• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Temmuz 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhabalar değerli kahveseverler; alımla alakalı güncellemeler yapmak istiyoruz.

1-İlk kargolarımızı dün ve bugün olmak üzere yola çıktı.
2-Bir kg ve üzeri sipariş veren kahveseverlerin defterleri bugün akşam veya yarın sabah roastery e ulaşacak. Ulaşır ulaşmaz kargoya vereceğiz. Beklediğinize değer umarım.
3-Yoda Blend: Bütün espresso makinaları için uygun-sütlü kahvelerde de güzel sonuç alabileceğiniz bir çekirdek.Alımın ana yazsınında paylaşmamıştık; ilk planlamasında brezilya çekirdeği kullanmıştık;fakat ülkemize ulaşan brezilya çekirdeklerinde sorun olunca sadece kolombiya hulia bölgesinin %100 arabica çekirdelerini ihtiva eder. Adı blend ve kendi blend olmayan:) ama dediğimiz gibi sütlü kahve-americano da çok keyifli bir kahvedir.
4-Roastery den gönderdiğimiz siparişler eğer 5 gün ve daha tazeyse üzerine farkındalık yaratması için küçük bir uyarı etiketi ekledik.
5-Degassing sürecini tekrar hatırlatmak istiyoruz. 10. günden önce kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.Alımın yoğunluğu ile elinize taze kahveler ulaşacaktır.15. gün ve sonrasında tatlar aromalar yerine fazlasıyla oturacaktır. Kahveleri bekletmekten çekinmeyin her geçen gün iyiye gideceklerdir.
6-Daha önce kavrum ve tadımları yapılmış;
Siteye yeni eklenen kahve:
  1. Kolombiya – El Filo (Washed – Microlot) – Cupping Score: 85 – Filtre (Yeni) – 48 kg
    Cupping’te birçok kavurucunun gözdesi olan bir microlot. Kısıtlı sayıda, fazla talep gören bu kahve; çayımsı, bitkisel yapısı ve tatlı meyve notlarıyla beraber geliyor. Kavrum günü:02.07

Merhabalar değerli kahveseverler; alımla alakalı güncellemeler yapmak istiyoruz.

2-Bir kg ve üzeri sipariş veren kahveseverlerin defterleri bugün akşam veya yarın sabah roastery e ulaşacak. Ulaşır ulaşmaz kargoya vereceğiz. Beklediğinize değer umarım.
3-Yoda Blend: Bütün espresso makinaları için uygun-sütlü kahvelerde de güzel sonuç alabileceğiniz bir çekirdek.Alımın ana yazsınında paylaşmamıştık; ilk planlamasında brezilya çekirdeği kullanmıştık;fakat ülkemize ulaşan brezilya çekirdeklerinde sorun olunca sadece kolombiya hulia bölgesinin %100 arabica çekirdelerini ihtiva eder. Adı blend ve kendi blend olmayan:) ama dediğimiz gibi sütlü kahve-americano da çok keyifli bir kahvedir.
4-Roastery den gönderdiğimiz siparişler eğer 5 gün ve daha tazeyse üzerine farkındalık yaratması için küçük bir uyarı etiketi ekledik.
5-Degassing sürecini tekrar hatırlatmak istiyoruz. 10. günden önce kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.Alımın yoğunluğu ile elinize taze kahveler ulaşacaktır.15. gün ve sonrasında tatlar aromalar yerine fazlasıyla oturacaktır. Kahveleri bekletmekten çekinmeyin her geçen gün iyiye gideceklerdir.
  1. Kolombiya – El Filo (Washed – Microlot) – Cupping Score: 85 – Filtre (Yeni) – 48 kg
    Cupping’te birçok kavurucunun gözdesi olan bir microlot. Kısıtlı sayıda, fazla talep gören bu kahve; çayımsı, bitkisel yapısı ve tatlı meyve notlarıyla beraber geliyor. Kavrum günü:02.07
Kıymetli Octagon Yetkilisi,
Siparişimi kampanya başlar başlamaz geçmenin golünü yedim bugün. Stoktan gönderim yaptığınız için Kenya Gathaithi kavrumu 20 günlük geldi. Elimde kahve stoğum vardı. Degas beklerken stoğumu eritirim diyordum. Kötü sürpriz oldu.

Kıymetli Octagon Yetkilisi,
Siparişimi kampanya başlar başlamaz geçmenin golünü yedim bugün. Stoktan gönderim yaptığınız için Kenya Gathaithi kavrumu 20 günlük geldi. Elimde kahve stoğum vardı. Degas beklerken stoğumu eritirim diyordum. Kötü sürpriz oldu.
Merhabalar; ilk gelen siparişleri normal akışımız içerisindeki kahvelerden gönderdik. Bununla beraber yarın konuyla alakalı kontrollerimizi sağladıktan sonra bu sorunu çözecek bir yol bulacağız. Ordaki amacımız stok değil degass olmuş; iyi durumdaki kahveleri göndermekti. Bu size olumsuz yansımış kusura bakmayın. Geribildirim için teşekkür ederiz.

Merhabalar; ilk gelen siparişleri normal akışımız içerisindeki kahvelerden gönderdik. Bununla beraber yarın konuyla alakalı kontrollerimizi sağladıktan sonra bu sorunu çözecek bir yol bulacağız. Ordaki amacımız stok değil degass olmuş; iyi durumdaki kahveleri göndermekti. Bu size olumsuz yansımış kusura bakmayın. Geribildirim için teşekkür ederiz.
İlginize, özelden ve buradan hızlı dönüşünüze, ayrıca nazik yaklaşımınıza teşekkür ederim.
Kahveler, kavrum ve lezzet iyi durumdaysa biraz fazla ve hızlı tüketip sorunu çözeceğiz 🙂
Kolaylıklar ve iyi çalışmalar diliyorum.

Merhaba, bazı kahve tutkunu değerli arkadaşların loring marka kavurma makinanızla ilgili övgü dolu beyanları olmuştu. Sizin açınızdan ne ifade ediyor loring? Diğer makinelere nazaran kavurma kalitenize doğrudan olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Merhaba, bazı kahve tutkunu değerli arkadaşların loring marka kavurma makinanızla ilgili övgü dolu beyanları olmuştu. Sizin açınızdan ne ifade ediyor loring? Diğer makinelere nazaran kavurma kalitenize doğrudan olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?
Merhabalar; sorunuza cevap verirken şunu başta belirtmek isterim; Octagon olarak biz başka kavurma makinası kullanmadık(roest hariç). Bir makinanın diğerinden üstün ya da zayıf yanları olabilir ikisinide uzun süreler kullanmadan yorum yapmak zor.Ama başka kavurucularla yaptığımız sohbetlerde ve Octagon olarak makina seçme sürecinde ki yaklaşık 4 yıl oldu;karşılaştırma yapma şansımız oldu. Şunu da belirtelim kahveyi makina kavurmuyor, insan kavuruyor. Makina bizim için bir araç bu konuda başka kavurucular ve araştırmalarımızdan çıkarabileceğimizi kısaca özetlersek.
  • Sensörler: Loring çok hassas sensörler kullanıyor, bunlar kavrumu çok daha yakından izlememizi sağlıyor.Örnek vermek gerekirse bir kavrumu 206 derece 09:48 saniyede tamamlacaksak çoğu zaman bunu başarmamıza yardımcı oluyor. Tam karşılamasa da aşşağıdaki sensörün önemini anlatan Scottrao yazısı paylaşıyorum. Sensörler önemli :)
https://www.scottrao.com/blog/be-careful-when-interpreting-bean-data
  • Yazılım: Kullandığı yazılım sayesinde tekrarlanabilir profiller sağlıyor. Kavrumhane olarak en önemli baş etmeniz gereken sorunlardan sadece birkaçı dış hava sıcaklığı-yeşil kahvenin sıcaklığı-çekirdeğin nemi,yoğunluğu-makinanın öncesinde kaç kavrum yaptığı vs. kadar sayısız parametreyi takip etmeniz imkansız.Yazılım yukarda bahsettiğim gibi hassas sensörler yardımıyla bize çok yardımcı oluyor ve tekrar ediyor.

• Hava ile kavurmak: En büyük farklardan biri bu özellik.Kahve sadece hava ile kavrulduğu için çekirdekler ısıyı her yönden ve eşit olarak alıyor.Bu sayede çekirdeğin gelişimi daha sağlıklı oluyor. Aşağıdaki yazı tabi ki reklam içeriyor ama benim kısaca anlatmaya çalıştığını makaleleştirmiş.
https://perfectdailygrind.com/2024/05/how-do-convection-coffee-roasters-work/

Çok özetle yazmaya çalıştım.Bu demek değilki Loring i olan çok daha iyi kahve kavurur. Dünya da probat, giessen, diedrich ülkemizde Toper, Has Garanti, Besca gibi çeşitli makinalar var bunları da çok önemli firmalar kullanıyor. Kahve kavurma makinası roastery nin kalbi bunu hiç konuşmaya bile gerek yok.Loringte dünyadaki en iyi kalplerden biri. İyi bir kavrumhane çok daha fazlasını istiyor. Onun için çabalıyoruz.

İlk kez deneyeceğiz, dolayısıyla oldukça meraklıyım ve Octagon'un benim tanık olduğum üzere heyecanı ile iş tutkusu bu merakı arttırıyor. Beklemedeyiz.

Merhabalar 661751525280 kodu ile sipariş verdim. Çekirdek seçmiştim diye hatırlıyorum ama yine de teyit için yazmak istedim. Siparişimi çekirdek olarak göndermenizi rica ediyorum

Merhabalar 661751525280 kodu ile sipariş verdim. Çekirdek seçmiştim diye hatırlıyorum ama yine de teyit için yazmak istedim. Siparişimi çekirdek olarak göndermenizi rica ediyorum
Merhabalar kahveleriniz çekirdek olarak kargoya verildi.
Afiyet olsun.

Merhaba,sipariş vermeden sormak istedim,hiçbir şekilde fermante tatlar barındırmayan;natural ya da yıkanmış farketmez,tavsiyeleriniz ne olurdu?(çiçeksi,meyvemsi olabilir)

Merhaba,sipariş vermeden sormak istedim,hiçbir şekilde fermante tatlar barındırmayan;natural ya da yıkanmış farketmez,tavsiyeleriniz ne olurdu?(çiçeksi,meyvemsi olabilir)
Merhabalar; Diima(natural) ve Kello(yıkanmış) öncelikli önereceğim iki kahve(etiyopya) olur. Meyvemsi asiditenin yanında çiçeksi de istediğiniz için bu ikisini öneriyorum. Jose mancia, tatlı meyvemsi bir kahve alternatif olabilir.

Merhabalar @octagonroastery!

Evde çoğunlukla espresso ve filtre kahve makinesi (Sage SDC450) ile, ara ara da V60 ile kahve demliyorum. Hangi kahvelerinizi önerirsiniz acaba??

Merhabalar @octagonroastery!

Evde çoğunlukla espresso ve filtre kahve makinesi (Sage SDC450) ile, ara ara da V60 ile kahve demliyorum. Hangi kahvelerinizi önerirsiniz acaba??
Merhabalar;
Omni olan kahvelerimizden, Diima, Jose Macia, Aponte, Caballero yeni sezon; Etiyopya Kello bir önceki sezon.
Instagramda espresso için paylaştığımız bir video var ordanda fikir sahibi olabilirsiniz.

Merhabalar. Espressoda deneyime açığım, filtrede ise (şu sıralar v60, japanese cold brew, cold brew) funky yerine daha clean çekirdekler arıyorum. Neler önerirsiniz? Tat profillerine bakınca merak ettiklerim oldu ama size de sormak istedim. Tekrardan tebrikler @octagonroastery !

Merhabalar. Espressoda deneyime açığım, filtrede ise (şu sıralar v60, japanese cold brew, cold brew) funky yerine daha clean çekirdekler arıyorum. Neler önerirsiniz? Tat profillerine bakınca merak ettiklerim oldu ama size de sormak istedim. Tekrardan tebrikler @octagonroastery !
Merhabalar; Soğuk tarafla alakalı ilk önereceğim kahve Kello olur. Soğukta demlemelerde gücünü kaybetmeden aromalarını koruyarak size eşlik edecektir(yıkanmış etiyopya). Soğuk için ikinci sıra Aponte düşünebilirsiniz. Espresso olarak tüketeceğiniz kahvelerde ise Diima Caballero ve Jose Mancia. Bunları espresso denerseniz daha verimli olacaktır. Espresso olarak tüketecek olduklarınızı hem fiyat hem performans olarak bir üst seviyeden öneriyoruz. Tercih sizlerin :)

Geri