• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Slim Değirmen İncelemesi - Comandante C40 Karşılaştırması

İsim
Levent
Aşağıdaki konulardan sonra sıra Timemore Slim incelemesine geldi 😊 Video da çekebilirdim ama sanırım biraz gelenekselciyim :) Umarım sıkılmazsınız.

Timemore C1 C2 El Değirmeni Detaylı İncelemesi

Comandante C40 vs Timemore C1 C2 - Kullanıcı Deneyimi ve Tecrübeler

Ürünü Aliexpress sitesi üzerinden meşakkatli bir süreç sonunda aldım. Comandante ve Timemore C1 çiftinden sonra artık Comandante ve Timemore Slim çifti ile yoluma devam ediyorum.

Fiyat ve Distribütör:

Timemore Slim şu anda @Globally Gelbura tarafından 2 sene garantili olarak 799 TL fiyat etiketiyle satılmakta.

Comandante ise Tin Coffee tarafından @raistlin 7/24 teknik destek ile 230 Euro civarında bir fiyata satılıyor.

İki distribütör ile de tanışma ve konuşma fırsatı buldum. İkisi de gayet ulaşılabilir ve çözüm odaklı yaklaşımları var.

Comandantemi ikinci el almıştım. @raistlin Togay Bey, gerekli temizliğini ve bakımını ücret almadan, bir de Gardelli kahvesi ikram ederek yapmıştı. 😊 Ayrıca, Cafec filtre denemeleri de yapmıştık 😊

Timemore değirmen ve tartımı Aliexpressden almama rağmen, @Globally Yiğit Bey bir sorun olması durumunda, çözüm için ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını iletti ve bir de espressolarını içtim 😊 Ayrıca, diğer Timemore ürünleri hakkında da güzel bir muhabbet ettik 😊

Görünüş ve Sabitleme (Rulmanlar):

Her iki değirmen de son zamanlarda görmeye alıştığımız, çift rulman yataklı sabitleme ve çelik kesici (bur) kullanıyor. İki değirmende de yalpalama ya da merkezleme sorunu yok.

Comandantede rulmanların üstünde kauçuk contalar mevcut, Timemore da ise kauçuk contalar yerine sadece çelik pullar var. İki öğütücüde de rulmanların üstüne oturan çelik pullar mevcut.

İki değirmen de kaliteli bir hissiyat veriyor. Bu kategoride Comandante özellikle kullanılan malzeme ve kişiselleştirme özellikleriyle ön plana çıkıyor. Comandantede farklı renk ve model topuz tasarımları mevcut. Ayrıca gövdedeki ahşap kaplama için de farklı renk ve modeller mevcut.

Slim ise tamamen alüminyum ve metal alaşımlarından üretilmiş, şık, sade, hafif ve estetik bir öğütücü.
20200727_184531.jpg
Dış görünüş

Boyutlar:

Timemore Slim çap olarak adından da anlaşılacağı gibi gayet ince ve tutuşu kolay bir öğütücü. Sadece 42 mm. Herhangi bir kullanıcının bu öğütücü ile öğütürken, tutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Dış yüzeydeki desenli tasarım da tutuş ergonomisine büyük katkı sağlıyor.

Boyları arasında büyük bir fark yok ve ikisi de 160 mm civarında. Timemore Slim Comandanteye göre 200 gram daha hafif.

20200727_184735.jpg

Dış Görünüş

Comandantenin gövde çapı ve ağırlığının fazla olmasının sebebi…
  • Öğütme kapasitesinin Slim’in 2 katı olması
  • Daha ağır malzemeler kullanılması.
cmd.jpg
Comandante Parçalar
inCollage_20200727_183933261.jpg
Timemore Slim Parçalar

Öğütme Kolu:

Timemore Slim:

• Öğütme kolu, gövdedeki milin üst kısmına geçmeli olarak sabitleniyor ve kilitleniyor. Kol üstündeki kapağın içinde 2 kademeli bir oyuk var ve sabitlenmesine yardımcı oluyor. Öğütürken çıkma sorunu şu ana kadar yaşamadım.
  • Slimde kullanılan topuz ahşap ve öğütme koluna mıknatıs ile sabitleniyor. İlk başlarda, öğütme sırasında topuzun birkaç kez çıktığı oldu ama bu da tutuş açımı değiştirince düzeldi. Değirmenin huyuna suyuna alışma önemli 😊
Comandante:
  • Öğütme kolu gövdedeki milin üst kısmına bir
    mıknatıs yardımıyla geçmeli olarak sabitleniyor. Bu değirmende de öğütürken çıkma sorunu kesinlikle yaşanmıyor. Gayet kolay ve stabil bir tasarımı var.
  • Comandante de kullanılan topuz ahşap ve öğütme koluna sabitleniyor. Topuzun çapı ve büyüklüğü daha fazla olduğundan, öğütürken tutuşta kolaylık sağlıyor.
İki değirmende de öğütme kollarının uzunluğu benzer. İki değirmen de ergonomik ve rahat bir öğütme sunuyor.

20200727_184520.jpg
Öğütme Kolları

Öğütme Haznesi:

• Timemore Slim: Slim modelinde tamamen alüminyum bir hazne kullanılıyor. Statik sorunu yok. Kapasitesi 20-25 gram
  • Comandante: Hazne 2 farklı renkte cam olarak geliyor. Saydam ve koyu kahverengi. Statik sorunu yok. Kapasitesi 40-45 gram
İki değirmende de öğütme haznesi değirmenin üstüne girebiliyor ve kahve çekirdekleri dökülmeden değirmene koyabiliyorsunuz.
20200727_184714.jpg
Çekirdek Boşaltma

Ayar Vidası:

Timemore Slim modelinde öğütme ayar mekanizmasını kontrol eden vida metalden yapılırken, Comandantede bu vida sert kaliteli bir plastikten yapılmış. Timemore C1 de az miktarda oluşan statik, Slim modelinde oluşmuyor.
  • Öğütme ayarı, iki öğütücüde de benzer şekilde yapılıyor. Ayar vidası, Slim de 2 noktadan bağlantı plakasının üstüne oturuyor ve dönüyor.
  • Comandantede ayar vidası 3 noktadan doğrudan kesici (burr) yüzeyi üstüne oturuyorve dönüyor.
Devamı 2.gönderide :)

Son düzenleme:
Kesici (Burr):

Her iki öğütücünün de kalbinde konik çelik kesici (burr) kullanılıyor. Kesici tasarımları birbirinden tamamen farklı.
  • Timemore da 38 mm çaplı çelik bir kesici kullanılıyor.
    • Burr ile ayar vidası arasında bir sabitleme/ayar plakası var.
  • Comandante ise 39 mm çaplı, nitrojen alaşımlı patentli çelik bir kesici var.
    • Burr ile ayar vidası arasında ilave bir parça yok. Ayar vidası doğrudan burr üstünde dönüyor.
burrs.jpg
Kesici (Burr) Tasarımı

Öğütüm Hızı:

Burada verdigim degerler cekirdek tipine ve kavruma bagli ve farklilik gosterebilir. Umarim bir fikir verecek kadar yardımı olur.

5 gram aynı kahve çekirdeğini iki değirmen ile benzer ayarlarda öğüttüm ve karşılaştırdım. @Kahveciningalaksirehberi ile de konuşmalarımızda, referans olarak süredense tur sayısı vermek, daha doğru referans olabilir dedik :)

Timemore Slim öğütürken biraz daha güç istiyor, Comandante ise daha az güç ile konforlu öğütüyor.

Timemore Slim:
  • 5 gram/37 adet kahve çekirdeği
    • 8 klik – Türk Kahvesi/Espresso – 42 tur
    • 18 klik V60 – 16 tur
  • Farklı 2 çekirdek ile 18 klikte 15 gramı yine sırasıyla 37 ve 39 turda öğüttüm.
  • Filtre öğütümünde tur başına 2-3 çekirdek arası öğütebiliyor.
Comandante :
  • 5 gram/38 adet kahve çekirdeği
    • 10 klik – Türk Kahvesi/Espresso – 38 tur
    • 21 klik V60 – 32 tur
  • Filtre öğütümünde tur başına 1 çekirdek civarı öğütebiliyor.
20200727_220016.jpg
Comandante 21 Klik vs Timemore Slim 18 Klik
20200727_214435.jpg
Comandante 10 Klik vs Timemore Slim 8 Klik

Not:

Comandantede Red Clix adı verilen, öğütme aralığını daha sıkı kontrol etmeye yarayan bir mil seçeneği var. Ayrıca satılıyor. Özellikle espresso öğütümlerinde hassasiyet sağlıyor.

Öğütüm Kalitesi:

Daha önce C1 incelememde de yazmıştım. Bu kısım biraz göreceli. Elimde test yapabileceğim pahalı ekipmanlar yok ve Kruve, TDS verilerini yorumlamak kolay değil.

Öğütülen kahvelerin boyutlarını, görünüşlerini ve dağılımlarını çok detaylı incelemek gerekiyor.

O yüzden ürünlerin üreticilerinin testlerine ve uzun dönem kullanıcı yorumlarına bakmak faydalı olabilir.

Benzer ayarlarda, aynı kahve ile, aynı V60 demlemesini yaptığımda, Timemore ile öğütülen kahveler ile demlenen fincanlar, bazen Comandanteye göre daha fazla çözünmüş (over extracted) olabiliyor. Özellikle toz çıkarma eğilimi olan ve doğal işlenmiş çekirdeklerde bu fark daha görünür olabiliyor. Bu da Timemore un Comandanteye göre biraz daha fazla toz üretmesinden kaynaklı diye düşünüyorum.

Bunun dışında şu ana kadar iki değirmen ile filtre, espresso ve Türk Kahvesi öğütüm/demlemelerimde bir sorun yaşamadım ve öğütüm kaynaklı kötü kahveler içmedim. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun olan değirmeni seçebilirsiniz.

Not: Burada bahsettiğim farkı anlamak için, çok fazla kahve içmek, kahvenin kimyasını anlamak ve ekipmanların kahve ile etkileşimini iyi bilmek gerekiyor. Demlemeye yeni başlayan ya da orta seviyede bir kahvesever için, bunları ayırt etmek biraz zaman alabilir.

Hangi değirmen kime göre?

Timemore Slim:

• Nitelikli kahve dünyasına yeni adım atan ya da orta seviye bir kahve sever iseniz, ve bütçeniz de kısıtlıysa, Timemore gibi çelik burr kullanan bir değirmeni tercih edebilirsiniz.
Comandante:
  • İleri seviye bir kahve severseniz, detaylara önem veriyor ve mükemmel fincanları hedefliyorsanız, ve el öğütücüsü olarak zirveden başlarım diyorsanız, Comandante size göre.
Comandante C40Timemore CTimemore Slim
Çap (mm)605242
Yükseklik (mm)161147160
Ağırlık (gr)630430430
Kesici (Burr) Çapı (mm)393838
Burr Tipi ve MalzemesiKonik
Nitrojen alaşım yüksek dayanımlı çelik
Konik
Çelik
Konik
Çelik
GövdeÇelik üstü ağaç kaplamaPlastik üstü desenli alüminyumDesenli alüminyum
İç AksamÇelik ve plastikPlastikYekpare alüminyum
HazneCam
(2 renk, saydam ve koyu kahverengi)
C1 Plastik üstü desenli aluminyum
C2 için tamamen aluminyum
Alüminyum
Kapasite (gr)40-4525-3020-25
Ayar VidasıPlastikPlastikMetal
MilÇelikÇelikÇelik
YataklamaÇift rulmanlı, kauçuk contalıÇift rulmanlıÇift rulmanlı
Öğütme KoluÇelikÇelikÇelik, Siyah renk
TopuzAhşap, mıknatıs ile mile sabitleniyor.Plastik, mile geçmeli bağlanıyorAhşap, mıknatıs ile mile sabitleniyor.
Kapakİnce plastikKalın plastikAlüminyum
KişiselleştirmeGövde ve topuz için renk ve model seçenekleri varYokYok
StatikBurr etrafında belli berlirsizAyar vidası etrafında mevcutBurr etrafında belli berlirsiz
Kutu İçeriğiYedek öğütme kavanozuSeyahat taşıma çantası
Temizleme fırçası
Seyahat taşıma çantası
Temizleme fırçası

Son düzenleme:
Selamlar,

Belirtilmemiş birkaç hususta yardımcı olayım. :)

Bugüne dek Tin Coffee'den ya da Türkiye içinden alınmış olmasına bakmaksızın tüm Comandante'lere destek sağladık. :) Bu tutumumuz da devam ediyor arkadaşlar, devam edecek. Bu bazen çok uzun anlatılarla oldu, bazen teknik onarımlarla, bazen de bedelsiz bir sürü yedek parçayla. Comandante ile kardeş firmalar gibiyiz, dolayısıyla marka sadakatimiz, bağlılığımız çok yüksek. Ürün geliştirmeleri ve global çalışmalardaki payımız da hayli yüksek yine. Bu yüzden kendi ürünümüz olarak görüyoruz.

Comandante haznelerinin çapı Delter Press, Aeropress ve 58mm portafiltrelerle birebir uyumludur. Dolayısıyla ek bir funnel, huni vb aparat gerektirmez. Basit gibi görünür, ancak çok pratik bir kullanım uyumudur. Etrafa kahve saçmadan, dökmeden aktarım sağlarsınız böylece ilgili ürün içine. Türlü çeşitli funnel'lara 1/3 Comandante parası harcamış bir talihsiz kahvesever olarak söylüyorum.

Bir de öğütme süresi kıyası görüyorum sıklıkla son dönemde. Bir ev kullanıcısı için el değirmeni kullanırken elbette süre kıstaslardan biridir. Ancak 1 dakikanın altı tüm işlemler için konfor odaklı bakmakta yarar var. En nihayetinde uzun yıllar sürdürmek isteyeceğiniz mekanik bir iş yapıyorsunuz öğütme sırasında. Bunun Türk kahvesi ve espresso dahil tüm öğütmelerde konforlu olması esastır. Konforla beraber stabilite ve tutarlılık da o şekilde. Comandante'de aynı miktarda filtre kahve öğütürken belirli süre ve konforda giderken bu aynı miktar espressoya döndüğünde süre dramatik seviyelere(3-5 dak, adını siz koyun) ya da konforsuzluğa dönüşmez. Burayı vurgulamak gerekiyor. Hep söylüyorum, burada motor gücü uygulayan sizsiniz. Konforunuz önemli. :) Yani sürenin herhangi bir başka değirmende daha kısa olması aynı hissiyatta olduğunu göstermiyor öğütme konforunun. Sık sık atlanan bir nokta olduğu için vurguluyorum yalnızca. :)

Önümüzdeki günlerin tahminlerinizin çok ötesinde enteresan öğütücü sürprizlerine açık olduğunu da söyleyerek bombayı buraya bırakıyorum, haydi bakalım. :)

Sevgiler,
Togay

Yani sürenin herhangi bir başka değirmende daha kısa olması aynı hissiyatta olduğunu göstermiyor öğütme konforunun. Sık sık atlanan bir nokta olduğu için vurguluyorum yalnızca.
Haklısınız,en temel fizik kanunlarından. İşten kazanç var ise enerjiden kayıp olur,enerjiden kazanç var ise işten kayıp olur. Birinden kazanayım,öbüründen de kazanayım olmuyor,araba şanzımanı gibi. İlk vites çok büyük dişli oranına sahip,dolayısıyla yüksek tork ve ivmelenme,ama aynı oranda beygirden kayıp. Anladığım kadarıyla Comandante tur sayısını sabit tutup gücü arttırmak yerine gücü(dolayısıyla konforu) sabit tutup tur sayısını arttırıyor. Tam açıklayamadım,çünkü ben de tam çözemedim,Commandante'de bu iş nasıl oluyor açıklar mısınız biraz Togay Bey?

Selamlar,

Bugüne dek Tin Coffee'den ya da Türkiye içinden alınmış olmasına bakmaksızın tüm Comandante'lere destek sağladık. :) Bu tutumumuz da devam ediyor arkadaşlar, devam edecek. Bu bazen çok uzun anlatılarla oldu, bazen teknik onarımlarla, bazen de bedelsiz bir sürü yedek parçayla. Comandante ile kardeş firmalar gibiyiz, dolayısıyla marka sadakatimiz, bağlılığımız çok yüksek. Ürün geliştirmeleri ve global çalışmalardaki payımız da hayli yüksek yine. Bu yüzden kendi ürünümüz olarak görüyoruz.

Comandante haznelerinin çapı Delter Press, Aeropress ve 58mm portafiltrelerle birebir uyumludur. Dolayısıyla ek bir funnel, huni vb aparat gerektirmez. Basit gibi görünür, ancak çok pratik bir kullanım uyumudur. Etrafa kahve saçmadan, dökmeden aktarım sağlarsınız böylece ilgili ürün içine. Türlü çeşitli funnel'lara 1/3 Comandante parası harcamış bir talihsiz kahvesever olarak söylüyorum.

Bir de öğütme süresi kıyası görüyorum sıklıkla son dönemde. Bir ev kullanıcısı için el değirmeni kullanırken elbette süre kıstaslardan biridir. Ancak 1 dakikanın altı tüm işlemler için konfor odaklı bakmakta yarar var. En nihayetinde uzun yıllar sürdürmek isteyeceğiniz mekanik bir iş yapıyorsunuz öğütme sırasında. Bunun Türk kahvesi ve espresso dahil tüm öğütmelerde konforlu olması esastır. Konforla beraber stabilite ve tutarlılık da o şekilde. Comandante'de aynı miktarda filtre kahve öğütürken belirli süre ve konforda giderken bu aynı miktar espressoya döndüğünde süre dramatik seviyelere(3-5 dak, adını siz koyun) ya da konforsuzluğa dönüşmez. Burayı vurgulamak gerekiyor. Hep söylüyorum, burada motor gücü uygulayan sizsiniz. Konforunuz önemli. :) Yani sürenin herhangi bir başka değirmende daha kısa olması aynı hissiyatta olduğunu göstermiyor öğütme konforunun. Sık sık atlanan bir nokta olduğu için vurguluyorum yalnızca. :)

Önümüzdeki günlerin tahminlerinizin çok ötesinde enteresan öğütücü sürprizlerine açık olduğunu da söyleyerek bombayı buraya bırakıyorum, haydi bakalım. :)

Sevgiler,
Togay
Urun gamlarinin cesitlenmesi, kullanıcıların keselerine gore yeni seçeneklerin de devreye girmesi herkesin yararınadır... Ama senin dostluğun, ilgin ve desteğin tartışılmaz, daha yakın zamanda yaşadım bunu... bir tesekkur de buradan :)

Bu inanılmaz bir rahatlık hem Comandante hem Niche değirmenin kahve hazneleri portafiltre ile uyumlu ve dökümü çok kolaylaştırıyor.

Selamlar,

Sevgiler,
Togay

Yorumların için çok teşekkürler Togay, bunları da eklerim :)

Teknik destek konusunda zaten senin için kötü bir şey ne duydum ne de söylemek mümkün. Herkese örnek olacak bir tutumun var. Tekrardan teşekkürler! Sayende Comandantem de hala parlıyor ;)

Hız vs Harcanan Güç vs Konfor konusunu da çok güzel açıklamışsın. Dediğin gibi uzun sürelerde konfor daha önemli hale gelebilir.

Espresso makinem olmadığından bu hususu hep atlıyorum, Comandante portafiltreye tam oturuyor ve bu da tasarımda ince düşünüldüğünü gösteriyor.

Görüşmek üzere,
Levent

Haklısınız,en temel fizik kanunlarından. İşten kazanç var ise enerjiden kayıp olur,enerjiden kazanç var ise işten kayıp olur. Birinden kazanayım,öbüründen de kazanayım olmuyor,araba şanzımanı gibi. İlk vites çok büyük dişli oranına sahip,dolayısıyla yüksek tork ve ivmelenme,ama aynı oranda beygirden kayıp. Anladığım kadarıyla Comandante tur sayısını sabit tutup gücü arttırmak yerine gücü(dolayısıyla konforu) sabit tutup tur sayısını arttırıyor. Tam açıklayamadım,çünkü ben de tam çözemedim,Commandante'de bu iş nasıl oluyor açıklar mısınız biraz Togay Bey?

Bu hadise tamamen öğütme geometrisi, kahve beslemesi ve tork iletiminin alanıdır. Kullandığınız tasarımın ne kadar agresif olduğu, ön besleme, ön kırılma ve sonraki aşamalarda nasıl burr açıları kullandığınız, krank uzunluğu, gövde paralelliği gibi şeyler hesaplanarak yapılır. Hesapların detayı ise tasarımın gizidir, sihridir. :) Sevgiler.

Bu hadise tamamen öğütme geometrisi, kahve beslemesi ve tork iletiminin alanıdır. Kullandığınız tasarımın ne kadar agresif olduğu, ön besleme, ön kırılma ve sonraki aşamalarda nasıl burr açıları kullandığınız, krank uzunluğu, gövde paralelliği gibi şeyler hesaplanarak yapılır. Hesapların detayı ise tasarımın gizidir, sihridir. :) Sevgiler.

TOP SECRET 😉⛔📵

Tabii ki,patentli burr tasarımı zaten''Ben öbür burrlardan farklıyım.'' diyor. Gücü sabit tutmak için üstünde çok düşünülmüş. Dişli aktarım organlarında sadece oranı değiştirmek yeterli olurken (parçalar gücü kaldıracak kalitedeyse) değirmen gibi bir makinede dediğiniz gibi burr çapından,geometrisinden,aktarma şaftından,çevirme kolunun uzunluğundan topuzun çapına kadar bir çok şey etki ediyor,bu konfor noktasını yakalamak kolay olmamıştır,meslek sırrı olması da normaldir :) Benim merak ettiğim bu güç-tur oranında Comandante'nin nerede konumlandığıydı. Timemore ince öğütümlerde daha fazla güç isteyip daha kısa sürede öğütürken(çekirdekleri bıçakların arasına alabildiğini varsayıyorum) Comandante gücü sabit tutup süreyi ufak bir miktar arttırıyor. Bunu da sizin saydığınız parametrelerin ince ince hesaplanmış olmasıyla yapıyor. Normalde şanzıman oranlarının güce ve torka etkisi gibi ufak fizik hesaplarını severim ama burada,şanzımanda olduğu gibi sadece dişli oranını arttırarak değil,onlarca parametreyi değiştirerek işler yürüyormuş. Her zaman olduğu gibi yine Alman mühendisliği...

Tabii ki,patentli burr tasarımı zaten''Ben öbür burrlardan farklıyım.'' diyor. Gücü sabit tutmak için üstünde çok düşünülmüş. Dişli aktarım organlarında sadece oranı değiştirmek yeterli olurken (parçalar gücü kaldıracak kalitedeyse) değirmen gibi bir makinede dediğiniz gibi burr çapından,geometrisinden,aktarma şaftından,çevirme kolunun uzunluğundan topuzun çapına kadar bir çok şey etki ediyor,bu konfor noktasını yakalamak kolay olmamıştır,meslek sırrı olması da normaldir :) Benim merak ettiğim bu güç-tur oranında Comandante'nin nerede konumlandığıydı. Timemore ince öğütümlerde daha fazla güç isteyip daha kısa sürede öğütürken(çekirdekleri bıçakların arasına alabildiğini varsayıyorum) Comandante gücü sabit tutup süreyi ufak bir miktar arttırıyor. Bunu da sizin saydığınız parametrelerin ince ince hesaplanmış olmasıyla yapıyor. Normalde şanzıman oranlarının güce ve torka etkisi gibi ufak fizik hesaplarını severim ama burada,şanzımanda olduğu gibi sadece dişli oranını arttırarak değil,onlarca parametreyi değiştirerek işler yürüyormuş. Her zaman olduğu gibi yine Alman mühendisliği...

Comandante uzun zamandır el öğütücüleri üretiyor ve araştırırsanız MK I ve MK 2 ye de zamanında büyük eleştiriler yapılmış. Eski burr yapısı, şu anda piyasadaki çoğu öğütücüde görmeye alışık olduğumuz bir konik burr. MK III ile beraber büyük bir zıplama olmuş ve herkese hitap eden, ergonomik, az güçle öğüten, üst seviye bir ürün çıkarmışlar. Bu işte AR-GE ve özellikle kahveyi anlamak çok önemli.

MK III de geldikleri nokta muazzam. Bir firmanın sürekliliği ve her yeni ürün ile büyük gelişimler ortaya koyması önemli bir şey.

Timemore Black Mirror & Slim

Arkadaşlar selam yapılan incelemer sonucu bende bu iki kıymetli ekipmanı deneme fırsatı buldum ve deneyimleme yorumumu bir küçük video ile taçlandırdım. İyi seyirler.

Ben de timemore slim plus ile aranıza katılmış bulunuyorum. İncelemeyi youtube'dan da seyretmiştim üye olmadan burada görmek de harika oldu. Tabi comandante'nin timemore'a zulmü burada da devam ediyor. Tüm demleme tarifleri klik sayıları hep comandante için verildiğinden biz fakir timemore'cular boynu bükük izliyoruz olan biteni. Comandante referans alınarak diğer değirmenlerdeki klik sayıları nasıl şekilleniyor konusunda bir çalışma oldu mu forumda. Zira ben rastlamadım rastlasam da belki anlamadım bu acemilikle. Mesela comandante 12 klik timemore ya da diğer değirmenlerde yaklaşık hangi klik sayısına denk geliyor?

Geri