• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tek kişilik v60 demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Üye
Hangi videoyu izlesem nereye baksam herkes en az 300-400ml demleme yapıyor.
200-220ml demlemelerimin 2 dakikayı neredeyse aşmadığını, tutarlı bir tat yakalayamadığımı farkedince, acaba bu alet tek kişilik demlemeue uygun değil mi diye düşünmeye başladım.
200-250ml arası demleyip tarifini verebilecek varsa çok sevinirim. - değirmenim timemore, hario da 02-

15 gr. kahve, 240 gr. su (1-16)
Comandante 20-22 klik
45 gr. su ile 45 saniyeye kadar blooming
Kalan suyun 120 gramı normal hızda, 75 gramı da yavaşça dökülerek 1.15-1.25 arası döküşü bitirme
Demlemenin bitiş zamanı 2.25-2.40

15 gr. kahve. 250 gr. su.
Timemore 18-22 klik.
45 gr. su ile 45 saniye blooming.
Geriye kalan suyu tek seferde 1.10-1.20 dk.’ya kadar döküş.
Zaman olarak da çekirdeğin teruarına göre 2.30-3.00 dk. arasını hedefleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hocam çoğu şeyi sizle aynı yapmama rağmen 2.20 ye ulaşması bile nadiren oluyor.
Hatta elimde orjinal olmayan v60 vardı gidip hario aldım ama değişen pek bir şey olmadı

200-220ml demlemelerimin 2 dakikayı neredeyse aşmadığını, tutarlı bir tat yakalayamadığımı farkedince, acaba bu alet tek kişilik demlemeue uygun değil mi diye düşünmeye başladım.
200-250ml arası demleyip tarifini verebilecek varsa çok sevinirim. - değirmenim timemore, hario da 02-
Merhaba forumda biraz ararsanız arkadaşlarımızın paylaştığı tarifleri bulabilirsiniz.

Hocam çoğu şeyi sizle aynı yapmama rağmen 2.20 ye ulaşması bile nadiren oluyor.
Hatta elimde orjinal olmayan v60 vardı gidip hario aldım ama değişen pek bir şey olmadı

Öğütüm kalın olabilir mi acaba. Biraz daha inceltip deneyin bence.

Zamanlama ile ilgili olarak basit bir mantıkla daha ince çekerseniz daha yavaş bir akış olacaktır. Bunun dışında tada kullandığınız su markası, su sıcaklığı gibi pek çok etken mevcut. Hatta kullandığınız hario markanın farklı üretim filtre kağıtları bile tada etki ediyor.

İyi günler:) v60ta kullandığınız en düşük klik nedir commandantede? Yani şundan aşağısı da olmaz diyebileceğimiz bir klik sayısı var mı? Bu günlerde bir seferde 160 ml gibi daha az miktarlarda demlemek hoşuma gidiyor, ama miktar az olduğu için akış hızlıca gerçekleşiyor.

v60 ile 15 gramın altında demleme yapmak çok stabil/verimli olmuyor. Özellikle 02 boyunu kullanıyorsanız minimum 18 gram kahve kullanarak demleme yapmanızı tavsiye ederim. Daha ince öğütmenin yanında daha yavaş ve parçalı döküş yaparak da demleme süresini arttırabilirsiniz.

İyi günler:) v60ta kullandığınız en düşük klik nedir commandantede? Yani şundan aşağısı da olmaz diyebileceğimiz bir klik sayısı var mı? Bu günlerde bir seferde 160 ml gibi daha az miktarlarda demlemek hoşuma gidiyor, ama miktar az olduğu için akış hızlıca gerçekleşiyor.
Aşağı yukarı her 3 gr. çekirdek değişikliği için 1 klik diyebiliriz. Örneğin 15 gr. çekirdek için 24 klik kullanıyorsanız, 18 gr. için 25 klik, 12 gr. içinse 23 klik gibi kaba bir hesap yapabilirsiniz. Yine de her çekirdek için o çekirdeğin kavurucusuna Comandante referanslı bir tarif talebinde bulunmanız daha verimli bir demleme yapmanıza izin verecektir.

Aşağı yukarı her 3 gr. çekirdek değişikliği için 1 klik diyebiliriz. Örneğin 15 gr. çekirdek için 24 klik kullanıyorsanız, 18 gr. için 25 klik, 12 gr. içinse 23 klik gibi kaba bir hesap yapabilirsiniz. Yine de her çekirdek için o çekirdeğin kavurucusuna Comandante referanslı bir tarif talebinde bulunmanız daha verimli bir demleme yapmanıza izin verecektir.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Kavurucuya sormak aklıma gelmemişti, iyi fikir

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Kavurucuya sormak aklıma gelmemişti, iyi fikir
Her kavurucudan doğru bilgiler gelmiyor yalnız... Bu aralar herkes evinde olduğu icin bir çok kavurucu ev tüketicileri için farklı ekipmanlarla demleme tarifleri yaptıkları videolar çekip paylaşıyor... öyle fahiş yanlış bilgi veren bir iki video ile karşılaştım ki... siz siz olun yine buraya danışın derim...

Blooming başlangıcında kronometre başlatmamış olabilir misiniz? Bazıları bloomingi demlemeye dahil etmeyip, bloom bitişiyle başlatıyorlar da ondan yazdım. Değilse öğütüm kalınlığını düşürmek gerek bence de.

Geri