• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tek Shot Espresso

slowespresso

Barista
Ev tipi espresso makinesi ile tek shot espresso alınabilir mi?

Kaç gram kahve girdisi olmalıdır bu? 8-10 gr arasını denedim.

Girdi/çıktı oranı olarak 1:2, 1:2.5, 1:3 denedim ancak henüz verimli bir sonuç elde edemedim.

Hedefim, elbette mümkünse, 30 ml tek shot espressoya ulaşmak.

8-9 Gr girdi 20 çıktı alıyorum tek shot

Girdi/çıktı oranı olarak 1:2, 1:2.5, 1:3 denedim ancak henüz verimli bir sonuç elde edemedim.

Su ppm 100 ün üzerine çıkardım memnunum.Bu arada espressoya yeni başladım pro değilim.

Ben daha çok double tüketiyorum.Yeni olduğum için süre kavramını tam oturtamadım zamanla olacak inşallah.Makinede basınçlı sepet olunca süre üzerinde çalışmak biraz zor gibi.

Tabi ki alınabilir. Bu single shot olayı neden bu kadar büyütülüyor şahsen hiç anlamıyorum. Kime sorsan "abi single shotla uğraşılmaz yea..." tepkisi. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Her gün eşim için single(9gr/18gr) kendime double shot(18gr/36gr) alıyorum hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.
Sorun yaşayanların sıkıntısının sepet olabileceğini düşünüyorum. Şahsen IMS baristapro single basket kullanıyorum.

Tabi ki alınabilir. Bu single shot olayı neden bu kadar büyütülüyor şahsen hiç anlamıyorum. Kime sorsan "abi single shotla uğraşılmaz yea..." tepkisi. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Her gün eşim için single(9gr/18gr) kendime double shot(18gr/36gr) alıyorum hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.
Sorun yaşayanların sıkıntısının sepet olabileceğini düşünüyorum. Şahsen IMS baristapro single basket kullanıyorum.
Öğütüm boyutu değişiyor mu

Öğütüm boyutu değişiyor mu

Valla eşim sadece latte içtiğinden ona "nitelikli" kahve yerine yerel bir kavurucunun çekirdeğini kullanıyorum. O sebeple çekirdek farkından ayar değiştirdiğim oluyor. Ama çok ciddi farklar değil bahsettiğim bir iki tık aşağısında çekiyorum genelde. Hatta çekirdeğin taze dönemlerinde aynı ayarlarda çektiğimde olmuştur.

Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için:).

Tek shot için de 20-30 sn aralığında tamamlanması gerekiyor değil mi kahve akışının?
Benimkisi bazen çok hızlı oluyor da ince öğüttüğüm halde.

Hocam çok teşekkür ederim yorumunuz için:).

Tek shot için de 20-30 sn aralığında tamamlanması gerekiyor değil mi kahve akışının?
Benimkisi bazen çok hızlı oluyor da ince öğüttüğüm halde.
Rice ederim lafı olmaz. :)

Tabi ki her şey double shotta olduğu gibi yani 1e2 oranını gene 24-25 saniyede yakalamak gerekiyor. Yani dediğim gibi muhtemelen sepet yüzünden zorluk yaşıyorsunuz. Ben 9/18 oranını 25 saniyede çok rahat yakalıyorum.

Benim basınçlı sepet olduğu için fazla inceye gidemiyorum C3 ile 10 click altına inince akış olmuyor 10 clicte kalıyorum hatta tampı da fazla yapamıyorum. 16 Gr/42 oranını 26 sn civarı alıyorum. Espresso makinesini de 2 haftaya yakın süredir kullanıyorum günlük bir veya iki shot

Bu ne güzel bi konu ya :) Bende de Tm C3 var. Basınçlı sepeti olan makina aldım. Ve tek shot espresso ile ilgili sorularım vardı. Bi çok sorumu cevapladı. Hepinize teşekkür ederim :)
O zaman hocam biz burdan devam edelim 😅soruları olanlar buraya🖐️

Makine nedir? Pek verimli olmaz.

9-11lik mükemmel bir sepet geliyor

Ben Lelit Bianca ve stok sepetiyle shot alırken zorlanmıyorum; ama öğütüm boyutu değişiyor.

9-11lik mükemmel bir sepet geliyor

200$ :(

Selamlar,

Ben de la marzocconun 7g sepeti ile 7,5g kahve 25g çıktı alıyorum, bence tad ve lezzet olarak doubledan çokta aşağı kalır bir kahve olmuyor, sepet ve tamp önemli... Yukarıdaki sepet form olarak, doublelar'a çok benzer bir yapıda o sebeple doublea daha yakın bir kahve çıkıyor...

Son düzenleme:
Geri