orkunustel
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Orkun Üstel
Daha fazla
- İsim
- Orkun Üstel
- Espresso Makinesi
- La Marzocco Mini, Linea Classic, Linea PB, Strada EP, Modbar, Mavam, Steam
- Değirmen
- Mazzer Robur, Kony, Victoria Arduino Mythos 1, Anfim Scody 2, Mahlkönig EK43, K30, Peak, Comandante
- Ekipmanlar
- V60, Kalita, Clever, Acaia Tartı, Comandante Değirmen, Bonavita Kettle
Selamlar arkadaşlar.
Genel olarak Türkiye'deki Nitelikli Kahve sektöründe hem müşterilerce, hem üreticilerce ve ayrıca demleyen baristaların bir çoğu da dahil olmak üzere Natural, Bal ve Deneysel İşlem görmüş kahveleri seviyoruz. Ben de şahsen Natural ve Bal yöntemleri çok sevmesem de eğer iyi işlenmiş ise deneysel fermantasyonları seviyorum. Tim Wendelboe bu bölümde Natural, Bal ve Deneysel İşlemleri Nordic Approach'tan Jamie Jongkind ile tartışıyor.
Tim Wendelboe'yu takip edenler az çok bilecektir kendisi satış için ara ara tat olarak iyi bulduğu bal ya da natural kahveleri alsa bile bu işlem yöntemleri de dahil deneysel yöntemleri tat olarak çok tercih etmez. Tim ve ekibiyle yıllardır yarışmalar için beraber çalışsak dahi bu konuda kendisiyle ben aynı fikirde olmasam bile yayını paylaşmak istedim. Kendisiyle yaptığım söyleşide de deneysel işlemlerle ilgili de bir soru geldiğinde kendi görüşlerini güzel ve net bir şekilde yanıtlamıştı. SSS videolarından da izleyen arkadaşlar fark etmiştir aynı fikirde olmadığım kahve profesyonellerininde yayınlarını sizlerle paylaşıyorum çünkü bunun hem benim hem de dinleyip izleyenlerin görüşlerini aynı ya da farklı görüş olsa da fikirlerimizi geliştirmesine katkı sunacağına inanıyorum.
Yayında kendisinin ''Funky'' kahveleri niye sevmediğini bir çok (akıl açıcı) sebeplerle açıklıyor. Konuğu ise Tim'le zıt görüşte diyebiliriz. Ortaya çok keyifli, vizyon dolu bir muhabbet çıkmış.
Keyifli dinlemeler!
Yayın sonrasında buraya sizler de görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Genel olarak Türkiye'deki Nitelikli Kahve sektöründe hem müşterilerce, hem üreticilerce ve ayrıca demleyen baristaların bir çoğu da dahil olmak üzere Natural, Bal ve Deneysel İşlem görmüş kahveleri seviyoruz. Ben de şahsen Natural ve Bal yöntemleri çok sevmesem de eğer iyi işlenmiş ise deneysel fermantasyonları seviyorum. Tim Wendelboe bu bölümde Natural, Bal ve Deneysel İşlemleri Nordic Approach'tan Jamie Jongkind ile tartışıyor.
Tim Wendelboe'yu takip edenler az çok bilecektir kendisi satış için ara ara tat olarak iyi bulduğu bal ya da natural kahveleri alsa bile bu işlem yöntemleri de dahil deneysel yöntemleri tat olarak çok tercih etmez. Tim ve ekibiyle yıllardır yarışmalar için beraber çalışsak dahi bu konuda kendisiyle ben aynı fikirde olmasam bile yayını paylaşmak istedim. Kendisiyle yaptığım söyleşide de deneysel işlemlerle ilgili de bir soru geldiğinde kendi görüşlerini güzel ve net bir şekilde yanıtlamıştı. SSS videolarından da izleyen arkadaşlar fark etmiştir aynı fikirde olmadığım kahve profesyonellerininde yayınlarını sizlerle paylaşıyorum çünkü bunun hem benim hem de dinleyip izleyenlerin görüşlerini aynı ya da farklı görüş olsa da fikirlerimizi geliştirmesine katkı sunacağına inanıyorum.
Yayında kendisinin ''Funky'' kahveleri niye sevmediğini bir çok (akıl açıcı) sebeplerle açıklıyor. Konuğu ise Tim'le zıt görüşte diyebiliriz. Ortaya çok keyifli, vizyon dolu bir muhabbet çıkmış.
Keyifli dinlemeler!
Yayın sonrasında buraya sizler de görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Son düzenleme: