• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tchibo Professional Filtre Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan goki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goki

Barista
İsim
Gökhan Çancılar
Daha fazla  
İsim
Gökhan Çancılar
Değirmen
Markasız Seramik Değirmen
Ekipmanlar
Hario Mini Mill Plus, Hario v60 Plastik Dripper, barista ibriği, ısı ölçer, french press, server, tartı, delter press, Kompresso, aeropress, Brikka Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince
Merhabalar,

Kahve işine ilk başladığımda (çok eski değil) 4x250gr Tchibo Professional ve Arrow French Press seti aldım. 750gr kahve hala duruyor. Zira sadece French Press ve Hario Plastik v2 v60'ım var. French Press'de denediğimde (ki zaten intense en yukarıda kahvede) ağır değil, acı oluyor. Sanırım over extraction. Çünkü filtre kahve için önerilenden çok ince öğütülmüş. v60 ile denediğimde de benzer şey oldu. Demeleme süresi çok uzun sürdü ve kahve içilmez haldeydi.

Kahve yorumlara göre götü değil. Blooming sırasında köpürüyor da yani kahvede bir sorun yok sanıyorum ama demlemede sorun yaşıyorum. Bana yol gösterir misiniz?

Ekli dosyalar

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    648 KB · Görüntüleme: 32
Bunu hiç denemedim ama forum dışından bir arkadaşım her demlemesinin çok acı olduğunu söyledi. French presste demlerken kullandığınız gramajı azaltmayı ve/veya süreyi kısaltmayi deneyebilirsiniz.

Bunu hiç denemedim ama forum dışından bir arkadaşım her demlemesinin çok acı olduğunu söyledi. French presste demlerken kullandığınız gramajı azaltmayı ve/veya süreyi kısaltmayi deneyebilirsiniz.

Tamamdır, çok teşekkür ederim. Özellikle v60 için hiç uygun değil.

Mokapot varsa belki orada daha çok verim alırsınız. Ama güzel kahve tüketmek isterseniz başka kahvelere yönelmeniz iyi olur

Mokapot varsa belki orada daha çok verim alırsınız. Ama güzel kahve tüketmek isterseniz başka kahvelere yönelmeniz iyi olur

Moka pot'um yok. Çok almak istediğim bir ekipman da değil. Şimdi kahve seçimlerim görece gelişti. Yöre, asidite vs.. bakıyorum. Bu benim ilk French Press setimle gelmişti. Ben de atmak istemedim. Bazen 150ml demliyorum, üzerine sütlü köpük ekliyorum. O zaman en azından içilebilir bir kahve oluyor. Teşekkür ederim yanıtınız için.

v60 da kullanmanız daha zor olucaktır bu kahveyi ince olduğu için tıkar ve french presden daha kötü bi sonuç bile verebilir en azından french pressde süreyle oynayabilirsiniz. Bu işe meraklıysanız ilk iş bir öğütücü almanızı tavsiye ederim.

v60 da kullanmanız daha zor olucaktır bu kahveyi ince olduğu için tıkar ve french presden daha kötü bi sonuç bile verebilir en azından french pressde süreyle oynayabilirsiniz. Bu işe meraklıysanız ilk iş bir öğütücü almanızı tavsiye ederim.

Öğütücü aldım ama henüz tartım gelmedi. O yüzden şimdilik Jacobs içiyorum :) Dediğiniz gibi v60 ile yudum alınacak gibi değildi. A Roasting Lab'dan gurme kahve seti sipariş ettim ikinciye bu sefer çekirdek olarak, bir de Sumatra aldım 250gr. Asiditesi ve orta yoğunlukta "Sumatra Blue Mandheling". Tabi daha sonra daha güzel bir öğütücü alacağım.

Berbat bir kahvedir bu. Ancak sütle karıştırılırsa içilebilir.

Ben de öyle yapıyorum :) Yalnız süt de yakışıyor bu kahveye. Keyif için değil de, hem kafein hem de sütlü bir içecek için içilebilir bence.

Merhabalar, ince öğütüm olduğu için French Press'de blooming dahil 2dk 30 sn de demledim. 18gr kahveye 250ml su kullandım. 93 - 95 derece su ile başladım. Yani Jabos'un kahveleri de dahil açık ara en kötüsü bu. Sorun bir de 750gr olması elimde. Kuşlara versem yemez :) Belki de filtre kahve makinası ile güzel sonuç verebilir, onu deneme imkanım olmayacak. Ama yalandan mocha veya latte yapma denemeleri için kullanabilirim. Şu espresso olmadan yapılan türlerden.

Geri