• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Crystal Eye 02 VS Crystal Eye Turbo

dualite1

Yeni Üye
İsim
Sinan
Daha fazla  
İsim
Sinan
Arkadaşlar selamlar.
Crystal Eye 02 tercüre etme fırsatım olmuştu bir süre ve gayet memnun kalmıştım. Kendime almak istediğimde bide turbo modelini gördüm. Ve bu versiyonu daha iyi akış sağlıyor diyenler gördüm.

Fakat aralarında bir fark var:
Turbo versiyonu sadce 01 boyutunda satılıyor.

Bu güne kadar hep 02 kullandım ve kullananlarında 02 kullandığını gördüm. İkisinide deneyimlemiş birileri varsa tecrübelerini aktarabilir mi lütfen?

turbo versiyonu kafama yatmıştı ama 01 size çelişkiye düşürdü.

Arkadaşlar selamlar.
Crystal Eye 02 tercüre etme fırsatım olmuştu bir süre ve gayet memnun kalmıştım. Kendime almak istediğimde bide turbo modelini gördüm. Ve bu versiyonu daha iyi akış sağlıyor diyenler gördüm.

Fakat aralarında bir fark var:
Turbo versiyonu sadce 01 boyutunda satılıyor.

Bu güne kadar hep 02 kullandım ve kullananlarında 02 kullandığını gördüm. İkisinide deneyimlemiş birileri varsa tecrübelerini aktarabilir mi lütfen?

turbo versiyonu kafama yatmıştı ama 01 size çelişkiye düşürdü.
01 Turbo kullanıyorum son zamanlarda, evet normal 02 Boya göre biraz daha küçük ve kısa boylu ama bunun bir dezavantajını görmedim, hatta kahve yatağına istediğim kadar yaklaşabiliyorum. Akış sürekli olduğu için dolup taşacak bir durum zaten olmuyor, gayet hızlı akışı var, tabi burda öğütüm, çekirdek, filtre kağıdı çok daha önemli akış hızında. 30 grama kadar demleme yaptım, daha da fazla yapılabilir. 01 filtre kağıdı çıkıyor kutudan 30 adet ama ben 02 filtre kağıdı kullanıyorum genelde ve üstte fazlalık kalmasın diye 1.5-2 cm kadar kesiyorum, tam oturuyor, taşmıyor böylece. Duvar kalınlığı, kristal berraklığı, kalitesi çok iyi. Ben memnunum kendisinden.

01 Turbo kullanıyorum son zamanlarda, evet normal 02 Boya göre biraz daha küçük ve kısa boylu ama bunun bir dezavantajını görmedim, hatta kahve yatağına istediğim kadar yaklaşabiliyorum. Akış sürekli olduğu için dolup taşacak bir durum zaten olmuyor, gayet hızlı akışı var, tabi burda öğütüm, çekirdek, filtre kağıdı çok daha önemli akış hızında. 30 grama kadar demleme yaptım, daha da fazla yapılabilir. 01 filtre kağıdı çıkıyor kutudan 30 adet ama ben 02 filtre kağıdı kullanıyorum genelde ve üstte fazlalık kalmasın diye 1.5-2 cm kadar kesiyorum, tam oturuyor, taşmıyor böylece. Duvar kalınlığı, kristal berraklığı, kalitesi çok iyi. Ben memnunum kendisinden.
çok güzel bir cevap oldu teşekkürler bir kaç yorum daha alınca kararımı veririm

Merhaba, turbo dripper aldım ve 2 haftadır kullanıuyorum bende fakat çok hızlı akıtmasına alışamadım. Reçete oluşturamadım yada hazırda verilen reçeteleri kahveye uyduramadım. bana nasıl yaptığınız hakkında fikir verir misiniz

Merhaba hocam, akış hızı kahveye ve filtre kağıdına göre çok değişiyor ama ben genelde cafec Traditional kağıt kullanıyorum, 300 - 320 ml su, duruma göre 17-20 gr arasında kahve ve döküşleri 4 e bölüyorum, duvarlara çok yaklaşmıyorum. Dripper in akış hızına etkisi sınırlı zaten. Yavaşlatmak istiyorsanız; döküş sayısını artırın, öğütümü inceltin, spin attırın, hario gibi biraz daha kalın kağıtlar kullanın vb.

Geri