• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Barn Coffee Roasters

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kdundar

Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Kalita Wave 185, Aeropress, Fellow Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Konusu varsa da ben göremedim (varsa ilgili konuya taşınabilir).

Berlin merkezli, popüler ve bu sene 10. yıllarını kutlayan en bilindik kavuruculardan birisi dersek sanırım yanlış olmaz.

İkince defa internet üzerinden sipariş vererek aldım daha önce hep doğrudan kendilerinden veya Almanya içine siparişle almıştım. Aslında kavrumlarını sevmeme rağmen bir ara kahveleri bana pek uymamaya başlayınca bir süredir almıyordum. Uçuşlar kapalı olunca sipariş için limitli opsiyon var maalesef.

4'lü veya 8 li paketleri var, kampanya gibi yapmışlar. Kafelerinde kalan biraz tarihi geçmiş kahveler diye uyarı var.
Kahve seçemiyorsunuz, kavrum seçemiyorsunuz ancak 8'li paket kargo dahil 80€.
Daha önce Fedex ile 1 haftada göndermişlerdi, bu defa Deutsche Post ve PTT ile 2 haftada geldi.

11 Haziran'da sipariş verdim, bugün geldi. Kavrum tarihleri 5-11 haziran arası yani gayet taze.
10. yılları sebebiyle 35 gr, belirsiz bir kahve geldi ne olduğunu bulmaya çalışıyorum :) Buldum sitesinden https://thebarn.de/collections/beans/products/la-nueva-montana imiş. Değilmiş, mail ile yazdılar ne olduğunu tahmin edin oyunuymuş :) bilirsen o kahveyi bir sonraki siparişine ekliyorlarmış.
Şansıma yarısından fazlası espresso roast geldi, ancak kavrumları açık olduğu için espresso roast rahatlıkla filtreye de gidiyor. Daha önce denediğim için içim rahat.
(Kuzenim ile 4/4 bölüşeceğimiz için çok yüklü bir sipariş değil aslında).

IMG_20200623_184512.jpg

Son düzenleme:
Bu sefer gerçekten çok şanslı hissettim kendimi. Hiçbir çekirdeği kendim secmememe rağmen denediğim iki çekirdek ve okuduğum geri kalanları benim damak tadıma çok uygun gözüküyor.
Bir tek merak ettiğim Colombia nanolot anaerobic vardı onun haricinde denemek istediğim tüm çekirdekler çıktı paketten.

Kacar grlik paketler acaba?

Konusu varsa da ben göremedim (varsa ilgili konuya taşınabilir).

Berlin merkezli, popüler ve bu sene 10. yıllarını kutlayan en bilindik kavuruculardan birisi dersek sanırım yanlış olmaz.

İkince defa internet üzerinden sipariş vererek aldım daha önce hep doğrudan kendilerinden veya Almanya içine siparişle almıştım. Aslında kavrumlarını sevmeme rağmen bir ara kahveleri bana pek uymamaya başlayınca bir süredir almıyordum. Uçuşlar kapalı olunca sipariş için limitli opsiyon var maalesef.

4'lü veya 8 li paketleri var, kampanya gibi yapmışlar. Kafelerinde kalan biraz tarihi geçmiş kahveler diye uyarı var.
Kahve seçemiyorsunuz, kavrum seçemiyorsunuz ancak 8'li paket kargo dahil 80€.
Daha önce Fedex ile 1 haftada göndermişlerdi, bu defa Deutsche Post ve PTT ile 2 haftada geldi.

11 Haziran'da sipariş verdim, bugün geldi. Kavrum tarihleri 5-11 haziran arası yani gayet taze.
10. yılları sebebiyle 35 gr, belirsiz bir kahve geldi ne olduğunu bulmaya çalışıyorum :) Buldum sitesinden https://thebarn.de/collections/beans/products/la-nueva-montana imiş. Değilmiş, mail ile yazdılar ne olduğunu tahmin edin oyunuymuş :) bilirsen o kahveyi bir sonraki siparişine ekliyorlarmış.
Şansıma yarısından fazlası espresso roast geldi, ancak kavrumları açık olduğu için espresso roast rahatlıkla filtreye de gidiyor. Daha önce denediğim için içim rahat.
(Kuzenim ile 4/4 bölüşeceğimiz için çok yüklü bir sipariş değil aslında).

Ekli dosyayı görüntüle 3010

Afiyet olsun. Hem fiyat iyi, hem taze, hem de yurt içinde değişik kahve bulmak zorlaştığında farklı kahveler tatmak için güzel bir fırsat olmuş :)

Barn da gayet tutarlı kavuran, en eski firmalardan.

Afiyet olsun. Hem fiyat iyi, hem taze, hem de yurt içinde değişik kahve bulmak zorlaştığında farklı kahveler tatmak için güzel bir fırsat olmuş :)

Barn da gayet tutarlı kavuran, en eski firmalardan.
Evet iyi denk geldi bu arada. Biraz zorlanmaya başlamıştım buradan kahve bulma konusunda. Zevkler ve beklentiler çok değişken oluyor, asla Türkiye'deki kavurucular (en azından belli başlı kabul görenler diyeyim) zayıf veya iyi değil diyemem, gayet de iyi kavuruyorlar ama maalesef yeşil çekirdek konusunda onlarında elleri kolları piyasa şartları sebebiyle bağlı. Ek olarak sanıyorum pazarın beklentisine paralel olarak kavurma yaptıkları için tamamen benim beklentim ile alakalı olarak çoğu çekirdekte tam bir uyum yakalayamıyorum. Bir şekilde birkaç defa deneme şansı bulduğum ve bana uyduğu için de tercih etmeye devam ettiğim yurtdışı kavurucular denge olayını çok iyi tutturuyorlar.
Ciddi şekilde asidik karakterli bir kahveyi bile bir şekilde tatlılık ile dengelemeyi beceriyorlar. Türkiye'de kendi adıma en zor alternatif bulduğum konu da tam bu.
Kahveler ya çok asidik olup dengesiz oluyor ya da tam tersi çok az asidik olup cansızlaşıp heyecan vermeyen bir hal alıyor.
Bu yorumum sadece oransal olarak geçerli, yani burada biraz daha düşük oranda dengeli kahve bulabiliyorum diyebilirim.

Belki sipariş vermek isteyenler olur diye ufak bir güncelleme vermek istedim,

Şu ana kadar denediklerimi (v60, kalita, aeropress ile demledim) çok detaya girmeden yazayım.

Brazil Boa Vista çok klasik bir sabah kahvesi diye tanımlayabilirim, yumuşacık, çikolata ve fındık tatları ile oldukça standart ve sıradışı profili olmayan bir kahve
Tanzania Sambewe AA bu kahve çok çok hoşuma gitti hiç beklemediğim kadar hoş bir tatlılık ve kaliteli bir asiditeye sahip. Pekmez ve gül reçeli oldukça belirgin olarak aldım, tatlılığı iç baymayan ama mutlu eden cinsten
Guatemala Los Naranjales güzel bir guatemala kahvesi, burunda vanilya ile başlıyor, damakta narenciye ve çikolata ile devam ediyor sonlara doğru hafif orman meyveleri ve siyah çaya dönüyor
Colombia La Laja en az beğendiğim kahve bu oldu dengesi diğerlerine göre daha geride. kakao ve orman meyveleri tatları mevcut ama birlikte alamadım, bir biri geliyor bir biri. daha iyi entegre olsa güzel bir kahve olurmuş
Brazil Daterra Reserve şu an sattıkları sanırım en sıradışı kahve. Honey, natural işleme beraber ve anaerobik aerobik fermantasyon yine birlikte yapılmış. Oldukça farklı bir deneyimdi. Katman katman ciddi kompleks bir kahve, gövde desen var, tatlılık desen var, meyvemsilik desen var, asidite/canlılık desen var ama sanırım aneorobik den gelen şarabımsı bir doku ve aroma yapısı da var. Açıkçası kendi adıma anaerobik fermentasyonu genel olarak biraz tehlikeli buldum zira kompleksite yanında denge iyi tutmaz ise şarap ve şarap benzeri doku, aroma, tanen vs baskın şekilde geliyor. Bu kahvede bana göre limitte olmuş ancak anaerobik fermentasyon limitli de olsa denediğim kadarıyla benim ilk öncelik olarak arayacağım bir yöntem değil

Dikkatimi çeken bir nokta anaerobik kahvelerde hep daha ince öğütmek gerekiyor, acaba prosesin bir sonucu mu yoksa tamamen şansa mı böyle denk geldi bilemiyorum tabi.

Dikkatimi çeken bir nokta anaerobik kahvelerde hep daha ince öğütmek gerekiyor, acaba prosesin bir sonucu mu yoksa tamamen şansa mı böyle denk geldi bilemiyorum tabi.

100% emin olmamakla beraber, tahminim şu yönde. Anaerobik işlem sırasında çok yüksek miktarda CO2 meydana çıkıyor ve tankta hapsoluyor, bu da tank içinde yüksek bir basınç oluşturarak, musilajdan kahve çekirdeğine aromaların geçişine sebep oluyor. Zorlanmış bir işlem var.

Bu aromaları ve CO2 çıkışını hızlandırmak adına, daha ince öğütülüyor olabilir diye düşünüyorum. Tabi bunlar benim tahminim :) @hakanie belki daha doğru bilgi verebiliri :)

100% emin olmamakla beraber, tahminim şu yönde. Anaerobik işlem sırasında çok yüksek miktarda CO2 meydana çıkıyor ve tankta hapsoluyor, bu da tank içinde yüksek bir basınç oluşturarak, musilajdan kahve çekirdeğine aromaların geçişine sebep oluyor. Zorlanmış bir işlem var.

Bu aromaları ve CO2 çıkışını hızlandırmak adına, daha ince öğütülüyor olabilir diye düşünüyorum. Tabi bunlar benim tahminim :) @hakanie belki daha doğru bilgi verebiliri :)

Anaerobik sürecin kahveye etkisi farklılıklar gösterebiliyor. Bir sürü teori ortaya atılabilir. Kendi denemelerimde gördüğüm kadarıyla kahvenin yapısı değişmiş durumda. Kahvenin kavurma reaksiyonları ve demlemelerde su ile olan ilişkisi bilindik tüm bilgileri bir kenara bırakmayı gerektiriyor :)

konu oraya gelmişken
1.anaerobik dediğimiz kısım meyvelerle olmuyormuydu? sonradan tanklarda yapılanlara cultured coffee denmiyormuydu?
2. Anaerobik kahve cherry lerin fermantasyon tanklarında bekletilerek elde edilen bir ürün olduğu konusunda kesin bilgim var zannediyordum. O kadar uzaktan meyveli kahveleri getirirken gümrükteki problemi nasıl hallettiniz? yani meyve olarak mı geçti kahve olarak mı?
çok teşekkürler şimdiden bilgi için.
Anaerobik sürecin kahveye etkisi farklılıklar gösterebiliyor. Bir sürü teori ortaya atılabilir. Kendi denemelerimde gördüğüm kadarıyla kahvenin yapısı değişmiş durumda. Kahvenin kavurma reaksiyonları ve demlemelerde su ile olan ilişkisi bilindik tüm bilgileri bir kenara bırakmayı gerektiriyor :)

konu oraya gelmişken
1.anaerobik dediğimiz kısım meyvelerle olmuyormuydu? sonradan tanklarda yapılanlara cultured coffee denmiyormuydu?
2. Anaerobik kahve cherry lerin fermantasyon tanklarında bekletilerek elde edilen bir ürün olduğu konusunda kesin bilgim var zannediyordum. O kadar uzaktan meyveli kahveleri getirirken gümrükteki problemi nasıl hallettiniz? yani meyve olarak mı geçti kahve olarak mı?
çok teşekkürler şimdiden bilgi için.
Selamlar,

Sanırım süreçleri tam takip edemediniz. Ben yeşil çekirdekleri anaerobik fermantasyona alıp sonra termal şokla yıkama yaptıktan sonra kahveleri kurutup kavurdum. Size de denemeler yapmanızı öneririm. Ortaya çıkan sonuçlar tüm tabuları yıkıyor.

Selamlar,

Sanırım süreçleri tam takip edemediniz. Ben yeşil çekirdekleri anaerobik fermantasyona alıp sonra termal şokla yıkama yaptıktan sonra kahveleri kurutup kavurdum. Size de denemeler yapmanızı öneririm. Ortaya çıkan sonuçlar tüm tabuları yıkıyor.
Tamamen habersizdim, metin in sayfasında görünce gerçekten çok sevindimiheyecanlandım ama tabiki takip edemediğim için meraklandım. Anaerobik =meyve ile olan cultured coffee= yeşil çekirdekle (yani alınıp bir yere getirilip orada yapılan) olan değilmi?
yada eğer değilse siz burada bir meyvemi kullandınız? biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Tamamen habersizdim, metin in sayfasında görünce gerçekten çok sevindimiheyecanlandım ama tabiki takip edemediğim için meraklandım. Anaerobik =meyve ile olan cultured coffee= yeşil çekirdekle (yani alınıp bir yere getirilip orada yapılan) olan değilmi?
yada eğer değilse siz burada bir meyvemi kullandınız? biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Anaerobik = bir süreç ortamda havanın olmadığı.

Yaptığım işlem için herhangi bir maya kültürü kullanmadım. Teorim şu şekildeydi. Kahvenin içinde bulunan şekerler ve natural kahvelerin dış yüzeyinde kalan şekerler fermantasyon için gerekli enerji kaynağını oluşturabilir diye düşündüm. Bu süreci anaerobik ortamda yaparak da ilk deneyi gerçekleştirdim. Sonuç tam düşündüğüm gibi olmuştu. Kahve yaklaşık 18 saat sonra fermente olmaya başladı. Süreci sürekli takip ederek 32-80 saat arası denemeler yaptım. Denemek isterseniz size bir numune gönderebilirim. Hatta telefonda detaylı konuşabiliriz :) Telefonum internet sitemizde yazıyor :)

Dışardan bir maya, besin , vs olmadan fermantasyon gerçekleşmesine ben de çok şaşırmıştım. Hatta bu soruyu ben de sormuştum :)

@hakanie de açıklamıştı.

@hakanie Cascara ile fermantasyon nasıl olur acaba :) denediniz mi?

Dışardan bir maya, besin , vs olmadan fermantasyon gerçekleşmesine ben de çok şaşırmıştım. Hatta bu soruyu ben de sormuştum :)

@hakanie de açıklamıştı.@hakanie Cascara ile fermantasyon nasıl olur acaba :) denediniz mi?

Evet Mayıs ayı sonunda denedim. Biz de 4 farklı cascara var her biri ile deneme yaptım. 16 saatlik süreçte bile bayağı aşırı fermente karakter oluşturdu diğer denemelerime göre hava sıcaklığı da arttığı için daha serin bir yerde veya zamanda tekrar deneyeceğim.

Evet Mayıs ayı sonunda denedim. Biz de 4 farklı cascara var her biri ile deneme yaptım. 16 saatlik süreçte bile bayağı aşırı fermente karakter oluşturdu diğer denemelerime göre hava sıcaklığı da arttığı için daha serin bir yerde veya zamanda tekrar deneyeceğim.

Teşekkürler. 🙏Merak ettiğim bir konuydu. Proses süresini düşürebilir diye düşünmüştüm ama fermente karakterini dengelemek sanırım deneysel bir çaba istiyor. Her cascara da farklı içerikte olduğundan, o da bir parametre olarak denklemi giriyor.

Geri