• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz 2023 - Old School Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DaunterM

Arkadaşlar cidden mi ya?
İsim
Mustafa Yıldıran
Dostlar merhabalar,

Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.

Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Old School Roastery
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

Son düzenleme:
Brezilya Karma Fruta
22-360
92°C Su
Timemore C3 19 klik (kalın ~french press)
Clever -Önce Su
Su üzerine kahveyi koyduktan sonra iyice karıştırdım. 4dk bekleyip kabuk kırdım. 4.30da akışı başlattım.
Kuru kokuda kuruyemiş hakim. Fincan hafif çıktı baya. Fazla çözdürememişim. Biraz soğuduktan sonra fındık ve hafif kuru kayısı notları ortaya çıktı. Kahveden beklentim yoktu. Clever denemeleri yapmak için iyi bir kahve oldu.
Kavurucuya ve Kahve Kulübüne teşekkürler 🙋🏻‍♂️

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Old school
Çekirdek: La Loma
Demleme Yöntem ve Detayları: Espresso
Öğütüm Detayları: Commandante Red 11 klik
Su Detayları: dalga su
Toplam Süre: 32 saniye

Kahve Miktarı:16
Oran: 1/2.5

Demleme Basamakları:10 saniye 3 bar pre infision arkasına 10 bar

Tadım Detayları: Ne acı ne ekşilik vardı. Baştan sona çok net kuru üzüm ve önce arkada bekleyen sonraları iyice kendini gösteren rom notası. Çok sık alkol tüketmeyen biri olarak rom rahatsız eder mi diye düşünürken yılda 1-2 defa içtiğim rom bazlı kokteylleri andırdı. Ben henüz filtre denemedim ama imkanı olanlar bence espresso denesin :)

Ekli dosyalar

• 20230724_122431.jpg
    20230724_122431.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 13
Çekirdek : old school roastery monteblanco
Öğütüm : cmd c40 20 klik 20 Gr
Su : Nestle 320 Gr 94 derece
Demleme : V60 cam + cafec th3
60 ml bloming 40. Saniyeden sonra kalan suyu yavaşça tek seferde döküş. 2:25 civarı bitti
Tadım notları : sıcakken şeftali çok net geliyor. Ilındıkça damla sakızı ben burdayım diyor. Soğudukça ahududu, frambuaz tatları geliyor. Şarapsı bir hal alıyor. Çok kompleks bir kahve.

Çekirdek: old school roastery Etiyopya duwancho
Öğütüm: 30 Gr cmd c40 26 klik
Su: Nestle 85 derece 200 ml
Demleme : Aeropress
30 gram kahvenin üstüne 100ml su 30 saniyede döküş. 30. Saniyeden 1. Dakikaya kadar karıştırma. Sonrasında bardağa basış. Demlenen kahvenin üstüne 100 ml su döküş.
Tadım notları: Fincanda nektarinli, şeftalili meyvesuyu var.

Firma: Old School Roastery
Kahve: Colombia-Monteblanco
Kavurma Tarihi:15.07.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (45 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -92
Demleme Süresi: 2.14

Yine bir Chemex ile şenlendirdiğim bir demleme oldu. Kokuda buram buram demlerken damla sakızı. İçerken ilk başta damla sakızı daha baskın kahve hafif soğudukça fesleğen ferahlığı ile birlikte kırmızı meyveler nar,böğürtlen ile eşlik ediyor.Bitişte şeftali daha baskın fermente bir gövde ile güzel bir deneyim güzel bir ay oldu @OldSchoolRoastery ile emeklerinize sağlık.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Spada Coffee Roastery
Çekirdek:
VILLARAZO - COLOMBIA
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: Comandante 19-24 klik
Su Detayları: Erikli 94
Kahve Miktarı: 15
Oran:16

Demleme Basamakları: 60x4 Döküm

Tadım Detayları: Daha paketi açtığınızda parfümsü çok güzel koku karşılıyor, 19 Klik ve 24 Klikte demleme yaptım ikisinde de tarçınlı kek bariz şekilde ortaya çıktı
iki öğütüm arasında tek fark ince öğütümde tarçın çok daha baskındı.

Temmuz toplu alımına sadece la Loma ile katıldım ve kahveyi sıralı olmak üzere
Japanese cold drip,espresso, Türk kahvesi' nde çok beğendim.
Ellerinize sağlık @OldSchoolRoastery

brezilya caramelo ile espresso yapan var mı, varsa reçetesini yazabilir mi, hangi öğütücü ile kaçta öğüttünü de yazarsa benim için çok iyi olur, teşekkür ederim.

Geri