• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tek kişilik demlemelerde nereye demliyorsunuz?

Demleme kabınız nedir?

• Bardak / Fincan

Oy: 31 36.5%
  • Server

Oy: 44 51.8%
  • Değişiyor

Oy: 10 11.8%

• Kullanılan toplam oy
    85

ontheotherhand

Barista
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Değirmen
Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
Ekipmanlar
Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ataşehir
Direkt olarak olarak bardağa / fincana mı demleme yapıyorsunuz, yoksa server'a demleyip oradan içeceğiniz kaba mı aktarıyorsunuz? Neden?

Konuyu açan kişi olarak ilk cevabı ben vereyim; fazladan bulaşık olmaması için direkt olarak içeceğim fincana demleme yapıyorum. Demleme bittikten sonra da çıktının dengeli olması için için ya fincanı çalkalıyorum ya da kaşıkla karıştırıyorum.

Demlediğim miktara ve zamanıma göre değişiyor. Eğer bardağa sığıyorsa ve acelem yoksa direkt bardağa demliyorum ısı kaybı da azalıyor ama çok miktarda bir demleme veya kahveyi hızlı soğuyup içmek istiyorsam servere demliyorum. Serverde demleyip çalkalayıp bardağa dökmenin de ayrı bir hazzı var ama bence

Sürahi. Estetik olması bir yana, kahveyi oksijenle temas ettirip aromalarının biraz daha ortaya çıkması için sürahiye demliyorum. Yalnız bunun tada gerçekten bir etkisi olup olmadığından emin değilim. Şarapta fark yaratıyor, kahvede neden olmasın...

Genellikle 4 döküşlü demlemeler yaptığım için servera demleme yapiyorum demleme bittikten sonra bir kez calkaliyorum calkalarken de koklamak çok hosuma gidiyor 😄 Pulip tipli bardakta da yudumluyorum :)

Server'a demliyorum, yani server olarak bir french press kullanıyorum. Bardağa yapılan demlemedense başka bir kapta demleme yapıp, kaj5veyi bir çevirip biraz yüksekten bardağa dökünce bence tadı daha güzel oluyor.

Çoğunlukla 355ml metal starbucks bardağı oluyor.

Ben de şeyi merak ediyorum, sürahiye server dediniz de bardak ve fincana neden mug / cup demediniz? :)
Sürahi diyince aklıma büyük su sürahileri geliyor :) ayrıca tam Türkçe karşılığı sürahi midir, onu da bilmiyorum.

Genelde bardağa demleyip cam çubuk ile karıştırıyorum ben de

Ben de şeyi merak ediyorum, sürahiye server dediniz de bardak ve fincana neden mug / cup demediniz? :)

Özellikle ülkemizde sürahi deyince (aratınca) karşınıza direkt 1,5-2 litrelik koca (ve genelde oldukça zevksiz) şişe tipi ürünler çıkıyor. Server (cam demlik de iyi bir arama kelimesi) diye aratınca anca işte.

Ben servera demlemeyi (dolayısıyla bardağa aktarırken gerçekleşen ısı kaybını) bilakis faydalı buluyorum, yoksa beklemem gerekiyor birkaç dakika.
Sabredemiyorum 😁

Ben ikisine de demliyorum. :) Keyfime soruyorum hangisini istiyorsa onu tercih ediyorum. :D

Geri