirip belki ilerde daha iyi ekipmanlar veya comandante almaya karar verdim herkese cevapları için çok teşekkürler (@teyyaredenkahve videonuzuda sabırsızlıkla bekliyorum :) )

Kaz boyunlu demliğim var ekipman olarakta bir eksiğim yok ama sanırım c2 ile devam edicem para biriktirip belki ilerde daha iyi ekipmanlar veya comandante almaya karar verdim herkese cevapları için çok teşekkürler (@teyyaredenkahve videonuzuda sabırsızlıkla bekliyorum :) )

Keske urunleri kullanan yakinda birileri olsa ve deneyebilseniz. Bazen tutus, hissiyat bile cok farkli oluyor :)

Geri