• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C2 öğütme sorunu

Arsosala

Barista
İsim
Alperen
Daha fazla  
İsim
Alperen
Merhaba arkadaşlar, bugün yeni aldığım Timemore ile ilk kez çekirdek öğüttüm ama öğütüm yaparken bir şeye takılıyor ve güç uygulamam gerekiyor (normalde de o kadar rahat çevrilmiyor kol) oysa videolarda gayet rahat dönüyor, kalibrasyonunda falan mı bir sorun vardır söküp tekrar mı takmalıyım sizce, ne yapmamı önerirsiniz?
(Not: iki farklı çekirdekle denedim, birisi yıkanmış diğeri natürel)

Kaç klikte öğütme yaptınız boşta döndürünce bir sürtme sesi geliyor mu o klikte

Nereden almistiniz? Yayin boyle olmamasi lazim normalde. Ya iceri gocme sorunundan oturu yeni modellerde degistirdiler ya da sizinkinde bir sikinti var

Leshu'dan almıştım, Timemore'un kendi yayınladığı videoda da YouTube'da izlediğim videolarda da yay farklı ama esneklik konusunda bir sıkıntı yok gibi sanki, satıcı ile iletişime geçmeliyim sanırım

Diğer parçalarda da bir sıkıntı göremedim eğer yay problemli değilse parçalarda bir sıkıntı yoktur sanıyorum çözemedim.. belki çekirdekten dolayıdır diyeceğim ama iki farklı çekirdek ile deneme yaptım hemen hemen aynı sonucu aldım

Diğer parçalarda da bir sıkıntı göremedim eğer yay problemli değilse parçalarda bir sıkıntı yoktur sanıyorum çözemedim.. belki çekirdekten dolayıdır diyeceğim ama iki farklı çekirdek ile deneme yaptım hemen hemen aynı sonucu aldım
Cekirdekler sertse gayet doğal zorlanması.c2 guclu bir degurmen değil.Mesela ben anasorayi zor ogutmustum

Teşekkür ederim yanıtlarınız için o zaman başka çekirdeklerle deneme yaptığımda net olarak anlamış olurum diye düşünüyorum. Korkum burr'a zarar vermekti açıkçası.

Sizin değirmende bir sorun var sanırım. 9 clickte öğütüyorum ben sürekli. Dediğiniz o zorlanma bende daha çok olması gerekirdi o zaman. Ama 9 clickte de 19 clicktede rahatça öğütüyorum.

Yay'da sorun olduğunu düşünüyorsanız Gelbura.com da yay satılmakta farklı çekirdeklerde yine aynı sorunu alırsanız oradan sipariş edebilirsiniz denemek için.

Sizin değirmende bir sorun var sanırım. 9 clickte öğütüyorum ben sürekli. Dediğiniz o zorlanma bende daha çok olması gerekirdi o zaman. Ama 9 clickte de 19 clicktede rahatça öğütüyorum.
Valla bilemiyorum, parçaların hepsini kontrol ettim bir problem göremedim sadece yay farklı ama sıkıntılı durmuyor, gelbura'dan yedek yay temin edip bir de onunla denemek lazım

Yayda sorun yok.Bu yay daha iyi.Ayrica yay böyle bir soruna yol açmaz.2000 rakim üzeri acik kavrum kahvelerde comandante bile zorlanıyor.Amerika kahvesi deneyim nispeten koyu kavrum.Leblebi gibi ogutmesi lazim onu
Ikisi de Amerika kahvesi, birisi Peru diğeri Brezilya ve rakımları da birinin 1300-1800 diğerinin 1150

Geri