• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore ürünleri / Gelbura.com

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mimds

Guest
Uygun bir başlık bulamayınca yeni bir konu oluşturayım dedim ama eğer varsa sayın editörler oraya taşıyabilirler.

Yaklaşık 40 gün kadar önce Gelbura.com'un sahibi Yiğit bey bir mesaj attı ve kabul edersem bir kaç ürünlerini bağımsız bir gözle ve objektif olarak değerlendirmemi arzu ettiğini söyledi. Tanıyanların bildiği üzere ben ne kavurucu ne de baristayım, buradaki büyük çoğunluk gibi iddiasız, amatör bir ev demleyicisiyim, kahve benim için keyfli bir hobiden ibaret, bundan öteye taşımayı da hiç düşünmüyorum. Ancak talep edilirse yakın çevreme ve forum aracılığı ile nacizane buradaki arkadaşlara yardım etmeyi, deneyimlerimi aktarmayı da seviyorum... O nedenle şahsen hiç tanışmasak da kahve adına güzel işler yapmaya çalıştığını bildiğim Yiğit beyin bu samimi teklifini kabul ettim ve değerlendirmemi tamamen objektif bir gözle, görebildiğim her türlü pozitif ve negatif yönleriyle sizlere aktaracağımı da ifade ettim.

Sağolsunlar bana denemem için bir adet Timemore Fish Pour-Over Elektrikli Isı Ayarlı Gooseneck Kettle, bir Timemore Cam V60 Dripper Crystal Eye 02, bir de cam Timemore Coffee Server yollamışlar. Aşağıda bu ürünlerle ilgili görüşlerimi bulacaksınız, umarım ekipman almayı düşünen arkadaşlarıma küçük de olsa bir yardımım olur. Bu arada şunu da eklemem lazım, yukarıdaki ekipmanların hiç birine ihtiyacım yok, halihazırda evde ve iş yerimde ihtiyacımı fazlası ile karşılayan bir filtre kahve ekipman parkım var. Bu ve benzeri değerlendirmeleri de hiç bir maddi, manevi çıkar beklemeden ve talep etmeden yapıyorum. Ayrıca, ekipman parkımda Timemore marka bir ürün yok, zaten herhangi bir Timemore ürününü de ilk kez kullanıyorum. Bu açıklamalardan sonra ürünlerle ilgili değerlendirmelere geçeyim.

Timemore Fish Pour-Over Elektrikli Isı Ayarlı Gooseneck Kettle
Kompakt, hafif, boyut olarak ilk anda küçük gibi görünse de 600ml.lik hacmiyle bence ev kullanıcıları için fazlasıyla yeterli muadillerine göre gayet uygun fiyatlı bir ürün. Bir kaç dakika içerisinde parmağınızla dijital ekrandan ayarladığınız ısıya rahatlıkla çıkıyor ve yine dokunmatik bir tuşla su bu ısıda kalıyor. Özellikle kaz boynu ağız tasarımı, kahve yatağına ister biraz yüksekten isterseniz de çok yakından kontrollü su döküşü yapabilmek adına çok başarılı. Bir iki küçük handikapı da var tabii... Birincisi mudailleri gibi çabuk ısı kaybediyor, bence brewcoat ile beraber kullanmak bu sorunu büyük ölçüde çözer. Isı sabitleme biraz ağır kalabiliyor, bir kaç derece düştükten sonra devreye giriyor ve çok ince ısı ayarı yaptığından istediğiniz ısıya tekrar ulaşması biraz zaman alıyor, Demleme sırasında saniyelerle yürüdüğünüzden bunlara dikkat etmek gerekiyor. Dediğim gibi ısı kaybını azaltmak bu sorunların da çözümü olur. Ayrıca Kettle'ın kapağını iyi kapatıp kapatmadığınızdan emin olmalısınız, lastik contası ile iyi yerleştiğinde düşme ihtimali yok, ancak tam oturtmazsanız döküş sırasında kapak düşebiliyor. Yaklaşık 1 aydır kullandığım bu kettle ile başka hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Bence artıları eksilerinin çok üzerinde. Kısaca şunu söyleyeyim, eğer iyi bir kettle'ım olmasaydı ve bütçem de sınırlı olsaydı gözüm kapalı bu ürünü alırdım.

Timemore Cam V60 Dripper Crystal Eye 02
Piyasada belki en geniş ürün gamı dripperlarda, bilinen markaların farklı malzemelerde, farklı boyutlarda alternatifleri var. Bende de bunların çoğu mevcut ve hemen hepsini fazlasıyla kullandım kullanıyorum. Ancak geldiğinden beri neredeyse Timemore'un bu dripper'ından başkasını kullanmadım ve yaklaşık 1 aydır günde en az bir hatta çoğu zaman iki defa bu dripper ile kahve demliyorum. Tabii doğru bir değerlendirme yapmak için tek başına dripper'ın tasarımının yeterli olmadığnı biliyoruz, filtreler, öğütüm kaliteniz gibi faktörler de sonucu çok etkiliyor ancak bu dripper gerçekten oldukça iyi, şu ana kadar hiç bir tıkanma ile karşılaşmadığım gibi su akışı gayet sabit ve demlemeler hep ön gördüğüm sürelerde bitti. Cam kalınlığı ve ağırlığı ilk anda biraz handikap gibi görünse de malzemenin tokluğu ve sağlamlığı güven veriyor. Tek dezavantajı kalınlığından ötürü filtreyi ıslatırken dripperı da ısıtmak için biraz fazlaca sıcak su dökme gerekliliği ancak bu handikap diğer muadil markaların kalın camlı ürünleri için de geçerli, bu ürüne özel değil... Cam dripperın çıkarılabilir plastik tabanıyla ilişki de çok iyi, çok kolay çıkarılabiliyor ve takıldığında taban kolayca sabitleniyor. Kısacası hem amacını fazlasıyla karşılayan, hem de şık bir ekipman.

Timemore Coffee Server
Bu üçlü içerisinde hiç bir handikapını görmediğim tek ekipman :) 600ml. kapasitesi ile ev kullanıcıları için fazlasıyla yeterli, hafif, boyutları çok iyi ayarlanmış, tasarımı da gayet şık bir ürün. Elimde farklı markalara ait 5 server olmasına rağmen fırsat bu fırsat bu ürünü aldım :)

Bu üç ürünle ilgili değerlendirmelerim böyle, aklınıza takılan konular var ise yardımcı olmaya hazırım. Yiğit bey beye de buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba üstat, bu güzel inceleme için teşekkür ederim 😊
Eğer kullanmış iseniz konchero ısı ayarlı kettle ile bu markanın kettle ürününü kıyaslayabilir misiniz?

@mimds abi ellerine sağlık.
dripper'ı merak ettim ben. görüntü itibariyle immersiona benziyor ama değil sanırım. alt plastik hazne bardağa/server'a oturtmak amaçlı mı?

Teşekkür ederim.
Maalesef Konchero kullanmadım, halihazırda Fellow Stagg EKG ve Tchibo'nun ısı ayarlı kettle larını kullanıyor
Teşekkür ederim.
Maalesef Konchero kullanmadım, halihazırda Fellow Stagg EKG ve Tchibo'nun ısı ayarlı kettle larını kullanıyorum.
Bildiğim kadarıyla tchibo ve konchero ısı ayarlı kettle ları aynı ayardalar, tabi tchibo daha güzel estetik olarak. Peki tchibo ile kıyaslayabilir misiniz?

@Globally

Yiğit beye de buradan sormuş olayım.
alttaki açıklamaları anlayamadım ben açıkcası.Çeviri biraz düz çeviri olmuş.

1. Akışın geçmemesini sağlamak için damlatıcınızın üst kısmındaki filtrenizi suyla kapatın. Conta, daldırma işleminizin akış kontrolünde de rol oynar.
  2. Mükemmel akış kontrolü için damlatıcınızın orta tabakası, suyunuzu enjekte etmek istediğiniz yerdir.
  3. Damlatıcınızın alt tabakasında, ekstraksiyon prensibinin tam tepesine ulaşmanızı sağlamak için çok küçük sürtünmeler vardır.
Bu dripper immersion mu? yoksa düz V60 muadili mi?

Tchibo'nun ısı ayarlı ketttle ını bende almayı planlıyorum fiyatı çok uygun geliyor. Stok bekliyorum. Tavsiye eder misiniz?

Tchibo'nun ısı ayarlı ketttle ını bende almayı planlıyorum fiyatı çok uygun geliyor. Stok bekliyorum. Tavsiye eder misiniz?
Sonuçta bu konu sizin bütçenizle ilgili ancak Tchibo'nun özellikle de kaz boynu ağzı tasarımı çok iyi değil, o nedenle geçmişte Stagg almıştım. Eliniz alışırsa bir yere kadar oluyor ama imkan varken bir başka kettle ı tercih etmenizi tavsiye ederim.

Kettle tabaninda suyu isittiktan sonra beyaz noktalar olusuyor mu sizde de? Silince geciyor. Bir onceki kettleim boyle ayna tabanli olmadigi icin mi garipsiyorum yoksa benimkinde mi bir sikinti var cozemedim

Son düzenleme:
Kettle tabaninda suyu isittiktan sonra beyaz noktalar olusuyor mu sizde de? Silince geciyor. Bir onceki kettleim boyle ayna tabai olmadigi icin mi garipsiyorum yoksa benimkinde mi bir sikinti var cozemedim
Yaklaşık 1 aylık kullanımda böyle bir şeyle karşılaşmadım ancak bahsettiğiniz türde lekelenmeler sudan kaynaklanıyor ve bir süre sonra hemen her kettle da olabiliyor.

Timemore Cam V60 Dripper Crystal Eye 02 dripper bende yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. V60 plastikten sonra geçiş o geçiş oldu. Plastik v60 ile tekrar bir demleme yapmadım açıkcası daha memnun kalınca. Ama farkları görmek için tekrar demlemeler yapıcam v60'da. Ben v60'a göre daha stabil sonuçlar aldım. Reçeteyi değiştirsem de birbirine yakın sonuçlar aldım gibi. V60 reçeteye göre çok daha fazla farkediyor. V60 biraz keskin, parlak sonuçlar verirken fincanda, timemore crystal biraz daha yuvarlatılmış, tatlımsı sonuçlar verdi. Benim daha çok aradığım bu olduğu için şimdilik timemore crystal'i tercih ediyorum. Değirmen öğütüme göre de fark edebilir. Benim değirmenim espreso'ya yönelik olduğu için daha fazla ince parça öğütüyor filtre öğütümde. Bu da v60'da keskin sonuçlar almamı sağlıyor olabilir. Timemore crystal'la bunu aştım gibi. V60 yerine geçecek bir ürün değil ama başarılı alternatif ürün gibi değerlendirilebilir.

@Globally

Yiğit beye de buradan sormuş olayım.
alttaki açıklamaları anlayamadım ben açıkcası.Çeviri biraz düz çeviri olmuş.

1. Akışın geçmemesini sağlamak için damlatıcınızın üst kısmındaki filtrenizi suyla kapatın. Conta, daldırma işleminizin akış kontrolünde de rol oynar.
  2. Mükemmel akış kontrolü için damlatıcınızın orta tabakası, suyunuzu enjekte etmek istediğiniz yerdir.
  3. Damlatıcınızın alt tabakasında, ekstraksiyon prensibinin tam tepesine ulaşmanızı sağlamak için çok küçük sürtünmeler vardır.
Bu dripper immersion mu? yoksa düz V60 muadili mi?
Merhaba,

Düzeltme yapıldı. Teşekkürler Ürün V60 sınıfındadır.

A Katmanı -Sızdırmazlık - dripperın düz üst kısmına tamamen yapışan filtre kağıdı ile boşluklardan su geçemez
B Katmanı - Demleme - demleme işleminin gerçekleşmesi gereken yer.
C Katmanı - Kahve yatağı- öğütülmüş kahve, su akışını teşvik etmek için daha az engel ve daha fazla kanal olan alt alanı dolduracak ve böylece aşırı ekstraksiyon ihtimali azaltacaktır.

Yaklaşık 1 aydır timemore slim plus değirmen, timemore blackmirror tartı, timemore cam saklama kabı ürünlerini kullanmaktayım. Timemore Fish ısı ayarlı kettle da 1-2 güne elime ulaşır. Sorularınız olursa seve seve cevaplayabilirim.

Isı Ayarlı Gooseneck Kettle ın 11.11 kampanyasındaki 999 TL olan indirimli fiyatını kaçırdım maalesef.

Benim de 1.5 ay olmustur muhtemelen, kasim ortasi-sonu gelburadan almistim. Buzdagi su kullandim aldigim gunden beri. Dedigim gibi silince geciyor kullaninca tekrar cikiyor, birikime bagli degil yani. Yuzeyden mi yoksa sudan mi kaynakli cok emin olamadim. @Globally siz ne dersiniz?
Yaklaşık 1 aylık kullanımda böyle bir şeyle karşılaşmadım ancak bahsettiğiniz türde lekelenmeler sudan kaynaklanıyor ve bir süre sonra hemen her kettle da olabiliyor.

Ekli dosyalar

• 321463FE-79B6-42D8-8962-1D48B70EEEBB.jpeg
    321463FE-79B6-42D8-8962-1D48B70EEEBB.jpeg
    97.2 KB · Görüntüleme: 107
Geri