• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Gentleman Baristas

M

mimds

Guest
Londra merkezli bir kahve dükkanı ve kavurucusu, mottoları eskinin sofistike Londra kahve kültürünü yeni bir yorumla yeniden ele almak... Kahvelerine 'well mannered coffee' diyorlar, hoş... Paket konseptlerini de ayrıca sevdim doğrusu... Londra'ya gidip de ziyaret eden oldu mu bilmiyorum ancak bir gün gidersem ilk ziyaret edeceğim yerlerden olacak muhtemelen.... Şu anda online satışta ağırlıklı olarak Orta ve Güney Amerika kahveleri var ve ciddi indirimleri var, kargo fiyatı da nispeten uygun... Kahveleri nasıl henüz bilmiyorum ancak kötü çıkacaklarını da pek sanmıyorum... Dün bir miktar sipariş geçtim, sağ salim elime ulaşırlarsa deneyimlerimi bu başlık altında paylaşırım...

İncelemek isteyenler için;
 
Londra merkezli bir kahve dükkanı ve kavurucusu, mottoları eskinin sofistike Londra kahve kültürünü yeni bir yorumla yeniden ele almak... Kahvelerine 'well mannered coffee' diyorlar, hoş... Paket konseptlerini de ayrıca sevdim doğrusu... Londra'ya gidip de ziyaret eden oldu mu bilmiyorum ancak bir gün gidersem ilk ziyaret edeceğim yerlerden olacak muhtemelen.... Şu anda online satışta ağırlıklı olarak Orta ve Güney Amerika kahveleri var ve ciddi indirimleri var, kargo fiyatı da nispeten uygun... Kahveleri nasıl henüz bilmiyorum ancak kötü çıkacaklarını da pek sanmıyorum... Dün bir miktar sipariş geçtim, sağ salim elime ulaşırlarsa deneyimlerimi bu başlık altında paylaşırım...

İncelemek isteyenler için;
2017’de gitmiştim ben. Çok keyifli bir dükkandı. Bir tek espressolarını içmiştim, o da güzel kalibre edilmiş bir espressoydu. Çekirdeği hatırlamıyorum ama. :)
 
bir kaç ay önce sitelerini incelemiştim. Gerçekten hoş paket tasarımları var ama kargo fiyatı yüksek gelmişti.
 
Bu konuyu hiç konuşmadığımız halde senden böyle bir geri dönüş bekliyordum nedense :)
:) 2017’de Bapak Ambalaj sağolsun, sponsor olup ülke şampiyonlarını Londra Kahve Festivali için ve toplamda beş günün masrafları için sponsor olmuştu. Biz de fırsat o fırsat ismini iyi duyduğumuz her kahveciye gitmiştik. :)
 
süper olmuş! başka kimleri tavsiye edersin oradan? çok iyi kavurucular var gibi İngilterede
 
süper olmuş! başka kimleri tavsiye edersin oradan? çok iyi kavurucular var gibi İngilterede
Prufrock’ı tavsiye ederim seyahatler yine başladığı zaman için. Prufrock kavurmuyor, Tim Wendelboe’dan, Square Mile’dan, Drop’dan ve Coffee Collective’den kahveler alıp demliyor. Dükkan muazzam! İçtiğiniz her kahve iyi. Baristalar iyi. Sahiplerinden biri halen ortaklar mı bilmiyorum ama Gywilym Davies. Dünya Barista Şampiyonu. İngiltereli kavurucu Gentleman iyi, Kiss the Hippo iyi, Square Mile iyi. Benim kahvelerini içtiğim mekanlar bunlardı.
 
Prufrock’ı tavsiye ederim seyahatler yine başladığı zaman için. Prufrock kavurmuyor, Tim Wendelboe’dan, Square Mile’dan, Drop’dan ve Coffee Collective’den kahveler alıp demliyor. Dükkan muazzam! İçtiğiniz her kahve iyi. Baristalar iyi. Sahiplerinden biri halen ortaklar mı bilmiyorum ama Gywilym Davies. Dünya Barista Şampiyonu. İngiltereli kavurucu Gentleman iyi, Kiss the Hippo iyi, Square Mile iyi. Benim kahvelerini içtiğim mekanlar bunlardı.
Ek olarak Workshop ve Clifton da iyidir. 👍
 
Ek olarak Workshop ve Clifton da iyidir. 👍
Origin de iyi sanırım... bir de iskoçlar, 3Fe gibi irlandalılar var... kahve içme kültürünün olduğu, bir biz geliştirememişiz kendimizi, ve alım gücünün iyi olduğu ülkelerde oldukça iyi kavurucu ve kahve dükkanları var... kavurumlarını merak ediyorum, nordikler kadar açık kavurmuyorlar sanırım... gentleman baristas a biraz da 'italian job' karışmış gibi ;)
 
Origin de iyi sanırım... bir de iskoçlar, 3Fe gibi irlandalılar var... kahve içme kültürünün olduğu, bir biz geliştirememişiz kendimizi, ve alım gücünün iyi olduğu ülkelerde oldukça iyi kavurucu ve kahve dükkanları var... kavurumlarını merak ediyorum, nordikler kadar açık kavurmuyorlar sanırım... gentleman baristas a biraz da 'italian job' karışmış gibi ;)
Gentleman ve Clifton Nordiklere göre koyu kavuruyor diyebiliriz görece evet. 👍 Bu ikisinden alacaksanız kahve sıcaklığı daha düşük sularla güzel demlemeler yapılabiliyor ama. 👍
 
Kahveler henüz yolda ancak iletişimde gayet iyiler, ne sorsam aynı gün içerisinde gayet tatminkar açıklamalarla geri dönüş yapıyorlar... Haliyle demleme için hangi değerlerde su kullanmam gerektiğini sordum ve kahve organizasyonlarının başındaki Antonio Orria bizzat geri dönüş yaparak gayet açıklayıcı bilgi verdi... Anladığım kadarıyla Nordiclerden oldukça farklı ve omni kavurum yapıyorlarmış... Bilgiyi paylaşmak adına, gelen cevap şöyle;


Hello Denizhan, Antonio here. I’m the Head of Coffee at the Gentlemen Baristas so I thought I’d answer your question about brewing specs for our coffee. In London we have a very hard tap water so we use Carbon filters to clear it. As a result our TDS in the shops tends to be around 220ppm with a PH of 6.1. Note that this number is only an indication though, as the ion filter de-activated some of the minerals whilst leaving them in the water, so that the water performs very similar to a softer water. When I brew at home instead, or at events, I use Volvic water which has 120tds and a good balance of alkalinity and sodium bicarbonate. Our coffees are omni roasts, medium or medium/light profiles, and soft waters on the higher end of the SCA tds range tend to work very well with them, as they would highlight the balance of acidity and sweetness in the final brew. Please let me know if you need any other information and if you want to exchange more thoughts, you can always reach out to my
thegentlemenbaristas'in profil resmi
Personal IG @antonio_orria Enjoy your brews!!!

Şimdiden sevdim bu arkadaşları :))
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahveler henüz yolda ancak iletişimde gayet iyiler, ne sorsam aynı gün içerisinde gayet tatminkar açıklamalarla geri dönüş yapıyorlar... Haliyle demleme için hangi değerlerde su kullanmam gerektiğini sordum ve kahve organizasyonlarının başındaki Antonio Orria bizzat geri dönüş yaparak gayet açıklayıcı bilgi verdi... Anladığım kadarıyla Nordiclerden oldukça farklı ve omni kavurum yapıyorlarmış... Bilgiyi paylaşmak adına, gelen cevap şöyle;


Hello Denizhan, Antonio here. I’m the Head of Coffee at the Gentlemen Baristas so I thought I’d answer your question about brewing specs for our coffee. In London we have a very hard tap water so we use Carbon filters to clear it. As a result our TDS in the shops tends to be around 220ppm with a PH of 6.1. Note that this number is only an indication though, as the ion filter de-activated some of the minerals whilst leaving them in the water, so that the water performs very similar to a softer water. When I brew at home instead, or at events, I use Volvic water which has 120tds and a good balance of alkalinity and sodium bicarbonate. Our coffees are omni roasts, medium or medium/light profiles, and soft waters on the higher end of the SCA tds range tend to work very well with them, as they would highlight the balance of acidity and sweetness in the final brew. Please let me know if you need any other information and if you want to exchange more thoughts, you can always reach out to my
thegentlemenbaristas'in profil resmi'in profil resmi
Personal IG @antonio_orria Enjoy your brews!!!

Şimdiden sevdim bu arkadaşları :))
Londra suyu cidden sertmiş :D
 
Kahveler henüz yolda ancak iletişimde gayet iyiler, ne sorsam aynı gün içerisinde gayet tatminkar açıklamalarla geri dönüş yapıyorlar... Haliyle demleme için hangi değerlerde su kullanmam gerektiğini sordum ve kahve organizasyonlarının başındaki Antonio Orria bizzat geri dönüş yaparak gayet açıklayıcı bilgi verdi... Anladığım kadarıyla Nordiclerden oldukça farklı ve omni kavurum yapıyorlarmış... Bilgiyi paylaşmak adına, gelen cevap şöyle;


Hello Denizhan, Antonio here. I’m the Head of Coffee at the Gentlemen Baristas so I thought I’d answer your question about brewing specs for our coffee. In London we have a very hard tap water so we use Carbon filters to clear it. As a result our TDS in the shops tends to be around 220ppm with a PH of 6.1. Note that this number is only an indication though, as the ion filter de-activated some of the minerals whilst leaving them in the water, so that the water performs very similar to a softer water. When I brew at home instead, or at events, I use Volvic water which has 120tds and a good balance of alkalinity and sodium bicarbonate. Our coffees are omni roasts, medium or medium/light profiles, and soft waters on the higher end of the SCA tds range tend to work very well with them, as they would highlight the balance of acidity and sweetness in the final brew. Please let me know if you need any other information and if you want to exchange more thoughts, you can always reach out to my
thegentlemenbaristas'in profil resmi'in profil resmi
Personal IG @antonio_orria Enjoy your brews!!!

Şimdiden sevdim bu arkadaşları :))
gentleman suyu hazırlamaya başlamak lazım :)
 
Kahveler henüz yolda ancak iletişimde gayet iyiler, ne sorsam aynı gün içerisinde gayet tatminkar açıklamalarla geri dönüş yapıyorlar... Haliyle demleme için hangi değerlerde su kullanmam gerektiğini sordum ve kahve organizasyonlarının başındaki Antonio Orria bizzat geri dönüş yaparak gayet açıklayıcı bilgi verdi... Anladığım kadarıyla Nordiclerden oldukça farklı ve omni kavurum yapıyorlarmış... Bilgiyi paylaşmak adına, gelen cevap şöyle;


Hello Denizhan, Antonio here. I’m the Head of Coffee at the Gentlemen Baristas so I thought I’d answer your question about brewing specs for our coffee. In London we have a very hard tap water so we use Carbon filters to clear it. As a result our TDS in the shops tends to be around 220ppm with a PH of 6.1. Note that this number is only an indication though, as the ion filter de-activated some of the minerals whilst leaving them in the water, so that the water performs very similar to a softer water. When I brew at home instead, or at events, I use Volvic water which has 120tds and a good balance of alkalinity and sodium bicarbonate. Our coffees are omni roasts, medium or medium/light profiles, and soft waters on the higher end of the SCA tds range tend to work very well with them, as they would highlight the balance of acidity and sweetness in the final brew. Please let me know if you need any other information and if you want to exchange more thoughts, you can always reach out to my
thegentlemenbaristas'in profil resmi'in profil resmi
Personal IG @antonio_orria Enjoy your brews!!!

Şimdiden sevdim bu arkadaşları :))
Bu benim kullandığım suya uyuyor siz isterseniz kahveleri bana gönderin ziyan olmasın 😂
 
Son düzenleme:
Bu benim kullandığım suya uyuyor siz isterseniz kahveleri bana gönderin ziyan olmasın 😂
Benim de yolum Londra’ya düşecek, arkadaşlarınkiyle birlikte hepsini bana yollayabilirseniz sıfır israfla çıkalım işin içinden 😉
 
Geri
Üst