• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Taxo Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvguzes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mvguzes

Barista
İsim
mvguzes
Daha fazla  
İsim
mvguzes
Ekipmanlar
V60
Taxo Coffee
Siteleri https://www.taxocoffee.com/
İstanbul Küçükyalı'da bir firma.
Paketleri ve üzerindeki künyeler.
Fiyatlar uygun, büyük online alışveriş sitelerinde yorumları iyi.
Deneyimlerinizi merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• nica.jpg
    nica.jpg
    103.7 KB · Görüntüleme: 51
  • peru1.jpg
    peru1.jpg
    102.1 KB · Görüntüleme: 51
bu fiyat bandında son zamanlarda çok marka denk gelmeye başladı.
iyi bir feedback alamadım ama kimseden. sanırım herkes temkinli davranıyor.
online alışveriş sitelerindeki yorumları es geçiyorum çünkü kahve dikeyinde düzgün yorumlayabilen kaç kişi var zaten

Pazartesi günü Maltepe’ye gidicem, eğer fırsat bulursam uğrarım. Fiyatları uygun, bakalım aynı fiyat bandında olan ticari çekirdeklere göre nasıl merak ettim. Yazarım fikirlerimi.

Pazartesi günü Maltepe’ye gidicem, eğer fırsat bulursam uğrarım. Fiyatları uygun, bakalım aynı fiyat bandında olan ticari çekirdeklere göre nasıl merak ettim. Yazarım fikirlerimi.
Oldukça faydalı olur, pek yorum yapan olmadı.
Fiyatların uygun olması çekirdek kalitesiyle mutlaka iligilidir. Ancak kavrum profilleri nasıl. Kavrumları iyiyse o fiyatlarda damak tadıma uygun bir çekirdek bulabilirim diye düşünüyorum. Aslında birkaç firma denedim böyle pek olumlu sonuç almadım. Ama Maltepe'de bir kavurma mekanları olması, herkese açık olması, sitelerinin olması biraz da olsa bana güven verdi.

Bugün firmaya uğrama imkanım oldu. Küçük bir dükkan, yakında biraz daha büyük yeni yerlerine taşınacaklarmış. Firma sahibi Tuğba hanım sağolsun sorularıma net bir şekilde cevap verdi, kısaca bahsedeyim. Açılalı daha 7 ay olmuş, kar marjlarını az tuttukları için fiyatlarının uygun olduğunu ifade etti. Yeşil çekirdekleri yurt içi bir tedarikçiden alıyorlarmış. Genelde internetten değilde siparişler üzerine dükkandan satıyorlarmış.
Yeni olmalarına rağmen yoğun olduklarını, her cumartesi kavurma günü olduğunu ama biterse hafta içi de kavurduklarını, şu anlık kavurma makineleri 6 kg lık ve şu anda sadece orta kavrum yapabildiklerini, yakın bir tarihte valfli paketlere geçeceklerini, yeni yerlerinde 15kg kavurma kapasitesi olan makine kullanacaklarını söyledi.
Sadece kendisi ilgilendiği için (eşi az yardım edebiliyormuş kendi işinden dolayı) aklındaki planları uygulamanın biraz zaman alacağını ve almak istediği eğitimler olduğunu söyledi.
Kendisine sordum ve tavsiye ettiği fotoğraftaki kahveleri aldım 100 er gr. olarak 60 tl tuttu. Şu anda fırsat bulamadım ama ilk fırsatta çekirdek kavrum fotoğraflarını ve demleme sonuçlarını eklerim konuya. Orkun Üstel’in 15/240 oranla 4 döküşlü yöntemini uygulacağım. Cmd 22-23 klik, cafec traditiona filtre ve 93 derece buzdağı su kullanacağım.
İlk aklıma gelenleri deneme yapmadan hemen yazmak istedim.
İlk izlenim olarak ticari çekirdek fiyatlarında olmasına rağmen dümdüz bir kahve olmayacağını düşünüyorum.98E8A75E-C9ED-4474-AA92-C205201717B5.jpeg

Ben daha önce internet üzerinden sipariş vererek iki kere alışveriş yaptım. İlk siparişimde kahve ucuz olduğu için ve makinede yapıp, termosla iş yerine vardıktan sonra içtiğim için çok anlamamıştım. Manuel demlemeyi denedim kötü oldu ve ucuz zaten deyip geçtim. İkinci siparişte çekirdeklere sıcak hava tutup göndermişler resmen. Değirmeni bozacaktım çekerken. O da son alışverişim oldu. Şu an sanal baharattan takılıyorum ucuz kahve işinde 😁

Biraz önce aklıma geldi, aradım buldum konuyu. Almayın arkadaşlar, sadece fasulye bunlar 😂

Herkese selamlar,

Buradaki yorumlara denk geldim ve firmam hakkında biraz bilgi vermek istedim. Taxo Coffee Haziran 2020'de (bundan 9 ay önce) İstanbul Küçükyalı'da 15m2 bir dükkanda kuruldu. 30 yaşında, 5 kiloluk, Has Garanti marka, 2 motorlu, manuel bir kavurma makinemizle başladık bu işe. Bir kadın girişimci olarak 8 ay bu yaşlı makineyle çok duman yuttum :) 15m2 dükkanımızdan 8 ayda binlerce kahve siparişi çıkardık.

Şu anda yeni dükkanımıza geçtik, 100m2 alanda faaliyet gösteriyoruz. Şu anda 15 kiloluk, 4 motorlu, çift cidarlı, tam otomatik bir kavurma makinemiz var. Çekirdekleri full city derecesinde kavurmakla beraber kavurma süresini çekirdeğin yapısına göre belirliyoruz. Ağırlıklı olarak Trendyol ve taxocoffee.com üzerinden sipariş alıyoruz. Genelde 3-4 günlük periyotlarla kavurma yapıyoruz. Hiç bir zaman 1 hafta veya daha uzun süre önce kavrulmuş kahve satmadık, bu konuda çok titiziz.

Yukarıda olumlu ve olumsuz yorumlarını paylaşan arkadaşlar için ise şunu söylemek isterim. İyi kahve için kaliteli çekirdekler gereklidir fakat yeterli değildir. İyi kahve; kavurucu, kavurma makinesi ve çekirdekler birbirini çok iyi tanıdığında ortaya çıkar bunun bilincindeyiz. Biz de her kavurucu gibi kısa sürede çok fazla mesafe katettik ve katetmeye devam ediyoruz. Şu anda tüm çekirdekleri olabilecek en iyi haliyle sizlere ulaştırıyoruz. Büyük bir emekle ve keyifle kavurduğumuz, özenle paketlediğimiz, mis gibi, taptaze çekirdeklerimizi de sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Portföyümüzdeki Çekirdekler:
Honduras Cafe Colopeca
Guetemala Fedecogagua
El Salvador Coex Queta
Uganda Bugisu
Brezilya Cerrado
Brezilya Santos
Meksika Extra Prime
Endonezya Sumatra Mandheling G1
Kostarika Tarrazu
Kolombiya Supremo
Kolombiya Women's Harbest
Nikaragua Olomega
Peru Cajamarca G2
Burundi Afric
Etiyopya Lekempti

Herkese selamlar,

Buradaki yorumlara denk geldim ve firmam hakkında biraz bilgi vermek istedim. Taxo Coffee Haziran 2020'de (bundan 9 ay önce) İstanbul Küçükyalı'da 15m2 bir dükkanda kuruldu. 30 yaşında, 5 kiloluk, Has Garanti marka, 2 motorlu, manuel bir kavurma makinemizle başladık bu işe. Bir kadın girişimci olarak 8 ay bu yaşlı makineyle çok duman yuttum :) 15m2 dükkanımızdan 8 ayda binlerce kahve siparişi çıkardık.

Şu anda yeni dükkanımıza geçtik, 100m2 alanda faaliyet gösteriyoruz. Şu anda 15 kiloluk, 4 motorlu, çift cidarlı, tam otomatik bir kavurma makinemiz var. Çekirdekleri full city derecesinde kavurmakla beraber kavurma süresini çekirdeğin yapısına göre belirliyoruz. Ağırlıklı olarak Trendyol ve taxocoffee.com üzerinden sipariş alıyoruz. Genelde 3-4 günlük periyotlarla kavurma yapıyoruz. Hiç bir zaman 1 hafta veya daha uzun süre önce kavrulmuş kahve satmadık, bu konuda çok titiziz.

Yukarıda olumlu ve olumsuz yorumlarını paylaşan arkadaşlar için ise şunu söylemek isterim. İyi kahve için kaliteli çekirdekler gereklidir fakat yeterli değildir. İyi kahve; kavurucu, kavurma makinesi ve çekirdekler birbirini çok iyi tanıdığında ortaya çıkar bunun bilincindeyiz. Biz de her kavurucu gibi kısa sürede çok fazla mesafe katettik ve katetmeye devam ediyoruz. Şu anda tüm çekirdekleri olabilecek en iyi haliyle sizlere ulaştırıyoruz. Büyük bir emekle ve keyifle kavurduğumuz, özenle paketlediğimiz, mis gibi, taptaze çekirdeklerimizi de sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Portföyümüzdeki Çekirdekler:
Honduras Cafe Colopeca
Guetemala Fedecogagua
El Salvador Coex Queta
Uganda Bugisu
Brezilya Cerrado
Brezilya Santos
Meksika Extra Prime
Endonezya Sumatra Mandheling G1
Kostarika Tarrazu
Kolombiya Supremo
Kolombiya Women's Harbest
Nikaragua Olomega
Peru Cajamarca G2
Burundi Afric
Etiyopya Lekempti
Tuğba Hanım Merhaba,

Size birkaç sorum olacak.

1- Sizin bu kahveyle ilgili bir eğitiminiz var mıdır?
2- Siz birlikten ticari kahve alıyorsunuz diye biliyorum. Nitelikli çekirdek tedarik edecek misiniz?

İyi çalışmalar,

Ben de nitelikli kahveler görmek isterim. Böyle bir girişim için öncelikle tebrik ederim. Özellikle böyle bir dönemde ayakta kalmanız takdire şayan. Umarım daha iyisini yaparsınız.

Ülkemizde her türlü kahvenin tüketicisi elbette var. Ancak nitelikli kahve ile ticari kahve arasındaki farkı anlayacak kişilerin sayısı hızla artıyor. Nitelikli kahveye başlayanlar ticari kahveyi bir kenara bırakıyor.

Benim evimin yanında olduğu için geçerken bir deneyim dedim. Colombia aldım her zaman kullandığım bir kahve. Kreması gayet güzel espressı yaaparken. Asiditesi düşük ve homojen kavrulmuş çekirdekler

Denemek isteyenler için bir bilgilendirme yapayım.
Deneme setini aldım:
African Dream
Brasil Dream
House Blend
Hepsi orta derece kavrulmuş olarak geldi . Kavrumları Brasil Dream 'de tutarlı , African Dream'de bir miktar tutarsızlık var . House Blend'de ise robusta kahveye bağlı açık kavrulmuş çekirdekler var.
3 kahve de sanırım kurutulmuş olduğu için timemore c2'de baya toz çıkarıyor . Önceden hiç karşılaşmamıştım .
Tatları ise:
African Dream: Düz bir kahve
House Blend : İçinde robusta var o yüzden acı ve tatsız bir kahve
Brasil Dream: En sevdiğim kahve oldu çikolata ve karamel tatları hissediliyor. Fiyat performans olarak alınabilir.
Fotoğrafları ekleyemiyorum , çok büyük diyor.

Geri