• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C2 den Comandante ye geçmeye değer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan se_alt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

se_alt

Üye
İsim
Selim
Daha fazla  
İsim
Selim
Merhaba

Yaklaşık 6 aydır Timemore C2 değirmen kullanıyorum. Performansından memnumum, kullanım kolaylığı ve öğütüm performansı olarak eksiklik hissetmiyorum. Ancak şimdiye kadar hiç Comandante kullanmadım, sürekli kafamı kurcalıyor. Comandanteye geçecek olsam, aldığım fincanlarda büyük bir fark hisseder miyim? Eminim aramızda TM’den Comandante’ye geçmiş arkadaşlar vardır, kendilerinin tecrübe ve deneyimlerini dinlemeyi çok isterim.
Demleme yöntemim: pour over.

Teşekkürler

Ben c2 den comandanteye geçtim comandante c2 den daha az toz üretiyor v60da demleme bittikten sonra farkediyorum pour overda c2 sizi memnun eder. Ben espresso da öğütmek istediğim için comandanteye geçmiştim.

İlk degirmenim seramik bir ogutucuydu yaklasik 6 ay kullandim bu sure zarfindada cesitli arastirmlar yaptim timemore molent gibi degirmenleri arastirdim kullanan arkadaslarin tam performansi yakalayamadigina şait oldum ve kafamda sorum isareti kalmamasi adina comandante'ye gecis yaptim ve su an cok memnunun iyiki almisim ve kafamda sorun yok kullanisli ve performansli homojen bir ogutum sagliyor uzun ômurlu olucagini dusunuyorum

Timemore giriş orta segment bir el değirmeni iken Comandante üst sınıf bir değirmen. Bu nedenle eğer bütçeniz müsaitse kesinlikle güncellemeye değer. Öğütüm kalitesinin iyileşmesi yanında ergonomisi çok iyi bir değirmen elimde 3-4 farklı el değirmeni var en rahat öğütüm (kuvvetten bağımsız) Comandante ile oluyor. Bunun en önemli nedenlerinden çevirme kolunda ki büyüm bu sayede çevirme merkezi ile çevirme ekseni aynı düzlemde buluşuyor.

Bunların dışında kişiselleştirilebilir olması ve çok şık görünmesi de kaliteli bir değirmen sahibi olduğunuzu hissettiriyor.

Merhaba

Yaklaşık 6 aydır Timemore C2 değirmen kullanıyorum. Performansından memnumum, kullanım kolaylığı ve öğütüm performansı olarak eksiklik hissetmiyorum. Ancak şimdiye kadar hiç Comandante kullanmadım, sürekli kafamı kurcalıyor. Comandanteye geçecek olsam, aldığım fincanlarda büyük bir fark hisseder miyim? Eminim aramızda TM’den Comandante’ye geçmiş arkadaşlar vardır, kendilerinin tecrübe ve deneyimlerini dinlemeyi çok isterim.
Demleme yöntemim: pour over.

Teşekkürler
Bu çok kompleks bir soru ve cevabıda çok kompleks olacağından kağıt üstünde verileri bakarak yanıtlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir öğütüm kalınlığında commandante daha iyi performans verebilirken farklı bir öğütüm kalınlığında C2 daha iyi bir performans verebilir. Partiküllerin simetrisinden tutun eşitliğine ve geometrisine kadar her öğütüm ayarında incelemek ve fincanda verdiği etkiye bakmak gerekiyor ki biri diğerinden daha iyi diyebilelim. Ama son fincana ve kişisel yoruma bakarsak ben Timemore G1 kullanıcısıyım. G serisinin diğerlerinden ayrıldığı söylensede aynı burrleri kullanması hasebiyle bu konuda genel bir fikir oluşturabilir diye düşünüyorum. Ben G1 ve c40 ile öğütülmüş aynı paremetreler ile demlenmiş kahvenin tat farkını anlayamadım. Ve G1 le gerçekten V60 için ince örgütümlere inebiliyorum buda öğütücünün az toz ürettiğinin göstergesidir. Bu anekdottan yola çıkarak son tüketicinin kolaylıkla anlayabileceği farkların oluşmadığı kanısına varabiliriz.

timemore slim kullanıcısıydım, espresso için comandante de aldım. kalın öğütümlerde (30klik üstü) timemore u , ince öğütümlerde (30 klik altı) comandanteyi tercih ediyorum.tat farkı var ama aşırı değil. bütçeniz varsa alın comandante çok güzel, yoksa kafaya takmayın timemore da çok güzel bir değirmen

timemore slim kullanıcısıydım, espresso için comandante de aldım. kalın öğütümlerde (30klik üstü) timemore u , ince öğütümlerde (30 klik altı) comandanteyi tercih ediyorum.tat farkı var ama aşırı değil. bütçeniz varsa alın comandante çok güzel, yoksa kafaya takmayın timemore da çok güzel bir değirmen
Espresso ögütümleri için commandante gerçekten gerekli çünkü commandante tarafında red clix gibi bir seçenek bulunuyor. Timemore tarafında böyle bir seçenek bulunmadığından ince ayarlar yapamıyorsunuz. Ek olarak Timemore espresso ögütümlerinde aşırı zaman harcıyor ki bunun da farkında olmalı titanium burr seçeneği var.

@teyyaredenkahve abim yardımcı olur diye düşünüyorum :)
Teşekkürler :)

@se_alt Öncelikle Comandanteye geçme sebebiniz nedir, bunu anlamak gerekiyor.

Comandante gerek ergonomi, gerek de öğütüm kalitesi olarak kesinlikle başarılı bir değirmen ve çoğu reçete ona göre veriliyor. Kişiselleştirme seçenekleri de mevcut ve öğütme kapasitesi de gayet iyi. 40 gram öğütebilirsiniz. Bütçeniz varsa ve kahve, hayatınızda önemli bir yerdeyse, mantıklı bir çözüm.

C2 öğütüm ergonomisi olarak biraz daha güç istiyor ama daha kısa sürede öğütüyor. Comandantede ise daha az güç istiyor, ama daha uzun sürüyor. Bunlar günlük hayatta günde 2-3 kez kahve demleyecek kişiler için çok önemli şeyler değil diye düşünüyorum.

C2 ile ince öğütümlerde zorlanabilirsiniz. Türk kahvesi,mokapot, espresso gibi demlemelerde yapıyorsanız, C2 yi önermem. Timemore alacaksanız, farklı modellere bakmanız lazım ya da Comandante ile devam etmeniz lazım.

Comandante ve C2 arasında muhakkak ki öğütüm kalitesi açısından fark var ama pour over için kullandığınız diğer ekipmanla da bakmanız lazım. Mesela elektrikli ve iyi bir kazboyun kettle yoksa, C2 ile devam edip, bütçe kettle için harcanabilir. İyi bir kettle ve tartınız varsa, ve demlemeye hakimseniz, Comandanteye geçme zamanı gelmiş olabilir :)

Bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Kullananlar tavsiyelerini vermiş. Buna göre karar verebilirsiniz. Ben sadece bir timemore c2 kullanıcısı olarak söyleyeyim. Siz kendiniz demişsiniz performansından memnunum, bir eksiklik hissetmiyorum diye. Bu durumda eğer sadece filtre kahve demliyorsanız comandante almak biraz heves, biraz para harcama arzusu olacaktır. Ha belki comandante alınca aldığınız tat fark edecek orasını bilemiyorum. Cevaplamanız gereken soru c2'yi satıp üstüne yaklaşık 1800 lira koyarak comandante almaya gerçekten ihtiyacım var mı? Espresso yapacaksanız c2'nin yeterli olmayacağı çok açık ama tabi...

Herkese yorumları için çok teşekkürler. Şu an ince öğütümle ilgili bir isteğim yok, pourover devam edeceğim. Bu nedenle sanırım C2 ile bir süre daha devam edip, bu kahve merakının beni götüreceği yöne göre karar vereceğim.

Herkese yorumları için çok teşekkürler. Şu an ince öğütümle ilgili bir isteğim yok, pourover devam edeceğim. Bu nedenle sanırım C2 ile bir süre daha devam edip, bu kahve merakının beni götüreceği yöne göre karar vereceğim.
En önemli şeylerden biri kahvenin sizin hayatınızda hangi konumda olduğunu bilmek ve nereye gideceğinize karar vermek. Yoksa Comandante alsanız da, bir türlü 2.el olarak satabilirsiniz. o yüzden doğrudan tavsiye vermek yerine, sizin isteğinizi ve kahve ile ilgili merak seviyenizi anlamak çok önemli :)

Geri