• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore dişli sorunu (Taş içerir)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KFAT4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KFAT4

Barista
İsim
Serkan
Daha fazla  
İsim
Serkan
Arkadaşlar herkese merhaba. Timemore C2 değirmene sahibim. Kahve öğütürken bir anda değirmenin aşırı zorlandığını ve dönmediğini farkettim. İçeride kalan kahveleri bir kaba döküp incelediğimde içinde taş olduğunu farkettim. Kahve paketinin içerisinde kahve çekirdeğinin yarısı kadar siyah bir taş varmış. Değirmene koyarken farketmemiştm. Resmen içim cız etti. Hemen parçalara ayırdım dişliye baktım. Fotoğrafta görüldüğü gibi hasarlar oluşmuş. Bu hasarlar öğütüme engel olur mu? Değirmeni Çin'den aldım o yüzden garantisi yok. Çıkan taş için ilgili kahve firmasıyla görüştüm. Tamir edip göndermeyi teklif etti. Bu tamir edilebilecek bir sorun mu? Sizce ne yapmalıyım göndereyim mi? Yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
https://hizliresim.com/ls4DSr
https://hizliresim.com/h6OUB7
https://hizliresim.com/Gb3hom

hangi firmadan almıştınız kahveyi?

Geçmiş olsun, can sıkan sevimsiz bir durum. Şu aralar bu ikinci vaka oldu forumda okuduğum. :(
Yeni bir Burr ile çözülür iş, yeter ki firma yapıcı yaklaşsın, ki yaklaşmış görünüyor.

Eğer tamirden kasıtları dişliyi değiştirmekse gönderin bence ancak değişim haricinde nasıl bir tamir uygulayabilirler hiçbir fikrim yok.
Oluşan hasarı da fincanda hissedebileceğinizi sanmıyorum. Hem de dişlinin nispeten üst kısmında olması da iyi tarafı bence. Özetle değişim yapacaklarsa gönderirdim yoksa kullanırdım.

Bir arkadaşta daha böyle bir sorun olmuştu.
Kahveyi aldığınız yeri arayı durumu anlatın belki burr parasını verirler

Eğer tamirden kasıtları dişliyi değiştirmekse gönderin bence ancak değişim haricinde nasıl bir tamir uygulayabilirler hiçbir fikrim yok.
Oluşan hasarı da fincanda hissedebileceğinizi sanmıyorum. Hem de dişlinin nispeten üst kısmında olması da iyi tarafı bence. Özetle değişim yapacaklarsa gönderirdim yoksa kullanırdım.
Servis ne uygun görürse onu yapacaklar dendi. Değişim felan demediler. Ben değişim teklif edeceğim bakalım

Taşı, fotoğrafta görebilirsiniz arkadaşlar. Aman dikkat edin çünkü gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Ekli dosyalar

• IMG_20210111_140511_885.jpg
    IMG_20210111_140511_885.jpg
    42.2 KB · Görüntüleme: 158
Arkadaşlar herkese merhaba. Timemore C2 değirmene sahibim. Kahve öğütürken bir anda değirmenin aşırı zorlandığını ve dönmediğini farkettim. İçeride kalan kahveleri bir kaba döküp incelediğimde içinde taş olduğunu farkettim. Kahve paketinin içerisinde kahve çekirdeğinin yarısı kadar siyah bir taş varmış. Değirmene koyarken farketmemiştm. Resmen içim cız etti. Hemen parçalara ayırdım dişliye baktım. Fotoğrafta görüldüğü gibi hasarlar oluşmuş. Bu hasarlar öğütüme engel olur mu? Değirmeni Çin'den aldım o yüzden garantisi yok. Çıkan taş için ilgili kahve firmasıyla görüştüm. Tamir edip göndermeyi teklif etti. Bu tamir edilebilecek bir sorun mu? Sizce ne yapmalıyım göndereyim mi? Yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
https://hizliresim.com/ls4DSr
https://hizliresim.com/h6OUB7
https://hizliresim.com/Gb3hom
Geçmiş olsun...

Genel olarak büyük hasar kaba kesimi yapan bölgede oluşmuş ama epey hırpalanmış. Alt bölgelerdeki hasarlar daha kritik oluyor. İç kısımdaki kesiciyi de kontrol etmenizi öneririm. Değişim olursa, ikisi birden değişiyor.

Bunlar genel bilgiler....

Nitelikli bir çekirdek ise taş çıkmaması gerekiyor ve bu durumda kavurucu ile iletişime geçip, kesici değişimi talep etmenizi öneririm. Sonuç alırsınız diye düşünüyorum (umarım). Timemore da kesici değişimi çok kolay ve şanslısınız ki artık yedek parça olarak tedarik edilebiliyor. Sonuç alamazsanız ve yapıcı bir girişim olmazsa, firma ismini yazmayı düşünebilirsiniz. Firma ilgiliyse, ben olsam firma ismi paylaşmazdım.

Tekrar söyleyeyim, lütfen çekirdekleri öğütmeden kontrol edin. Öğütücüler gerçekten pahalı ve maalesef bu tarz durumlar yurt içinde de yurt dışında da olabiliyor...

Bu Kaçıncı Taş Vakası oldu. Yerel kavurucularımızın artık kasıtlı yaptıgını düşünmeye başladım bu işi bu kadarda olmaz. Yazık günahtır ya o taş, daha pahalı bir değirmenin bıçagınıda mahvedebilirdi.

Son düzenleme:
Aslında baya bilindik ve büyük bir firma olduğu için güveniyordum. Bu kadar ciddi bir sorunla karşılaşmam benide üzdü. Hiç beklemiyordum çünkü taş çıkmasını. Şu an için firma ilgili davranıyor. O açıdan kötülemek gibi olmamasına adına paylaşmak istemiyorum. Sonuca bağlandığında paylaşacağım.

Bence yapıcı tavrından bağımsız olarak firma ve çekirdek bilgisi paylaşılmalı ki bu çekirdeği alan arkadaşlar öğütmeden önce çok dikkatli olsunlar.
kesinlikle katılıyorum. circulor alımında taş olduğu bilgisi diğer forum üyeleri tarafından verilmişti ve ben de kendi çekirdeğimi kontrol edince taşla karşılaştım. yoksa ben de büyük ihtimalle aynı durumda olacaktım.

Geçmiş olsun, yoksa gelecek günlerde kahvede niteliğin neler olması gerektiği sorgusu mu gelecek?

Geçmiş olsun...

Genel olarak büyük hasar kaba kesimi yapan bölgede oluşmuş ama epey hırpalanmış. Alt bölgelerdeki hasarlar daha kritik oluyor. İç kısımdaki kesiciyi de kontrol etmenizi öneririm. Değişim olursa, ikisi birden değişiyor.

Bunlar genel bilgiler....

Nitelikli bir çekirdek ise taş çıkmaması gerekiyor ve bu durumda kavurucu ile iletişime geçip, kesici değişimi talep etmenizi öneririm. Sonuç alırsınız diye düşünüyorum (umarım). Timemore da kesici değişimi çok kolay ve şanslısınız ki artık yedek parça olarak tedarik edilebiliyor. Sonuç alamazsanız ve yapıcı bir girişim olmazsa, firma ismini yazmayı düşünebilirsiniz. Firma ilgiliyse, ben olsam firma ismi paylaşmazdım.

Tekrar söyleyeyim, lütfen çekirdekleri öğütmeden kontrol edin. Öğütücüler gerçekten pahalı ve maalesef bu tarz durumlar yurt içinde de yurt dışında da olabiliyor...
İçerdeki kesiciyi söküp ayrıntılı incelemedim ama çıkarmadan bakınca çok büyük bir hasar göremedim.

Arkadaşlarında dediği gibi bu çok pahalı bir değirmende olabilirdi. Ancak hangi değirmen olursa olsun, insanlar bunlar için para biriktiriyor. Herkesin maddi durumu aynı değil. Ki timemore değirmenler bile artık lüks grubuna girecek. Kahve keyfinden ödün vermemek isterken değirmende ödün vermek çok canını sıkıyor insanın. Üstelik bir taş parçasına yüzünden.

lütfen kahveler hangi firmaya ait söyleyin. bu gibi durumlarda firma isminin açık bir şekilde belirtilmesi taraftarıyım.

Arkadaşlarında dediği gibi bu çok pahalı bir değirmende olabilirdi. Ancak hangi değirmen olursa olsun, insanlar bunlar için para biriktiriyor. Herkesin maddi durumu aynı değil. Ki timemore değirmenler bile artık lüks grubuna girecek. Kahve keyfinden ödün vermemek isterken değirmende ödün vermek çok canını sıkıyor insanın. Üstelik bir taş parçasına yüzünden.
Bence bu tarz durumlar pek yoruma açık değil. Ekipmanın maddi değerinden bağımsız olarak hasarın karşılanması gerekiyor. Umarım en kısa sürede sonuç alırsınız. Dediğiniz gibi kahve keyfinden ödün vermek can sıkıcı. :(

Geri