15 gram Biloya Red rica etmiştim, sağ olsunlar 25 gram göndermişler. 26.06 kavrumlu olmasına rağmen dayanamayıp demledim.
Hario Switch - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 6.5
89°C | Erikli, 78 ppm
12.5 g kahve / 200 ml su
100 ml 30 sn bloom, Switch kapat -> 200 -> 2. dk kadar bekle -> Switch aç
Toplam süre: ~2:45
Düşük-orta gövdeli, düşük-orta asiditeli, orta-yüksek tatlılıkta, kırmızı erik ve kayısı gibi meyveleri hatırlatan aşırı meyvemsi, çok temiz bir çıktı aldım. Keşke bir paket alsaymışım dedim. Elinize sağlık.
Diğer Etiyopyaları da denedim. Kavrumlar alışık olduğumdan biraz daha gelişmiş tarafta olduğundan hepsi için tatlılığın asiditeye, tat yoğunluğunun berraklığa ağır bastığı yorumunu yapabilirim.
Magarrissa Reripa'yı (1) beğenmeyen çıkmaz herhalde, şeftali reçeli tatlılığını andıran çok konforlu bir tat profili var. Ben soğuk içmeyi pek sevmem ama ev halkı için soğuk da demledim, şeftalili ice tea yorumunu yaptılar.
Sidamo Arbegona (2) aralarından en ilginç olanı bence. Parlak ama çok agresif olmayan bir asiditesi var, beyaz üzüm ve yeşil elma gibi diyebilirim. Okaliptus, taze otlar, beyaz çiçekler diyebileceğim bir ferahlık var kahvede, nane notu tam isabet olmuş.
Duwancho (3) diğerlerinden biraz daha geride kalan bir çekirdek oldu, daha parfümsü olmasını beklerdim. Ama degassing kaynaklı da olabilir tabi, bunun gibi çekirdek yoğunluğu yüksek kahveler geç açılabiliyor.
Ufak ayarlamalarla Biloya Red ile benzer bir reçete çerçevesi kullandım:
Hario Switch - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 6.0 (2, 3) - 6.5 (1)
87°C (1) - 91°C (2, 3) | Erikli, 78 ppm
15 g kahve / 240 ml su
120 ml 45 sn bloom, Switch kapat -> 240 -> 2. dk kadar bekle -> Switch aç
Toplam süre: ~2:45 (1) - ~3:00 (3) - ~3:15 (2)
Elinize sağlık!