mancho
Üye
Tchibo'da 130 TL'ye satılan bu metal filtreli chemex hakkında bilgisi olan var mı? Fiyat gayet uygun geldi. https://www.tchibo.com.tr/coffee-love-chemex-p400158446.html?forceP=WEBSHOP
Aynen guzelde duruyor sadece chemex için bile alınır filtresini kullanmasakta olur ama nie kullanmayalımTchibo'da 130 TL'ye satılan bu metal filtreli chemex hakkında bilgisi olan var mı? Fiyat gayet uygun geldi. https://www.tchibo.com.tr/coffee-love-chemex-p400158446.html?forceP=WEBSHOP
Fotoğraftan 600 ml gibi duruyor ama emin değilim.Kaç ml acaba
Bana 1 3 cup gıbı geldi )) yazsalarmış iyiymişFotoğraftan 600 ml gibi duruyor ama emin değilim.
kaliteli duruyorBana 1 3 cup gıbı geldi )) yazsalarmış iyiymiş
V60 filtresi tam oluyor bunlara.Katlanıldığı zaman düz filtre oluyor.Chemex filtresi olur mu bilmiyorum.Tat olarak da ise normal bir dripperla demlemekten pek farkı olmuyor.Sadece metal filtre kullanılırsa gövdesi baskın bir kahve oluyor.Metal filtre kahvedeki yağları da geçiriyor.Kağıt bunu engelliyor.Metal filtrenin üzerine kağıt filtre taksak nasıl olur kahve?
Teşekkürler. Gelince o zaman hiç kağıdı karıştırmadan bir kaç kere metal filtre ile demleyerek farkı anlamaya çalışayım.V60 filtresi tam oluyor bunlara.Katlanıldığı zaman düz filtre oluyor.Chemex filtresi olur mu bilmiyorum.Tat olarak da ise normal bir dripperla demlemekten pek farkı olmuyor.Sadece metal filtre kullanılırsa gövdesi baskın bir kahve oluyor.Metal filtre kahvedeki yağları da geçiriyor.Kağıt bunu engelliyor.
Ürünü denediniz mi? Tavsiye eder misiniz?Teşekkürler. Gelince o zaman hiç kağıdı karıştırmadan bir kaç kere metal filtre ile demleyerek farkı anlamaya çalışayım.
Orijinal Chemex kullanmadım ama bu da bu gayet şık. Derlediğim kahveler de güzel oldu. Fiyatına göre çok iyi bence.Ürünü denediniz mi? Tavsiye eder misiniz?
Mesele filtredeki deliklerin büyüklüğü , delikler ince değilse, kalın öğütülmüş kahve ister. Yani bir nevi French press olur. Ürünün kullanıcı yorumlarına baktım. Camı çok kırılganmış . Kullacılar uyarmış.V60 ile arasında kaldım. Filtre kağıdı istemediği için bu daha mantıklı geldi ama lezzet konusunda v60 dan eksiği olurmu bilemedim.
Ayrıca chemex kağıdı da tam oturmuyormuş.Mesele filtredeki deliklerin büyüklüğü , delikler ince değilse, kalın öğütülmüş kahve ister. Yani bir nevi French press olur. Ürünün kullanıcı yorumlarına baktım. Camı çok kırılganmış . Kullacılar uyarmış.
Hocam hangisi chemexin çok farklı kağıtları var yarım ay kağıtlarıda mevcut ve görselden gördüğüm kadarıyla ağı baya geniş chemexe nazaran o yüzden metal filtre üzerine bi v60 filtresi iyi gider buna chemex açısından da epinoxun chemexleri baya kötü randıman alınmıyor camı ince boyun ahşapı kötü, mudo bir dönem piyasaya tek kişilik chemex çıkarmıştı o normal chemex ile yarışır haldeydi ama standart büyüklükte chemexte orjinal olanı yada brewistanın yaptığı ürünleri tavsiye ederimAyrıca chemex kağıdı da tam oturmuyormuş.