coffeewizard35
Barista
- İsim
- Gökberk
Dubai’den gelen bir tanıdığım vasıtasıyla 2 kahvelerini deneme fırsatı elde ettim.Kahvelerin çok hoşuma gitmesi üzerine biraz araştırma yaptım.Dubai gerçekten kahve sektörüne değer veren bir ülke. Maddi durumları da elverişli olunca birçok kavurucunun seçkisinde çok özel kahveler gördüm. TEL’in sahibi İbrahim bey’in Instagram hesabında öne çıkarılan hikayelerinden dahi bu işe ne kadar önem verdiğini anlayabildim. Birçok ün yapmış çiftlikle direkt ticaret yapıyor.
Ben naturel anaerobik işlemden geçmiş Ethiopia-Guji ve Supersonic Supernatural adını verdikleri prosesten geçmiş El Salvador orjinli bir kahvelerini denedim.
Guji de oldukça hoş bir kahve ama El Salvador beklentimin çok üzerinde çıktı.Çok kompleks bir kahve içerken adeta katman katman geçişler yaşatıyor. Katmanlardaki tatların zıtlığı da ayrı bir beğeni yaratıyor tabi. İlk yudumda bitter çikolata, son yudumda tropikal meyve tatları gibi…
Ben naturel anaerobik işlemden geçmiş Ethiopia-Guji ve Supersonic Supernatural adını verdikleri prosesten geçmiş El Salvador orjinli bir kahvelerini denedim.
Guji de oldukça hoş bir kahve ama El Salvador beklentimin çok üzerinde çıktı.Çok kompleks bir kahve içerken adeta katman katman geçişler yaşatıyor. Katmanlardaki tatların zıtlığı da ayrı bir beğeni yaratıyor tabi. İlk yudumda bitter çikolata, son yudumda tropikal meyve tatları gibi…