• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C2'den sıkıldım :( önerilere açığım

İsim
Ahmet
Daha fazla  
İsim
Ahmet
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
3 yıldır uyguna aldığım bir timemore C2yi kullanıyorum. El değirmenlerinin defaultu olan hario mini plustan sonra bünyeye ilaç gibi gelmişti fakat bir problem var ... Sıkıldım arkadaş. Temiz kullanıyorum ama artık hantal geliyor. Daha hızlı öğüten ve 1 mizudashi doldurmak için 3 kere doldurmam gerekmeyecek, haznesi daha geniş ( 30 35 gram falan belki) bir değirmen arıyorum. Okuduğum kadarıyla kingrinder k6 performans/fiyat olarak iyi duruyor ama c2yle benzer hızda öğütecekse bir anlamı yok. Az daha masraf yapayım desem, 1zpressolara bakıyorum. Hiçbirinin 0ı kalmamış herhalde. Ne demste ne başka sitelerde var. E commandante desen o da çok para. Ne yapacağımı bilemedim sayın kahve severler. Önerilenize açığım.

ekleme
bütçe 5-6 bin civarı
el değirmeni önerisi arıyorum
tamamen filtre odaklı, espresso ile hiç işim olmadı daha da bu yaştan sonra olmaz herhalde ahdhsfbh

Son düzenleme:
Ben de yeni Timemore C3'ten 1zpresso K-Max'e geçtim. Onda da forumdaşlar yardım ettiler. :) Ama ayrıntı vermemişsiniz hiç; bütçeniz ne, espresso odaklı mı filtre odaklı mı, materyal ne olsun, aksesuar önemli mi vs.

Ben de yeni Timemore C3'ten 1zpresso K-Max'e geçtim. Onda da forumdaşlar yardım ettiler. :) Ama ayrıntı vermemişsiniz hiç; bütçeniz ne, espresso odaklı mı filtre odaklı mı, materyal ne olsun, aksesuar önemli mi vs.
Haklısınız hocam teşekkür ederim. Tamamen filtre kahve odaklı. Aeropress, clever, v60 kullanıyorum. Bütçe konusunda 5-6 bin lira gibi bir bütçe herhalde. Hiç düşünmedim aslında ne kadar harcarım diye :D ondan aklıma gelmedi. Aksesuar ziyadesiyle pek umrumda değil, materyal ise ahşap ve cam olmasın yeter sanırım

Haklısınız hocam teşekkür ederim. Tamamen filtre kahve odaklı. Aeropress, clever, v60 kullanıyorum. Bütçe konusunda 5-6 bin lira gibi bir bütçe herhalde. Hiç düşünmedim aslında ne kadar harcarım diye :D ondan aklıma gelmedi. Aksesuar ziyadesiyle pek umrumda değil, materyal ise ahşap ve cam olmasın yeter sanırım
Tebrikler, X Pro S almaya hak kazandınız.

Son düzenleme:
ben de 2 senedir c2 kullanıyorum ve birkaç haftadır aynı şeyi düşünüyordum, insan bir yerden sonra yeniye geçmek istiyor. Yeni ve üst model bir el değirmenine geçmek ne kadar mantıklı ve ne kadar fark edebilir ki? 1zpresso, comandante vs gibi el değirmenlerini almaya değer mi?

madem daha iyisini arıyorum, elektrikli öğütücülere bakayım, kaliteli bir marka alıp hem ömürlük kullanırım hem de her çeşit kahve için hızlıca kahvemi çekerim diye düşünüyorum ama makine fiyatları da malum.
tavsiyelerinize açığım. kaşınmayı bırakıp c2 ile devam mı etsek

ben de 2 senedir c2 kullanıyorum ve birkaç haftadır aynı şeyi düşünüyordum, insan bir yerden sonra yeniye geçmek istiyor. Yeni ve üst model bir el değirmenine geçmek ne kadar mantıklı ve ne kadar fark edebilir ki? 1zpresso, comandante vs gibi el değirmenlerini almaya değer mi?

madem daha iyisini arıyorum, elektrikli öğütücülere bakayım, kaliteli bir marka alıp hem ömürlük kullanırım hem de her çeşit kahve için hızlıca kahvemi çekerim diye düşünüyorum ama makine fiyatları da malum.
tavsiyelerinize açığım. kaşınmayı bırakıp c2 ile devam mı etsek
c2yle devam da seçenek her. zaman. ben üst kalite bir değirmenle hiç haşır neşir olmadım.biraz merak da ediyorum açıkçası. Bazı arkadaşlarım da abi çok belanı arama istersen diyorlar, c2 standart iyi bi değirmen ama bir daha aynı hevesle bakamayınca olmuyor.
ben hem işte hem de evde kullanacağım için ve de (bence görece ) gün içinde de sık kullandığım için daha hızlı bir değirmen daha hoşuma gider diye düşünmüştüm

3 yıldır uyguna aldığım bir timemore C2im var. El değirmenlerinin defaultu olan hario mini plustan sonra bünyeye ilaç gibi gelmişti fakat bir problem var ... Sıkıldım arkadaş. Temiz kullanıyorum ama artık hantal geliyor. Daha hızlı öğüten ve 1 mizudashi doldurmak için 3 kere doldurmam gerekmeyecek, haznesi daha geniş ( 30 35 gram falan belki) bir değirmen arıyorum. Okuduğum kadarıyla kingrinder k6 performans/fiyat olarak iyi duruyor ama c2yle benzer hızda öğütecekse bir anlamı yok. Az daha masraf yapayım desem, 1zpressolara bakıyorum. Hiçbirinin 0ı kalmamış herhalde. Ne demste ne başka sitelerde var. E commandante desen o da çok para. Ne yapacağımı bilemedim sayın kahve severler. Önerilenize açığım.
Ben C2 Max almıştım ikinci değirmen olarak, arkadaşım da C3'ü kullandığımda bahsettiğiniz problemi yaşamıştım. Gerçekten haznesi küçük kalıyor, Max epey farkettiriyor. Comandante'ye tamamen fantezi olarak geçmiştim :D

İlla ki yükseltmek istiyorum diyorsanız, ben Comandante alıp uzun seneler kafanızın rahatına bakın derim. Diğer markaları kullanmadığımdan bir yorum yapamıyorum.

Ben 1 yıl C3 kullanıp yeni Comandanteye geçtim. Çok memnunum iyi ki geçmişim diyorum öneririm. Hem malzeme kalitesi hem görseli hem yedek parça bulunması hem her reçetede illaki kullanılması hem bardakta daha net berrak tatlar sunması hem çekirdek kapasite fazla alması beni Renodan Mercedese binmiş gibi bir konfor hissettirdi. Tabii bu benim görüşüm size kalmış.

Geri