• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Boşa Dönme Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muec

Üye
İsim
muec
Daha fazla  
İsim
muec
Merhabalar sevgili forumdaşlar. Satın aldığım Timemore C2 değirmen dün elime ulaştı ve denemelere başladım. 20 ve 24 klik gibi değerlerde son derece hızlı ve başarılı öğütürken 10 klikteki ilk denemem neredeyse 15 dakika sürdü. Ardından ikinci denemeyi yaptım yine aynı sonucu aldım. Bugün değirmeni döküp taktım ve tam olarak 12 gram kahveyi 10 klikte öğütmesi 12 dakika sürdü. Bu sürecin çoğunda sanki değirmen boşa dönüyormuş gibi hissettiriyor, inanılmaz yumuşak. Özellikle sonlara doğru küçük parçalar aşağıda kalıyor ve onları tamamen öğütmesi tam bir işkenceye dönüyor. Sizce değirmenle ilgili yaşadığım sıkıntı nedir?

Bu arada denemeleri sanalbaharat'tan geçtiğimiz ay aldigim colombia supremo ve tanzania aa ile gerçekleştirdim.

Merhabalar sevgili forumdaşlar. Satın aldığım Timemore C2 değirmen dün elime ulaştı ve denemelere başladım. 20 ve 24 klik gibi değerlerde son derece hızlı ve başarılı öğütürken 10 klikteki ilk denemem neredeyse 15 dakika sürdü. Ardından ikinci denemeyi yaptım yine aynı sonucu aldım. Bugün değirmeni döküp taktım ve tam olarak 12 gram kahveyi 10 klikte öğütmesi 12 dakika sürdü. Bu sürecin çoğunda sanki değirmen boşa dönüyormuş gibi hissettiriyor, inanılmaz yumuşak. Özellikle sonlara doğru küçük parçalar aşağıda kalıyor ve onları tamamen öğütmesi tam bir işkenceye dönüyor. Sizce değirmenle ilgili yaşadığım sıkıntı nedir?
Siz mutlaka düşünmüşsünüzdür ancak yaşadığınız sorun beni "sıfır noktası"nı doğru tespit edememenizle ilgili diye düşündürttü. Çünkü TimeMore ile 7-10 klik arasında çok rahat Türk kahvesi öğütümü yapabiliyorum.

@MuratBlues' a katılıyorum. Bende de nano var söylediğiniz süreler çok absürt geldi, farklı bir sorun olduğu açık. 10 clickle- hatta 9 clickle Türk kahvesi öğütümü yapıyorum ben de, süre tutmadım ama en en en fazla 2 dakikadır diye düşünüyorum. Bence iki sebebi olabilir: 1) 0 noktasını yanlış tespit etmiş olabilirsiniz. Nanoda Comandante gibi kolun düşmediği yeri kabul ediyorum, o da zaten en sıkı halinden yarım açık gibi bişey oluyor. 2) özellikle colombiya çekirdeği bildiğim kadarıyla çok iri taneli oluyor, dişlerin arasına girmesi zor oluyor muhtemelen. Boş dönmesinin sebebi de bu. Ayrıca çekirdekler sert ise (kalitesiz çekridek s ertliği, açık kavrum değil de) yine o dişlerin arasından kayıyor muhtemelen. O yüden tavsiyem öncelikle 0 noktasını iyi belirleyin. İknici olarak farklı ve mümkünse iyi kavurduğı bilinen kavurcularımızdan alınmış bir çekirdeği öğütmeyi deneyin.

Siz mutlaka düşünmüşsünüzdür ancak yaşadığınız sorun beni "sıfır noktası"nı doğru tespit edememenizle ilgili diye düşündürttü. Çünkü TimeMore ile 7-10 klik arasında çok rahat Türk kahvesi öğütümü yapabiliyorum.
Hocam sıfır noktasını hem kılavuzda yazdığı üzere saat yönünde gittiği en son noktaya kadar götürerek aldım hem de bu videoda gösterilen yöntemi kullandım ki ikisi de aynı sıfır noktasını verdi zannımca. Farklı olarak ne deneyebilirim sıfır noktasını bulmak için?

Hocam sıfır noktasını hem kılavuzda yazdığı üzere saat yönünde gittiği en son noktaya kadar götürerek aldım hem de bu videoda gösterilen yöntemi kullandım ki ikisi de aynı sıfır noktasını verdi zannımca. Farklı olarak ne deneyebilirim sıfır noktasını bulmak için?

Muhemelen doğrduru, çünkü doğru olmasa bile en fazla 1 click fark eder, o da bu sonuçlara yol açmaz. 2. yazdığım kısım muhtemelen sizin sorunun cevabı.

@MuratBlues' a katılıyorum. Bende de nano var söylediğiniz süreler çok absürt geldi, farklı bir sorun olduğu açık. 10 clickle- hatta 9 clickle Türk kahvesi öğütümü yapıyorum ben de, süre tutmadım ama en en en fazla 2 dakikadır diye düşünüyorum. Bence iki sebebi olabilir: 1) 0 noktasını yanlış tespit etmiş olabilirsiniz. Nanoda Comandante gibi kolun düşmediği yeri kabul ediyorum, o da zaten en sıkı halinden yarım açık gibi bişey oluyor. 2) özellikle colombiya çekirdeği bildiğim kadarıyla çok iri taneli oluyor, dişlerin arasına girmesi zor oluyor muhtemelen. Boş dönmesinin sebebi de bu. Ayrıca çekirdekler sert ise (kalitesiz çekridek s ertliği, açık kavrum değil de) yine o dişlerin arasından kayıyor muhtemelen. O yüden tavsiyem öncelikle 0 noktasını iyi belirleyin. İknici olarak farklı ve mümkünse iyi kavurduğı bilinen kavurcularımızdan alınmış bir çekirdeği öğütmeyi deneyin.
@MuratBlues hocama verdiğim cevapta söylediğim gibi buluyorum sıfır noktasını ve bu konuda bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Kullandığım iki çekirdek de kaliteli değil evet ama büyük de değiller aynı zamanda, yani 12 dakikalık bir süreye çıkaracaklarını sanmıyorum öğütümü. Zaten bunu test etmek için de Mayıs ayı toplu alımında satın aldığım kahvelerin gelmesini beklemek zorundayım.

Evet hocam bir sıkıntı var bende de 8 klilte adeta çekirdekler araya düşmüyor teker teker öğütüyorsunuz hatta parçalanan çekirdekler üst haznede falan kalıyor o derece kötü.Türk kahvesi için kullanmıyorum normalde filtre için gayet güzel ancak denemek için öğüttüm benim de 10 dk yı geçti 14gr çekirdek.

Evet hocam bir sıkıntı var bende de 8 klilte adeta çekirdekler araya düşmüyor teker teker öğütüyorsunuz hatta parçalanan çekirdekler üst haznede falan kalıyor o derece kötü.Türk kahvesi için kullanmıyorum normalde filtre için gayet güzel ancak denemek için öğüttüm benim de 10 dk yı geçti 14gr çekirdek.
Hocam birebir böyle oluyor bende de ama bu normal değil yani. 10 klikte gayet normal sonuçlar alan arkadaşlar var. Ya biz bir şeyi yanlış yapıyoruz ya da değirmenlerimizde bir sorun var.

Sıfır noktası konusunda sorunum yok hocam aynı şekilde buluyoruz.Sonrasında hem 9 hem 8klikte öğütüm yaptım.8 klik kabul edilemeyecek seviyedeydi.Çekirdekleri denemek için rastgele aldım büyük olması etkendir belki ancak öğütüm sırasında kapağı açtığımda hazne parçalanmış çekirdeklerle doluydu yani sorun büyüklük ve sıfır noktası değil gibi geliyor.

Saat yönünde gidebildiği en son nokta olarak aldıysanız doğru yapmamışsınız. Çevirme ko

Sıfır noktasını almak için ayar yıldızını saat yönünde gittiği en son noktaya kadar götürerek almayın. Kolun öğütücüyü yatay biçimde tuttuğunuzda kendi ağırlığını taşıdığı ve düşmediği ilk nokta ''0'' noktanızdır. Bu noktadan sonra daha fazla sıkabilirsiniz, ancak bunu istemiyoruz. Bu noktada yine elle kolu döndürmeye çalışırsanız dönecektir, bunu da istemiyoruz. Bırakın kendi ağırlığını taşısın yeter.
Hocam gönderdiğim videoda da bu yöntemi anlatıyor ve bu şekilde yaptığımda da aynı sonucu elde ediyorum. Hatta bugünkü 12 dakikalık öğütümde tam olarak dediğiniz gibi almıştım sıfır noktasını.

IMG_8885 2020-05-18 10_26_26.JPG

Timemore Nano- 10 gram- 9 Click. 1 dakika bile sürmedi, sizin için şimdi denedim :D.

Hocam @crsfre hocamla bizim değirmenlerimizde bir sorun var zannedersem

Sorun çekirdekte de olabilir o yüzden farklı bir çekirdek deneyin öncelikle. Youtube'da söküp takma videosu var temizlik için ,ona bakarak bi söküp takın isterseniz belki bi parça hatalı takılmıtşrı yanlışlıkla

Türk kahvesi öğütmediğim için takılmamıştım pek açıkçası ancak sadece bizde böyle olunca bi tekrar farklı çekirdeklerle de deneyeyim.

Sorun çekirdekte de olabilir o yüzden farklı bir çekirdek deneyin öncelikle. Youtube'da söküp takma videosu var temizlik için ,ona bakarak bi söküp takın isterseniz belki bi parça hatalı takılmıtşrı yanlışlıkla
Ben söküp taktım o videoya bakarak hicbir sey degismedi maalesef. Şerif Bey'den aldığım kahveler gelince deneyip sonucu yazarım.

Kahve çekirdekleri çok büyükse dişlilerin arasına girmiyor olabilir. Rica etsem öğüttüğünüz çekirdeklerin boyutunu 5 kuruş yanına koyarak fotoğraflayabilir misiniz?

Şimdi elimdeki çekirdeklerden önce coffee sapiens evolution blendi denedim koyu kavrum olduğu için(koyu kavrumundan dolayı filtrede sarmadı bunu feda edeyim dedim :D) ancak çevirmeye başladığımda yine o boşa dönmeyi hissettiğim için uğraşmadım bile.Bu çekirdeklerin boyutu gerçekten büyük o yüzden hemen başka çekirdeğe geçtim.Cofferem sumatrayı denedim az miktarda kaldığı için çok kullanmadım 9gr çekirdek tam 4dk 15 sn sürdü 9klilkte.Bu çekirdeklerin boyutu gayet küçüktü bu arada

Geri