• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore değirmenimde sorun var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bmert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bmert

Üye
İsim
Barış
Daha fazla  
İsim
Barış
Merhaba,

Bir kaç gün önce Timemore G1 edindim. Daha önce Delonghi KG79 kullanıyordum. İlk denemelerimde KG79'da bile dikkatimi çekmeyen ince parçacıklarla karşılaştım.
16-18 klik V60 denemelerimde kalan kahve tortusunun yüzeyi çamur görünümündeydi. Biraz eşeleyince altından daha kalın parçacıklar görünüyor.
Daha sonra 20-22 klik denemelerimde kahve yatağındaki çamur görüntüsü gitti ama yine de kenarlara yapışan tozların miktarı normal mi emin olamadım.
Ayrıca pek tecrübem olmayan french press'te 24 klik ayarında çok bulanık kahve alıyorum. Fincanın dibinde de toz tortusu oluyor.

20-22 klik arası V60 ve 24 klik french press ile ilgili fotoları ekliyorum. Değirmende bir sorun olduğunu düşünür müsünüz?

Ekli dosyalar

• etiyopya.jpg
    etiyopya.jpg
    133.6 KB · Görüntüleme: 141
  • guetemala.jpg
    guetemala.jpg
    148.8 KB · Görüntüleme: 97
  • french2.jpeg
    french2.jpeg
    94.9 KB · Görüntüleme: 93
  • french1.jpeg
    french1.jpeg
    70.6 KB · Görüntüleme: 108
@ytghan ektedir.
ayrıca çekirdek ve klik farketmeksizin hemen her öğütümde ektekine benzer statik oluşuyor. kapağı çıkarırken havalarda uçuşuyor. plastik kap modeli kullanıyorum.

Daha önce muadillerini kullanmadığım için öğütümün kolaylığı konusunda fikrim yok maalesef. Keyifli ve tahminimden kolay bir öğütüm oluyor (10 klikte bile). Fakat "böyle olmamalı" gibi bir his yaşamadım.

Ekli dosyalar

• 20klik.jpg
    20klik.jpg
    285.6 KB · Görüntüleme: 98
  • statik.jpg
    statik.jpg
    123.9 KB · Görüntüleme: 100
Öğütüm iyi duruyor.Statik cekirdekten kaynakli.18 klikte v60 icin uygun olacaktır.Fazla toz yapıyorsa baska cekirdekle deneyebilirsiniz.Bazi çekirdekler toz yapar normaldir.
Bir tutarsizlik var aslinda ama bana çekirdek kaynaklı gibi geldi.

@ytghan teşekkürler.
bu arada parçacıkların daha ayrı durduğu bir foto daha ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4679.jpg
    IMG_4679.jpg
    183.1 KB · Görüntüleme: 118
Merhaba,

Bir kaç gün önce Timemore G1 edindim. Daha önce Delonghi KG79 kullanıyordum. İlk denemelerimde KG79'da bile dikkatimi çekmeyen ince parçacıklarla karşılaştım.
16-18 klik V60 denemelerimde kalan kahve tortusunun yüzeyi çamur görünümündeydi. Biraz eşeleyince altından daha kalın parçacıklar görünüyor.
Daha sonra 20-22 klik denemelerimde kahve yatağındaki çamur görüntüsü gitti ama yine de kenarlara yapışan tozların miktarı normal mi emin olamadım.
Ayrıca pek tecrübem olmayan french press'te 24 klik ayarında çok bulanık kahve alıyorum. Fincanın dibinde de toz tortusu oluyor.

20-22 klik arası V60 ve 24 klik french press ile ilgili fotoları ekliyorum. Değirmende bir sorun olduğunu düşünür müsünüz?
  • French press, demleme yöntemi itibari ile kağıt filtreden geçmediği için tortu bırakır. Hangi değirmeni kullanırsanız kullanın, sonuç değişmez. French press için G1 24 klik ince bir öğütümdür.
  • G1 de 16-18 klik V60 için ince bir öğütüm. özellikle bu şekilde öğütmediyseniz ve demleme tecrübeniz yoksa, büyük sıkıntı yaşarsınız.
  • Üst kısımdaki çamurumsu tabaka çekirdek türünden kaynaklanabileceği gibi, bana biraz da sizin döküşünüzden kaynaklı gibi geldi. Fotoğraflardan da belli oluyor.
  • Statik sorunu bazı çekirdeklerde olabiliyor. Chaff denen kabuklar da yapışabiliyor. Bunların sizin demlemenize girmemesi, daha iyi olmuş diyebilirim ama plastik hazneli G1 de bu tarz statik olabiliyor.

Bu tarz sorularınıza daha iyi cevaplar almak isterseniz, şu bilgileri eklemenizi tavsiye ederim.
  • Kaz boyun kettleniz var mı? Su döküşünü nasıl yapıyorsunuz?
  • Demleme tecrübeniz ne kadar var?
  • Elinizdeki kahveleri nereden aldınız? Kavurma tarihi nedir?
Youtube daki Timemore G1 incelememi izlemenizi tavsiye ederim. Değirmenler ile ilgili yaşanabilecek sıkıntılar ve çözümleri de mevcut.

@teyyaredenkahve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 20 klik denemelerimde fena sonuç almadım aslında ama kenara yapışan toz miktarı şüphe uyandırdı.

• Kaz boyunlu kettle'ım var. x2 suyla yaptığım blooming'te kaşıkla biraz oynuyorum. Sonra suyu içten dışa döndürerek akıtıp arada bir ortada sabit tutarak gramajı tamamlıyorum ve bazen kaşıkla bazen sallayarak döndürüyorum. 2,5 dakika civarı bitiyor.
  • Demlemede çok yeniyim. 30 kez civarı denemişimdir.
  • Demlemede kullanılan kahveler Probador'dan afrika kahveleri deneme seti. 4-5 gün önce geldiler ve üzerinde gördüğüm tek tarih bugünün tarihi. Ne anlama geldiğini anlamadım. Foto için tabakta olanlar Moliendo Guetamala sanırım.
Videolarınızı izliyorum, teşekkürler.

Merhaba,

Bende g1 kullanıyorum yüksek ihtimalle bir problem var daha önce hiç bir demlememde böyle bir kahve yatağı görmedim. Bu kadar statikte olmuyor . Yada çekirdekten kaynaklı olabilir. Yarın bir video yükleyeceğim.

Hocam büyük ihtimalle ya şu döküşünüzden kaynaklanıyor yada çekirdekten. G1 16 klik kahve yatağı statik için videoyu da bu akşam yada yarın yüklerim .

Ekli dosyalar

• IMG-20210106-WA0003.jpg
    IMG-20210106-WA0003.jpg
    83.7 KB · Görüntüleme: 67
Geri