• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Crystal Eye B75 - Yeni Düz Taban Demleyici

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Selamlar, Timemore markalı düz taban demleyicinin konusunu açmak istedim.

1669727628141.jpeg

Ürün düz tabanlı olarak geçmesine rağmen herhangi bir tabanı yok desek daha doğru olur ahah. İlk gördüğümde direkt orea benzerliği göz önüne geliyor.

Malzeme plastik olsa da diğer Timemore dripperları gibi aşırı sağlam plastikten üretilmiş. Kalınlık olarak ele geliyor ve tatmin edici bir sertliği bulunuyor.

B0A94D44-A99B-48B3-8185-B7655D3BB4F3.jpeg

Kalita 155 ve 185 filtreleri kullanılabiliyor.

İlk denemeyi gerçekleştirdim. İçinden kendi çıkan filtresini denemek maksadıya onu kullandım.

Orea tarifi denemek istedim. Benzer yapılara sahipler acaba birbirlerinin yerini alabilirler mi diye.

12/200
Timemore c3 -12 klik
50 ml normal döküş, Geri kalan 150 ml tam ortadan döküş. 1 dakika da tüm söküş bitiyor.

Demleme süresi 1.35"

Orea tarifi birebir olarak işledi.

Tadım konusuna gelecek olursak tatlılık ön planda asidite yok denedek kadar az gövde ise orta diyebilirim.

İlk gözlemim orea ile benzer tadıma sahip oldukları yönünde ama darklı kahveler ve farklı reçeteler deneyip. Güncelleme yaparım.

Timemore'un bir dripper'ı. 75 derece açılı kenarlara ve düz ama Kalita gibi de fazla müdahale etmeyecek tarzda açık bir tabanı var. Resinden ziyade akrilik gibi. Güneş ışığında anneannemin kristalleri gibi parlayıp rengarenk ışıltılar yayıyor. Henüz sadece bir kere demleme yaptığım için bir şey diyemeyeceğim hakkında. Yanında gönderilen 10-15 tane Kalita 155 tarzı kağıtlar sanırım biraz kalın.

timemore-crystal-eye-b75-duz-tabanli-demleyici-dripper-1-2-fincan-dripper-timemore-68536-37-B.jpg

Timemore'un bir dripper'ı. 75 derece açılı kenarlara ve düz ama Kalita gibi de fazla müdahale etmeyecek tarzda açık bir tabanı var. Resinden ziyade akrilik gibi. Güneş ışığında anneannemin kristalleri gibi parlayıp rengarenk ışıltılar yayıyor. Henüz sadece bir kere demleme yaptığım için bir şey diyemeyeceğim hakkında. Yanında gönderilen 10-15 tane Kalita 155 tarzı kağıtlar sanırım biraz kalın.

Ekli dosyayı görüntüle 30636
Gidişat öyle gözüküyorki artık demleyicilerin tabanlarını boş bırakacaklarki, daha sonra ayrı, farklı tabanlar satılabilsin, resimdeki gibi.
IMG_0028.jpeg

Gidişat öyle gözüküyorki artık demleyicilerin tabanlarını boş bırakacaklarki, daha sonra ayrı, farklı tabanlar satılabilsin, resimdeki gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 30643
buyurun :D

Ekli dosyayı görüntüle 30643
Öyle hocam. Orea V4 ve Kurasu/Varia FLO da yolda. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum. Kağıdımızı koyup demliyorduk, şimdi 40 tane farklı tabandan birini uydurmaya çalışacak herkes.

buyurun :D

Bunun kötü yanı tamamen metal olması.

Herkese merhaba 5-6 yıldır filtre kahvelerimi v60-origami ile yapmaktayım. Düz tabanlı bir demleyici almak istiyorum. Orea ne yazık ki tirkiyede yok. B75 önerir misiniz. Nasıl bir demleme yapıyorsunuz b75 te genel olarak kullandığınız bir reçete var mıdır ?

Herkese merhaba 5-6 yıldır filtre kahvelerimi v60-origami ile yapmaktayım. Düz tabanlı bir demleyici almak istiyorum. Orea ne yazık ki tirkiyede yok. B75 önerir misiniz. Nasıl bir demleme yapıyorsunuz b75 te genel olarak kullandığınız bir reçete var mıdır ?
Bu konuyu hortlatma sürecim;

Elimdeki brewerları bir süredir azaltıyorum. Elimde en son kalanlar Hario V60, Orea V4, B75, Crystal Eye. Sabahtan beri B75 ile Crystal Eye'ı "Crystal Bundle" adıyla satsam mı acaba diye düşünüp durdum. Satmamaya karar verdim, satamıyorum hocam, çok iyiler! Benim nazarımda Crystal Eye V60'tan çok daha iyi, sadece V60 gibi bir tutacağı yok. Orea V4 olmasına rağmen hâlâ B75'ten vazgeçebilmiş değilim. Çok iyi çıktılar veriyorlar, kalınlar ve kaliteli hissettiriyorlar, ışığı kırıp elmas gibi parlıyorlar.

Timemore yapmış hocam. Gece gece aşka geldim.

Daha dün gece şöyle bir şey yazmıştım hocam. 😀 Max 15g kahve, öğütümde inceye gidebilirsiniz çünkü akış oldukça hızlı. 4x60 yapabilirsiniz optimal olarak. Çünkü döküşü azaltırsanız zaten çok hızlı olan akış daha da hızlanacak.

Daha dün gece şöyle bir şey yazmıştım hocam. 😀 Max 15g kahve, öğütümde inceye gidebilirsiniz çünkü akış oldukça hızlı. 4x60 yapabilirsiniz optimal olarak. Çünkü döküşü azaltırsanız zaten çok hızlı olan akış daha da hızlanacak.
Tat profili olarak nasıl peki konik demleyicilere göre?

2 gündür bu oyuncak ile demlemeler yapıyorum çok tatlı çıktılar sunuyor. Tıkanma derdi yok müthiş ekipman gibi duruyor şimdilik. Origaminin yerini alacak gibi duruyor.

B75 ve orea'nın farklarını inceleyen oldu mu? Hario v60 02 decanter kullanıyorum, bir de düz tabanlı demleyici alacağım. Yalnız düz tabanın tadımdaki farkları nedir? Bize ne sunuyor ve hangi düz taban? Tavsiyesi olan var mı?

Geri