• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore c2 yay sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aventus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aventus

Üye
İsim
Emre
Herkese merhaba arkadaşlar daha geleli 1 hafta olmayan gözüm gibi baktığım c2 değirmenim bugün bozuldu.İnanın 100 gram kahve öğutmemişimdir.Her öğutümden sonra söküp temizliyordum.Soruna geçecek olursam.
Bugün ögütümu yaptıktan sonra söküp temizledim.Daha sonra yerleştirdim parçaları ve tahminen 20 klik civarindayken sıkmaya çalişirken çıt sesi geldi ve daha ileriye gitmedi.Ben de hemen söktüm ve yayın alt geniş çemberlerinden en üsttekinin genişleyerek alta geçtiğini gördüm.Elimle dokununca çıt ederek eski yerine geldi.Şuan takmaya çaliştiğimda hep aynı sorunla karşilaşiyorum.Daha klik sistemine yeni oturmuşken yay çıt ederek kayıyor.Bu durumu tabi türkçede bile anlatamadiğimdan jaffe storeye anlatamadım.Yayda sorun oldugunu soyledim ama iade et diye kesip attılar.
Şuan hic bir hevesim kalmadı 1 haftada gözüm gibi baktığım değirmen kullanılamaz halde.Sanırım bunu çözemezsem kahve ile bağlantımı kesip bütün ekipmanlarimi satacağim.Sizlerden yardim bekliyorum.Teşekkürler.Yayın sağlam halini bırakıyorum buraya.Kuvvet geldiğinde geniş çemberlerden en üstteki alta kayıyor

Ekli dosyalar

• 07D1A1FE-AA3F-4285-B9C0-FC608FDD7255.jpeg
    07D1A1FE-AA3F-4285-B9C0-FC608FDD7255.jpeg
    74.1 KB · Görüntüleme: 73
  • 784B2587-A7B6-4259-B086-26E8DE2F9FF4.jpeg
    784B2587-A7B6-4259-B086-26E8DE2F9FF4.jpeg
    66.3 KB · Görüntüleme: 70
Sorunu tam olarak anlayamadım. Kuvvet geldiğinde geniş çemberlerden en üstteki alta kayıyor tam olarak neyi tarif ediyor? Sorun yayda ise yay kolay halledilir. Bu kadar üzmeyin kendinizi hevesiniz kaçmasın. Ama önce sorunu tam olarak anlayalım.

Herkese merhaba arkadaşlar daha geleli 1 hafta olmayan gözüm gibi baktığım c2 değirmenim bugün bozuldu.İnanın 100 gram kahve öğutmemişimdir.Her öğutümden sonra söküp temizliyordum.Soruna geçecek olursam.
Bugün ögütümu yaptıktan sonra söküp temizledim.Daha sonra yerleştirdim parçaları ve tahminen 20 klik civarindayken sıkmaya çalişirken çıt sesi geldi ve daha ileriye gitmedi.Ben de hemen söktüm ve yayın alt geniş çemberlerinden en üsttekinin genişleyerek alta geçtiğini gördüm.Elimle dokununca çıt ederek eski yerine geldi.Şuan takmaya çaliştiğimda hep aynı sorunla karşilaşiyorum.Daha klik sistemine yeni oturmuşken yay çıt ederek kayıyor.Bu durumu tabi türkçede bile anlatamadiğimdan jaffe storeye anlatamadım.Yayda sorun oldugunu soyledim ama iade et diye kesip attılar.
Şuan hic bir hevesim kalmadı 1 haftada gözüm gibi baktığım değirmen kullanılamaz halde.Sanırım bunu çözemezsem kahve ile bağlantımı kesip bütün ekipmanlarimi satacağim.Sizlerden yardim bekliyorum.Teşekkürler.Yayın sağlam halini bırakıyorum buraya.Kuvvet geldiğinde geniş çemberlerden en üstteki alta kayıyor

Bir video yüklemeniz mümkün mü? Yayın nasıl sıkıştığını görürsek, en azından bir çözüm bulmaya çalışılır. Özelden de yazışmıştık. Yayla rulman yatağı arasına konan pulun yönünün en azından C1 için bir önemi yok.

Sorun yaysa, benzer yay bulunur mu bilmiyorum ama satıcıdan yay yollamasını isteyebilirsiniz ya da satıcıdan sipariş verecek birinin siparişine yayı ekleyebilir.

Hocam şoyle: klik sayisi azalinca yani sıktıkça yay sıkışıyor.Yay sıkışınca parmak parmak üstüne atar gibi alttaki geniş yay çemberlerinin en üstündeki alttaki çemberin üstüne çıt diyerek parmak atıyor gibi duşunebilirsiniz.Fotografini çekemiyorum çunku kuvveti kaldirinca parmak parmak ustunden kalkıyor

Tamam şimdi bendeki timemoru söküp baktım ne demek istediğinize. Yayda muhtemelen gevşeklik oluşmuş. Sıkışınca geri kaçıyor. Formunu bozmadan kendiniz hallemezsiniz gibi duruyor. Yasak bitince sanayiden aynı formda geniş yeri daha dar boyutta yay yaptırabilirsiniz.

Hocam şoyle: klik sayisi azalinca yani sıktıkça yay sıkışıyor.Yay sıkışınca parmak parmak üstüne atar gibi alttaki geniş yay çemberlerinin en üstündeki alttaki çemberin üstüne çıt diyerek parmak atıyor gibi duşunebilirsiniz.Fotografini çekemiyorum çunku kuvveti kaldirinca parmak parmak ustunden kalkıyor

Sorunu anladım. Yayda üretim hatası var gibi duruyor. Son geniş olan yay, olması gerekenden biraz daha geniş yapılmış ve sıkışınca bir üstündeki dar olan yay bölmesi içine kaçıyor ve yay takılıyor....

Özel bir yay olduğu için tek parça için üretim zor... en üstteki geniş yay bölgesini pense ile biraz sıkmayı deneyebilirsiniz.

Sorunu anladım. Yayda üretim hatası var gibi duruyor. Son geniş olan yay, olması gerekenden biraz daha geniş yapılmış ve sıkışınca bir üstündeki dar olan yay bölmesi içine kaçıyor ve yay takılıyor....

Özel bir yay olduğu için tek parça için üretim zor... en üstteki geniş yay bölgesini pense ile biraz sıkmayı deneyebilirsiniz.
Aynen öyle hocam.%100 doğru söylediğiniz.en üstteki sanki mikron daha geniş kayma yapıyor.

Bir de aliexpressdeki satıcının tekinde şu yazıyor.

Q:Why is the scale of the adjuster too loose to adjust the coarseness?

A:Because the spring or the burrs get stuck.Try to hold the body and shake the handle slightly till you hear a click,which means the spring or burrs are loose. If not,try to unscrew the lid above the bearing and take the whole burr set out.

Yay sıkışırsa, öğütücünün gövdesinin sıkıca tutup, öğütme kolunu klik sesi duyana kadar hafifçe sallayın diyor. Çözüm olacağını sanmam ama denemeye değer. :( keşke yardımcı olabileceğimiz bir şey olsaydı. :(

Bir de aliexpressdeki satıcının tekinde şu yazıyor.

Yay sıkışırsa, öğütücünün gövdesinin sıkıca tutup, öğütme kolunu klik sesi duyana kadar hafifçe sallayın diyor. Çözüm olacağını sanmam ama denemeye değer. :( keşke yardımcı olabileceğimiz bir şey olsaydı. :(
Aynen hocam sorun ortaya çikti tam emin değildim ama siz diyince farkettim
Bariz şekilde daha geniş duruyor.Sizlerdekilerle karsilastirma firsatiniz varsa o konuda guzel olur.Diger olayi anlayamadim nereyi sallayacagiz

istanbul bahçelievler.Nasıl yardım olacak ki? En fazla yaylari karşilaştiririz :) Tam da şerif abinin kahveler geldi dun v60 set geldi derken kahveler kaldı öyle işe bak :) hario skertonla içeyim bari

başka bir yayla olma ihtimali yok mu. mesela hario skerton varmış elinizde onun yayını çıkarıp timemore a takıp deneseniz olabilir mi?

Geri