• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tchibo, Timemore saklama kapları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mbayrav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbayrav

Barista
İsim
melikşah
Daha fazla  
İsim
melikşah
Merhabalar, günde buzluğa kahve atma ihtiyacı hissedecek kadar kahve tüketmediğim için vakum makinesi yerine kahve saklama kabı almayı düşünüyorum. Aşağıya bıraktığım linklerdeki saklama kapları hakkında bir fikri olan veya halihazırda kullanıp deneyimlerini aktarabilecek olan var mı acaba? Sizce aşağıdaki ürünlerden birini almak mantıklı mı ve valfli paketlerde saklamaya nazaran ciddi bir etki yaratabilir mı bu ürünler?

Valfli paket ve Vakumlu hazne karşılaştırması adına youtube da çok fazla deney mevcut. Bir video da 2 hafta içinde tüketiyorsanız valfliyle vakumlu arasında çok minimal düzeyde fark oldugunu söylüyorlardı. Fakat 2 haftayı geçmeye başlayınca vakum kabı ile saklanan da aromaların daha iyi olduğunu söylemiştiler. Aldığınız kahveyi çabuk tüketiyorsanız çokta gerek yok bence. Zamana yayıp tüketiyorsanız ya da bir den fazla kahveyi dönüşümlü tüketiyorsanız vakumlu kap mantıklı olabilir. Tabi kendi görüşüm

Merhabalar, günde buzluğa kahve atma ihtiyacı hissedecek kadar kahve tüketmediğim için vakum makinesi yerine kahve saklama kabı almayı düşünüyorum. Aşağıya bıraktığım linklerdeki saklama kapları hakkında bir fikri olan veya halihazırda kullanıp deneyimlerini aktarabilecek olan var mı acaba? Sizce aşağıdaki ürünlerden birini almak mantıklı mı ve valfli paketlerde saklamaya nazaran ciddi bir etki yaratabilir mı bu ürünler?

Öncelikle Timemore'daki kap vakumlu, Tchibo ağzı contalı. Tamamen farklı ürünler. Onun dışında biri yaklaşık 500gr kahve alıyorken, diğeri yaklaşık 125gr. kahve alacaktır. Yani ne hacim, ne de çalışma mantığı açısından birbirinin muadili ürünler değil.

Tchibo'nun saklama kabı 1,6 litre. 500gr civarı kahve aldığı için eğer sürekli farklı kahveleri denemeyi seviyorsanız kabın doldurabildiğiniz hacmi genelde çok düşük olacak ve kahvenin sürekli havayla teması olacaktır.

Timemore için ise forumdaki bazı arkadaşlar genel bir vakum salma problemi olduğunu belirtmişlerdi ama bu sadece belirli modellerde mi var bilmiyorum, belki kullananlar sizi daha iyi aydınlatabilirler.

Bunların dışında Ankomn seçeneği var, fakat fiyat olarak Timemore'un yaklaşık 1,5 katı.

Tüm bunların dışında serin, ışık almayan bir yerde kahveleri valfli paketlerinde muhafaza etmek de gayet tercih edilebilir bir seçim.

(Ayrıca kahve valfli paketiyle birlikte vakumlu bir kapta muhafaza etmeyi düşünüyorsanız alacağınız kabın minimum 1.2lt olmasına dikkat edin.)

kahve saklama ile ilgili youtube daki videoma da bakabilirsiniz. Bunlardan bahsetmiştim. Timemore saklama kabı da kullanıyorum

Çok teşekkürler cevaplar için, sanırım 1.2 litrelik timemore saklama kabı alıp kahveyi valfli pakette içine koymak en mantıklısı gibi.

@mbayrav Selamlar,

Saklama kabları konusunda bende çok araştırma yaptım ve hem uygun sayılabilecek hemde muhafazası iyi olan bir kab bulamadım.Fiyat anlamında uygun olanlarda hep plastik kablardı ve kahve bir içecek olduğundan plastik ile temasının kendimce çokta uygun olmayacağını düşünerek almadım.Başlığı oluştururken yazmış olduğun markalarıda denemedim bilmiyorum.

Öncelikli olarak bu saklama işine alternatif bir çözüm ararken yollarım hem vacuvin isimli ürüne çıktı ve bu ürün hakkında da forumumuzda çokça yorum bulanilirsin ve kullananlar genel itibari ile memlunlar.Sistem yine oksijeni dışarı atacak ve içeriye oksijen almayacak şekilde kurulmuş ve dediğim gibi forumumuzda bir çok kullanan ve memnun olan arkadaşımız var.Eğer sende düşünürsen forumumuzdaki @Heh nicnameli arkadaşımızdan piyasının çok altında bir miktara temin edebilirsin.

Farklı bir alternatif olarak @teyyaredenkahve Levent abinin aşağıda linkini bırakmış olduğum gerçekten kıymetli ve güzel bilgiler içeren videosunda kahvelerin geldiği valfli paketlerde de kahvenin tüketileceği makul sürelerde saklanabileceğini öğrendim.

Şahsen suanda kahvenin geldiği kağıt ambalajda saklıyorum ve çoğu zaman kahvemi 250 gr sipariş ederek 1-2 hafta içerisinde tüketiyorum fakat şahsi fikrim bir gün bir kahve çekirdeğini saklamaya karar verirsem kesinlikle forumumuzdaki arkadaşımızda hala mevcut ise vacuvin temin edeceğim.

Paylaştıklarım tamamiyle kendi fikirlerim ve saklama konusunda deneyimlediğim herhangi bir ürün olmaması sebebi ile sormuş olduğun ürünler hakkında bir fikir beyan edemiyorum.

Forumumuzda konu ürünleri kullanan arkadaşlarımız var ise mutlaka yönlendirmeleri olacaktır.

Kahve ile kalın...

Son düzenleme:
Ben yazacaktım sağolsun @VuralUfuk bahsetmiş zaten ☺️ . Bende hem Timemore 400 ve 800 ml var hem de Vacuwin var. Kavanoz işine bulaşmaya hiç gerek yok.

Bende şikayetçiyim vakumu geri salmasından , bir kere değiştirdim çünkü ilkinde kapakta gözle görülür deforme vardı ama 2-3 gün sonra baktığımda çoğu zaman vakumu geri saldığını fark ediyorum.

Elimde 2 adet 800 ml timemore saklama kabı var ve yaklaşık 3 aydın kullanıyorum. 2 ay önce AliExpress’ten Vacu vin tarzı bir ürün aldım. timemore kullanmak cidden zahmetli, vakum salmasına şahit olmadım ama yeteri kadar bastırmak insanın kafasında soru işareti bırakıyor ve bir zaman sonra yoruyor. uygun bir fiyata aldığım alt kalite vacuvin bile daha iyi koruduğunu hissettiriyor Uzun lafın kısası bir daha en başa dönsem vacu vin alır keyfime bakardım

Elimde 2 adet 800 ml timemore saklama kabı var ve yaklaşık 3 aydın kullanıyorum. 2 ay önce AliExpress’ten Vacu vin tarzı bir ürün aldım. timemore kullanmak cidden zahmetli, vakum salmasına şahit olmadım ama yeteri kadar bastırmak insanın kafasında soru işareti bırakıyor ve bir zaman sonra yoruyor. uygun bir fiyata aldığım alt kalite vacuvin bile daha iyi koruduğunu hissettiriyor Uzun lafın kısası bir daha en başa dönsem vacu vin alır keyfime bakardım
ürünün aliexpress linkini atabilir misiniz?

ürünün aliexpress linkini atabilir misiniz?
US $3.28 8%OFF | Wine Bottle Sealer Vacuum Wine Pump With 4 Stoppers Sealing Preserver Drinks Bottle Hat Caps Silicone Wine Stoppers household
Polonya üzerinden siparil ettim, çin kargosu pahalıydı

Ben forumdan @Heh arkadaşımızdan aldım Vacuwin çok memnunum. Forumda konusu var.

Vacuvinle hemen hemen aynı işi yapıyor biri 50 TL diğeri 200 denemeye değer dedim aldım, denenebilir

Denenebilir elbette ama verdiğiniz linkteki ürün benim hesabıma göre minimum 115 TL maliyetli vergi ve kargosu ile yanlış yapmadıysam .

US $3.28 8%OFF | Wine Bottle Sealer Vacuum Wine Pump With 4 Stoppers Sealing Preserver Drinks Bottle Hat Caps Silicone Wine Stoppers household
Polonya üzerinden siparil ettim, çin kargosu pahalıydı
kafayı yiyecektim ya 😂 Çin dışından hiç bakmıyordum.

Geri