• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

The Barn vs Petra Coffee abonelikler. TR vs EU

The Goatz Candles

Aktif Üye
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Kahve Arkadaşlığı İl
ÇANAKKALE
Merhabalar.
Şöyle kahve fiyatları ne kadar uçtu ama kimsenin bu pahalılık umurunda değil diye kendi kendime sinirlenirken dedim ki nedir lan bunun iyileri bir vs yapayım dedim.
Bakalım memlekette kahve ne kadar pahalı.
Sonra aklıma gelen benim için iyi kahveci diye nitelendirdiğim iki yeri kıyaslamak istedim.
THE BARN vs PETRACOFFEE

İkisinin de 3 aylık aboneliklerine baktım. The Barn' da şu anda aboneliklerde Black Friday kampanyası var. Kargo ve vergiler dahil gönderiyorlar.
Petra' nın aboneliklerini herkes biliyordur. Sadece kahve ve aksesuarlarda kampanyası varmış. Aboneliklerde bir kampanya yok.
Size 2 fotoğraf koyacağım.

The Barn 3 ay boyunca ayda 2x250 gr kahve gönderiyor. Vergiler ve kargo dahil 86,93 Euro (812,26 TL)
Petra Coffee ise 3 ay boyunca ayda 4x250 gr kahve gönderiyor. Abonelik fiyatı kargo dahil 780 TL
FARK 32,26 TL

Bu arada PETRA COFFEE ' Yİ GÖMMEYE ÇALIŞMIYORUM LÜTFEN YANLIŞ ANLAMAYIN. TÜM PAHALILIKĞI GÖMMEYE ÇALISIYORUM.

PETRA COFFEE' Yİ SEVER SAYARIM.
UMARIM DERDİMİ ANLATMAYI BAŞARABİLRİM SİZE
KALİTELİ İÇECEKSEK SANIRIM EN İYİ YERDEN İÇMEK DAHA İYİEkran Görüntüsü (21).pngEkran Görüntüsü (22).png

Youtube:https://www.youtube.com/channel/UClFJW2JdH-vVYVbRe8bYcMg?view_as=subscriber

Son düzenleme:

frturk

İyi Bilinen Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche Zero - Comandante C40 / Red Clix
Ekipmanlar
Hiroia Jimmy Brewing Scale, Kalita Sandstone 155, Kalita Glass 155, V60 Plastic 01 Dripper, Bonavita Ceramic Immersion Dripper, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Bayraklı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
İsim
Bilal
Daha fazla  
İsim
Bilal
Evet
acmenin 1 paketi ne kadar sanki bir yanlışınız var sanırım hocam

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Merhabalar.
Şöyle kahve fiyatları ne kadar uçtu ama kimsenin bu pahalılık umurunda değil diye kendi kendime sinirlenirken dedim ki nedir lan bunun iyileri bir vs yapayım dedim.
Sonra aklıma gelen benim için iyi kahveci diye nitelendirdiğim iki yeri kıyaslamak istedim.
THE BARN vs PETRACOFFEE

İkisinin de 3 aylık aboneliklerine baktım. The Barn' da şu anda aboneliklerde Black Friday kampanyası var. Kargo ve vergiler dahil gönderiyorlar.
Petra' nın aboneliklerini herkes biliyordur. Sadece kahve ve aksesuarlarda kampanyası varmış. Aboneliklerde bir kampanya yok.

The Barn 3 ay boyunca ayda 2x250 gr kahve gönderiyor. Vergiler ve kargo dahil 86,93 Euro (812,26 TL)
Petra Coffee ise 3 ay boyunca ayda 1x250 gr kahve gönderiyor. Abonelik fiyatı kargo dahil 780 TL
FARK 32,26 TL
(Arada 750 gr fark var.)

The Barn' dan almak bana çok mantıklı geldi.

Bu arada PETRA COFFEE ' Yİ GÖMMEYE ÇALIŞMIYORUM LÜTFEN YANLIŞ ANLAMAYIN. TÜM PAHALILIKĞI GÖMMEYE ÇALISIYORUM.

KALİTELİ İÇECEKSEK SANIRIM EN İYİ YERDEN İÇMEK DAHA İYİEkli dosyayı görüntüle 6384Ekli dosyayı görüntüle 6385

Youtube kanalım:https://www.youtube.com/channel/UClFJW2JdH-vVYVbRe8bYcMg?view_as=subscriber

Petranın abonelik her hafta gönderiyor. Daha basit bir hesapla Petra’daki en pahalı kahve plan Bensa Dimayı her ay 500 gram alsanız 3 ayda 600 lira eder. Yani yurt dışında kara cuma indirimi ile alabileceğiz en düşük fiyattan daha düşük fiyata Türkiye’deki neredeyse en pahalı çekirdeği alabiliyorsunuz. O yüzden bınu her seferinde söylemekten yoruldum ama Türkiye’deki çekirdekler yurt dışına göre her zaman daha ucuz. Fiyat değil ama kalite olarak daha kaliteliyse Yurt Dışından almak mantıklı.

teyyaredenkahve

İyi Bilinen Üye
İsim
Levent
Merhabalar.
THE BARN vs PETRACOFFEE

Petra Coffee ise 3 ay boyunca ayda 1x250 gr kahve gönderiyor. Abonelik fiyatı kargo dahil 780 TL
FARK 32,26 TL
(Arada 750 gr fark var.)

The Barn' dan almak bana çok mantıklı geldi.

KALİTELİ İÇECEKSEK SANIRIM EN İYİ YERDEN İÇMEK DAHA İYİEkli dosyayı görüntüle 6384Ekli dosyayı görüntüle 6385

Youtube kanalım:https://www.youtube.com/channel/UClFJW2JdH-vVYVbRe8bYcMg?view_as=subscriber
Bu tarz paylaşımlar öncesi biraz dikkatli olmak lazım. Petra her hafta yolluyor. ACME beğenilen karışım kahvelerinden bir tanesi. Üyelik ile 12 hafta 250 gramlık kahve alıyorsunuz.

Yurt dışı fiyatlarının yurt içinden ucuz olma ihtimali maalesef yok. Bir kaç tane istisna, süper indirim ve toplu alımlar dışında.

Bir de gönderilen kahve içeriği, tipi, vs de çok önemli şeyler.

The Goatz Candles

Aktif Üye
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Kahve Arkadaşlığı İl
ÇANAKKALE
Petranın abonelik her hafta gönderiyor. Daha basit bir hesapla Petra’daki en pahalı kahve plan Bensa Dimayı her ay 500 gram alsanız 3 ayda 600 lira eder. Yani yurt dışında kara cuma indirimi ile alabileceğiz en düşük fiyattan daha düşük fiyata Türkiye’deki neredeyse en pahalı çekirdeği alabiliyorsunuz. O yüzden bınu her seferinde söylemekten yoruldum ama Türkiye’deki çekirdekler yurt dışına göre her zaman daha ucuz. Fiyat değil ama kalite olarak daha kaliteliyse Yurt Dışından almak mantıklı.
Benim bahsettiğim şekilde alırsak tr euro kur olayına gore düşünürsek evet tl fiyatı burdakilerden pahalıya gelir ama 250 gr kahveye tl olarak verdiğimiz parayla EU da yaşayan bir kişinin ödediği para arasında 3 kat var. Evet haklısınız TR` den alırsan pahalı EU daha pahalı. Bence ülke içerisinde satılan kahvelerin kar marjları çok yüksek diye düşünüyorum.

tanerkosar

Üye
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Bahsettiğiniz iki kavurucu da kahveyi dolar bazında alıyor. Dolayısıyla karşılaştırma yapılacaksa iki fiyatın da dolar bazında karşılaştırılması daha doğru olur.
Dolar bazında hesaplayınca hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Petra haftada bir gönderiyorsa petra çok daha ucuza geliyor.
Ülkemizde nitelikli kahvenin pahalı olma sebebi döviz kuru malesef. Yoksa fahiş kâr paylarıyla satış yapmıyor birçok kavurucu.

The Goatz Candles

Aktif Üye
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Kahve Arkadaşlığı İl
ÇANAKKALE
Hedef gönderim olarak Avrupa seçmişsiniz, biz ne yazık ki Avrupa değil Dünya seçeneğine dahiliz.. 96.48€ yani 905TL
Eu seçip
Bu tarz paylaşımlar öncesi biraz dikkatli olmak lazım. Petra her hafta yolluyor. ACME beğenilen karışım kahvelerinden bir tanesi. Üyelik ile 12 hafta 250 gramlık kahve alıyorsunuz.

Yurt dışı fiyatlarının yurt içinden ucuz olma ihtimali maalesef yok. Bir kaç tane istisna, süper indirim ve toplu alımlar dışında.

Bir de gönderilen kahve içeriği, tipi, vs de çok önemli şeyler.
Yurt içinden ucuz olma ihtimali üzerine değilde yurt içi fiyatların ne kadar yukarda olduğu üzerine bi kıyaslama aslında.
petranın gonderimini ile ilgili olan yeri düzelttim.

The Goatz Candles

Aktif Üye
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Kahve Arkadaşlığı İl
ÇANAKKALE
Bahsettiğiniz iki kavurucu da kahveyi dolar bazında alıyor. Dolayısıyla karşılaştırma yapılacaksa iki fiyatın da dolar bazında karşılaştırılması daha doğru olur.
Dolar bazında hesaplayınca hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Petra haftada bir gönderiyorsa petra çok daha ucuza geliyor.
Ülkemizde nitelikli kahvenin pahalı olma sebebi döviz kuru malesef. Yoksa fahiş kâr paylarıyla satış yapmıyor birçok kavurucu.
Döviz kurları konusunda haklısınız. Onu hiç göz ardı etmedim. Ne yazıkki kanayan yaramız. İç piyasada 250 gr. fiyatların yüksek olması brni üzüyor. Kaliteli kahve içmek için güzel paralar gerekiyor.

tanerkosar

Üye
İsim
Taner
Daha fazla  
İsim
Taner
Döviz kurları konusunda haklısınız. Onu hiç göz ardı etmedim. Ne yazıkki kanayan yaramız. İç piyasada 250 gr. fiyatların yüksek olması brni üzüyor. Kaliteli kahve içmek için güzel paralar gerekiyor.
Kesinlikle haklısınız. Yine de dünyanın en nitelikli kahvesini içme amacında değilseniz 250 gramı 100 lira olan iyi bir çekirdeğin porsiyonu yaklaşık 6-7 liraya geliyor. Dışarda içmekten kat kat ucuz. Birçoğumuz için ayıramayacağımız bir bütçe değil. Tabi yine de insan daha ucuz olsun istiyor o konuda katılıyorum size :)

ncanakin

İyi Bilinen Üye
İsim
Can
Daha fazla  
İsim
Can
Petra size 12 paket kahve gonderiyor, Barn ise 6 paket. Dolayisiyla ilk mesajda yer alan "aradaki fark 30 tl" ibaresi yaniltici olmus. Bence itirazi yalnizca pahaliliktan degil, kalite farki uzerinden kurmak gerekiyor. Nihayetinde Barn gibi, Onyx gibi firmalar size bu fiyatlara Cup of Excellence odullu lotlardan kahveler dahi sunabiliyorlar. Kahvelerin puanlari belli, yesilinin kac kiloya alindigindan tut, ambalajlama maliyetlerine kadar hepsini izleyebiliyorsunuz. Bunu yalnizca Petra ozelinde soylemiyorum ama sahsen benim yerli kavuruculara mesafeli duruyor olmamin sebebi en basta ne içtiğimizi bilmemekten kaynaklanıyor. Yesil tedarikcileri seffafliktan uzak, gercekten "specialty coffee" diye nitelendirilebilecek bir kahve mi
iciyoruz belli degil, kar marjlari belli degil, hala hasat yili dahi yazmayan firmalar var. Bir de malum, herkesin ayni yesili kavurup satiyor olmasi durumu var.

Amerika'da ortalama 17-18 dolar gibi bir fiyata 340 gram (12 oz) single origin kahve aliyorum. Ucuz olmadiginin farkindayim ama bu alisverisi yaparken her seferinde kaziklaniyormusum gibi bir his de olmuyor. Nihayetinde kahve ucuz bir hobi degil fakat en azindan ben aldigim kahvenin kalitesinden emin olabiliyorum. Ayni guveni maalesef Turkiye'deki kavurucu bana veremiyor.

The Goatz Candles

Aktif Üye
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Daha fazla  
İsim
Kemal
Firma
The Goatz Candles
Kahve Arkadaşlığı İl
ÇANAKKALE
Petra size 12 paket kahve gonderiyor, Barn ise 6 paket. Dolayisiyla ilk mesajda yer alan "aradaki fark 30 tl" ibaresi yaniltici olmus. Bence itirazi yalnizca pahaliliktan degil, kalite farki uzerinden kurmak gerekiyor. Nihayetinde Barn gibi, Onyx gibi firmalar size bu fiyatlara Cup of Excellence odullu lotlardan kahveler dahi sunabiliyorlar. Kahvelerin puanlari belli, yesilinin kac kiloya alindigindan tut, ambalajlama maliyetlerine kadar hepsini izleyebiliyorsunuz. Bunu yalnizca Petra ozelinde soylemiyorum ama sahsen benim yerli kavuruculara mesafeli duruyor olmamin sebebi en basta ne içtiğimizi bilmemekten kaynaklanıyor. Yesil tedarikcileri seffafliktan uzak, gercekten "specialty coffee" diye nitelendirilebilecek bir kahve mi
iciyoruz belli degil, kar marjlari belli degil, hala hasat yili dahi yazmayan firmalar var. Bir de malum, herkesin ayni yesili kavurup satiyor olmasi durumu var.

Amerika'da ortalama 17-18 dolar gibi bir fiyata 340 gram (12 oz) single origin kahve aliyorum. Ucuz olmadiginin farkindayim ama bu alisverisi yaparken her seferinde kaziklaniyormusum gibi bir his de olmuyor. Nihayetinde kahve ucuz bir hobi degil fakat en azindan ben aldigim kahvenin kalitesinden emin olabiliyorum. Ayni guveni maalesef Turkiye'deki kavurucu bana veremiyor.
Mütiş bir fiyat dalgslanması var TR de kalite konusu ise değiniz gibi standardı olmayan bir durum.

M

mimds

Guest
Bosverin bunlari, herkes malini istedigi gibi satsın, dileyen de imkanları dahilinde dilediği yerden alsin... zaten bir şekilde oto kontrol oluyor, araştıran, inceleyen nereden ne alacağını buluyor, tavsiye ediyor ya da aksine, aman ha diyor... Ucuza super ürün yok, varsa o şartlarda 'iyi' ürün var, ona da f/p diyorlar... tatmin çıtanızı nereye koyduysanız sizin için en iyi kahve odur... alabildiğinizi alin, keyfini çıkarın...

Moderatörün son düzenlenenleri: