teyyaredenkahve
Üye
- İsim
- Levent
Aşağıdaki konulardan sonra sıra Timemore Slim incelemesine geldi Video da çekebilirdim ama sanırım biraz gelenekselciyim Umarım sıkılmazsınız.
Timemore C1 C2 El Değirmeni Detaylı İncelemesi
Comandante C40 vs Timemore C1 C2 - Kullanıcı Deneyimi ve Tecrübeler
Ürünü Aliexpress sitesi üzerinden meşakkatli bir süreç sonunda aldım. Comandante ve Timemore C1 çiftinden sonra artık Comandante ve Timemore Slim çifti ile yoluma devam ediyorum.
Fiyat ve Distribütör:
Timemore Slim şu anda @Globally Gelbura tarafından 2 sene garantili olarak 799 TL fiyat etiketiyle satılmakta.
Comandante ise Tin Coffee tarafından @raistlin 7/24 teknik destek ile 230 Euro civarında bir fiyata satılıyor.
İki distribütör ile de tanışma ve konuşma fırsatı buldum. İkisi de gayet ulaşılabilir ve çözüm odaklı yaklaşımları var.
Comandantemi ikinci el almıştım. @raistlin Togay Bey, gerekli temizliğini ve bakımını ücret almadan, bir de Gardelli kahvesi ikram ederek yapmıştı. Ayrıca, Cafec filtre denemeleri de yapmıştık
Timemore değirmen ve tartımı Aliexpressden almama rağmen, @Globally Yiğit Bey bir sorun olması durumunda, çözüm için ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını iletti ve bir de espressolarını içtim Ayrıca, diğer Timemore ürünleri hakkında da güzel bir muhabbet ettik
Görünüş ve Sabitleme (Rulmanlar):
Her iki değirmen de son zamanlarda görmeye alıştığımız, çift rulman yataklı sabitleme ve çelik kesici (bur) kullanıyor. İki değirmende de yalpalama ya da merkezleme sorunu yok.
Comandantede rulmanların üstünde kauçuk contalar mevcut, Timemore da ise kauçuk contalar yerine sadece çelik pullar var. İki öğütücüde de rulmanların üstüne oturan çelik pullar mevcut.
İki değirmen de kaliteli bir hissiyat veriyor. Bu kategoride Comandante özellikle kullanılan malzeme ve kişiselleştirme özellikleriyle ön plana çıkıyor. Comandantede farklı renk ve model topuz tasarımları mevcut. Ayrıca gövdedeki ahşap kaplama için de farklı renk ve modeller mevcut.
Slim ise tamamen alüminyum ve metal alaşımlarından üretilmiş, şık, sade, hafif ve estetik bir öğütücü.
Dış görünüş
Boyutlar:
Timemore Slim çap olarak adından da anlaşılacağı gibi gayet ince ve tutuşu kolay bir öğütücü. Sadece 42 mm. Herhangi bir kullanıcının bu öğütücü ile öğütürken, tutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Dış yüzeydeki desenli tasarım da tutuş ergonomisine büyük katkı sağlıyor.
Boyları arasında büyük bir fark yok ve ikisi de 160 mm civarında. Timemore Slim Comandanteye göre 200 gram daha hafif.
Dış Görünüş
Comandantenin gövde çapı ve ağırlığının fazla olmasının sebebi…
Comandante Parçalar
Timemore Slim Parçalar
Öğütme Kolu:
Timemore Slim:
Öğütme Kolları
Öğütme Haznesi:
Çekirdek Boşaltma
Ayar Vidası:
Timemore Slim modelinde öğütme ayar mekanizmasını kontrol eden vida metalden yapılırken, Comandantede bu vida sert kaliteli bir plastikten yapılmış. Timemore C1 de az miktarda oluşan statik, Slim modelinde oluşmuyor.
Timemore C1 C2 El Değirmeni Detaylı İncelemesi
Comandante C40 vs Timemore C1 C2 - Kullanıcı Deneyimi ve Tecrübeler
Ürünü Aliexpress sitesi üzerinden meşakkatli bir süreç sonunda aldım. Comandante ve Timemore C1 çiftinden sonra artık Comandante ve Timemore Slim çifti ile yoluma devam ediyorum.
Fiyat ve Distribütör:
Timemore Slim şu anda @Globally Gelbura tarafından 2 sene garantili olarak 799 TL fiyat etiketiyle satılmakta.
Comandante ise Tin Coffee tarafından @raistlin 7/24 teknik destek ile 230 Euro civarında bir fiyata satılıyor.
İki distribütör ile de tanışma ve konuşma fırsatı buldum. İkisi de gayet ulaşılabilir ve çözüm odaklı yaklaşımları var.
Comandantemi ikinci el almıştım. @raistlin Togay Bey, gerekli temizliğini ve bakımını ücret almadan, bir de Gardelli kahvesi ikram ederek yapmıştı. Ayrıca, Cafec filtre denemeleri de yapmıştık
Timemore değirmen ve tartımı Aliexpressden almama rağmen, @Globally Yiğit Bey bir sorun olması durumunda, çözüm için ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını iletti ve bir de espressolarını içtim Ayrıca, diğer Timemore ürünleri hakkında da güzel bir muhabbet ettik
Görünüş ve Sabitleme (Rulmanlar):
Her iki değirmen de son zamanlarda görmeye alıştığımız, çift rulman yataklı sabitleme ve çelik kesici (bur) kullanıyor. İki değirmende de yalpalama ya da merkezleme sorunu yok.
Comandantede rulmanların üstünde kauçuk contalar mevcut, Timemore da ise kauçuk contalar yerine sadece çelik pullar var. İki öğütücüde de rulmanların üstüne oturan çelik pullar mevcut.
İki değirmen de kaliteli bir hissiyat veriyor. Bu kategoride Comandante özellikle kullanılan malzeme ve kişiselleştirme özellikleriyle ön plana çıkıyor. Comandantede farklı renk ve model topuz tasarımları mevcut. Ayrıca gövdedeki ahşap kaplama için de farklı renk ve modeller mevcut.
Slim ise tamamen alüminyum ve metal alaşımlarından üretilmiş, şık, sade, hafif ve estetik bir öğütücü.
Dış görünüş
Boyutlar:
Timemore Slim çap olarak adından da anlaşılacağı gibi gayet ince ve tutuşu kolay bir öğütücü. Sadece 42 mm. Herhangi bir kullanıcının bu öğütücü ile öğütürken, tutuş sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Dış yüzeydeki desenli tasarım da tutuş ergonomisine büyük katkı sağlıyor.
Boyları arasında büyük bir fark yok ve ikisi de 160 mm civarında. Timemore Slim Comandanteye göre 200 gram daha hafif.
Dış Görünüş
Comandantenin gövde çapı ve ağırlığının fazla olmasının sebebi…
- Öğütme kapasitesinin Slim’in 2 katı olması
- Daha ağır malzemeler kullanılması.
Comandante Parçalar
Timemore Slim Parçalar
Öğütme Kolu:
Timemore Slim:
- Öğütme kolu, gövdedeki milin üst kısmına geçmeli olarak sabitleniyor ve kilitleniyor. Kol üstündeki kapağın içinde 2 kademeli bir oyuk var ve sabitlenmesine yardımcı oluyor. Öğütürken çıkma sorunu şu ana kadar yaşamadım.
- Slimde kullanılan topuz ahşap ve öğütme koluna mıknatıs ile sabitleniyor. İlk başlarda, öğütme sırasında topuzun birkaç kez çıktığı oldu ama bu da tutuş açımı değiştirince düzeldi. Değirmenin huyuna suyuna alışma önemli
- Öğütme kolu gövdedeki milin üst kısmına bir
mıknatıs yardımıyla geçmeli olarak sabitleniyor. Bu değirmende de öğütürken çıkma sorunu kesinlikle yaşanmıyor. Gayet kolay ve stabil bir tasarımı var. - Comandante de kullanılan topuz ahşap ve öğütme koluna sabitleniyor. Topuzun çapı ve büyüklüğü daha fazla olduğundan, öğütürken tutuşta kolaylık sağlıyor.
Öğütme Kolları
Öğütme Haznesi:
- Timemore Slim: Slim modelinde tamamen alüminyum bir hazne kullanılıyor. Statik sorunu yok. Kapasitesi 20-25 gram
- Comandante: Hazne 2 farklı renkte cam olarak geliyor. Saydam ve koyu kahverengi. Statik sorunu yok. Kapasitesi 40-45 gram
Çekirdek Boşaltma
Ayar Vidası:
Timemore Slim modelinde öğütme ayar mekanizmasını kontrol eden vida metalden yapılırken, Comandantede bu vida sert kaliteli bir plastikten yapılmış. Timemore C1 de az miktarda oluşan statik, Slim modelinde oluşmuyor.
- Öğütme ayarı, iki öğütücüde de benzer şekilde yapılıyor. Ayar vidası, Slim de 2 noktadan bağlantı plakasının üstüne oturuyor ve dönüyor.
- Comandantede ayar vidası 3 noktadan doğrudan kesici (burr) yüzeyi üstüne oturuyorve dönüyor.
Son düzenleme: