• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Titanyum Kesici

CoffeeClub

Üye
İsim
Coffee Club
Daha fazla  
İsim
Coffee Club
Değirmen
Timemore Slim S
Ekipmanlar
Cafflano Kompresso
Bilindiği gibi Timemore'un S modellerinde kullanılan titanyum kesici ince öğütümlerde daha az güçle daha iyi bir parça (öğütülmüş kahve) performansı sunması yönünde reklamı yapılan bir ürün. Benim merak ettiğim konu ise espressoya daha uygun olduğu söylenen bu kesicinin nasıl daha uygun olduğu konusu. Espressoda tane tutarlılığı ve öğütme hızı/kolaylığı önemli etkenler ama öğütüm ayarı hassaslığı kadar önemli değiller. Titanyum kesicide standart olana göre daha hassas öğütüm ayarı yapılabiliyor mu? Bu konuda ne incelemelerde (vlog, blog vs.) ne de Timemore'un ürün tanıtımlarında bilgi bulabildim. Standart ve titanyum kesici kullanmış kişilerden veya @Globally Yiğit Bey'den bir bilgi alabiliriz belki.

Söylediğiniz gibi öğütüm hassaslığı timemoreda ciddi bir problem bence de (c2 adına konuşuyorum). Ancak bunun değişmesi için gereken şey click mekanizmasındaki aralıkların küçülmesi ya da mill üzerindeki dişlerle oynanması değil midir zaten. Burr yalnızca öğütümü iyileştirebilir gibi geliyor.

Söylediğiniz gibi öğütüm hassaslığı timemoreda ciddi bir problem bence de (c2 adına konuşuyorum). Ancak bunun değişmesi için gereken şey click mekanizmasındaki aralıkların küçülmesi ya da mill üzerindeki dişlerle oynanması değil midir zaten. Burr yalnızca öğütümü iyileştirebilir gibi geliyor.
Dediginiz gibi onemli olan seylerden bir tanesi ogutum boyutu ve bunu belirleyen de burr un konumunu belirleyen klik araliklari ya da adim sayisi.

Comandantede red clix eklentisi ile bu araliklar 2 katina cikarilmis.

Timemore Chestnut X de ayar mekanizmasi tamamen degismis ve cift kademe ogutum yapabilen burr, daha hassas ve ince ayar yapilabilen daha cok kademeli bir ayar mekanizmasi ile tasarlanmis. Bu mekanizma bildigim kadariyla mevcut degirmenlerde yok ve kickstarter projesi kapsaminda surec devam ediyor.

Timemore C2 de elestirilen sey, ince ogutumlerdeki uzun ogutum sureleri idi. Timemore buna cozum olarak S modellerini cikarmis olabilir. Ayrica, S modellerinde burr geometrisinin de degistigini belirtmek lazim.

Son düzenleme:
Dediginiz gibi onemli olan seylerden bir tanesi ogutum boyutu ve bunu belirleyen de burr un konumunu belirleyen klik araliklari ya da adim sayisi.

Comandantede red clix eklentisi ile bu araliklar 2 katina cikarilmis.

Timemore X de ayar mekanizmasi tamamen degismis ve cift kademe ogutum yapabilen burr, daha hassas ve ince ayar yapilabilen daha cok kademeli bir ayar mekanizmasi ile tasarlanmis. Bu mekanizma bildigim kadariyla mevcut degirmenlerde yok ve kickstarter projesi kapsaminda surec devam ediyor.

Timemore C2 de elestirilen sey, ince ogutumlerdeki uzun ogutum sureleri idi. Timemore buna cozum olarak S modellerini cikarmis olabilir. Ayrica, S modellerinde burr geometrisinin de degistigini belirtmek lazim.

Chestnut X modelin adı sanırım. Bu modelde en önemli değişim çift öğütüm. Bıçaklarıb üst kısmından çekirdek büyük parçalara ayrılarak altta düşmesi sağlanıyor bu sayede alttaki direnç ve boşluk azalarak hem daha kolay hem de daha tutarlı bir öğütüm elde edilmiş oluyor. Değirmeni ele almanadan gerçekten işe yarayıp yaramadığını söylemek zor

Chestnut X modeline biraz baktım, ayar mekanızması da baya değişik. Klik var ama sayma işlemi için bir çözüm var. Birde çift kademeli ayar var. İnce ayar tarzında.

Baya güzel yanilikler var ama fiyatı oldukça fazla. 218 € kickstarter fiyatı, 320€ normal satış fiyatı. 😟

Geri