• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore & Lavida Grinder Go (elektrikli portable değirmen)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Secron

Barista
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Çok iyi duruyor ama pour over için 6-10 aralıkları verilmiş. Çok dar bir aralık değil mi?

Bu ürün hakkında bilgisi olan var mı? Konik burr, taşınabilir elektrikli değirmen. Fiyatı çok iyi duruyor. Timemore'un ürünü olduğu yazıyor ama başka hiç bir yerde göremedim ürünü.

Bu değirmenden Mart ayı gibi haberim olmuştu. Şarjlı bir değirmen ve Slim Plusdaki kesiciyi kullanacaktı. Yani performans olarak benzer olacak diyorlardı. Espresso tarafında büyük ihtimalle limitli kalacak, ama pour over ve diğerleri için kullanışlı olacak. Son durum nedir bilemiyorum.

Torku ne kadar kuvvetli onu da görmek lazım ama fikir olarak çok mantıklı olmuş. El değirmeni performansını elektrikli bir şekilde verecek.

Bu değirmenden Mart ayı gibi haberim olmuştu. Şarjlı bir değirmen ve Slim Plusdaki kesiciyi kullanacaktı. Yani performans olarak benzer olacak diyorlardı. Espresso tarafında büyük ihtimalle limitli kalacak, ama pour over ve diğerleri için kullanışlı olacak. Son durum nedir bilemiyorum.

Torku ne kadar kuvvetli onu da görmek lazım ama fikir olarak çok mantıklı olmuş. El değirmeni performansını elektrikli bir şekilde verecek.
Topuz çevirmekten yorulanlar için güzel ve uygun fiyatlı bir alet olmuş gibi 😄

Selamlar,

Belli bir vakittir elimde olan bir alet. Toplu demlemelerde veyahut filtre makinası kullanıcıları için kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Sök-Tak temizle kısımları klasik el değirmeni gibi oluyor.

Bugün ilk defa bir süre ölçümü gerçekleştirdim. 40 gram Pink Star - 6 Klik 1.30 dakika

Şarjı her gün kullanılırsa bile rahat 1 hafta gidiyor.

İçine kahveyi koymadan önce 1-2 fıs su fıslatıyorum yoksa değirmen çıkışında fazlaca statik oluşturuyor.

Kesici seti yanlış görmediysem Slim Plus ile aynı diye biliyorum. İlk denediğim zaman c3 ile farklı bir profil çıkarttığını düşünmüştüm ama üzerine çok fazla düşmedim.

Selamlar, uzun zamandır kendi lagom minimi yapmak istiyordum. Sonra şöyle bir şimşek çaktı aklımda; neden timemore go alıp burr değişikliği yapmayayım?

Aslında asıl amacım video çekerek bu değişikliği yapmak ve başka yapmak isteyen olursa rehberlik etmekti. Videoyu başlattım ancak dış kesiciyi çıkarmak çok vaktimi aldığı için devam ettirmedim.

Eski kesiciyle örnek öğütüm yapmadım ancak gördüğüm kadarıyla tutarlılıkta bariz artış var. Öğütüm yapıp demleme yapmadım daha, sadece çöp çekirdek öğüttüm.

Burr yanında adım sayısını arttıran ara plakadan da aldım, amacım espresso öğütmek değil ancak olmuşken biraz daha hassas öğütüm yapsın diye düşündüm.

Değirmeni gelburadan diğer tüm ekipmanları AliExpressten aldım. Sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

Ekli dosyalar

• IMG_9326.jpeg
    IMG_9326.jpeg
    118.5 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_9325.jpeg
    IMG_9325.jpeg
    124.3 KB · Görüntüleme: 28
Geri