Herkese selamlar,
Buradaki yorumlara denk geldim ve firmam hakkında biraz bilgi vermek istedim. Taxo Coffee Haziran 2020'de (bundan 9 ay önce) İstanbul Küçükyalı'da 15m2 bir dükkanda kuruldu. 30 yaşında, 5 kiloluk, Has Garanti marka, 2 motorlu, manuel bir kavurma makinemizle başladık bu işe. Bir kadın girişimci olarak 8 ay bu yaşlı makineyle çok duman yuttum

15m2 dükkanımızdan 8 ayda binlerce kahve siparişi çıkardık.
Şu anda yeni dükkanımıza geçtik, 100m2 alanda faaliyet gösteriyoruz. Şu anda 15 kiloluk, 4 motorlu, çift cidarlı, tam otomatik bir kavurma makinemiz var. Çekirdekleri full city derecesinde kavurmakla beraber kavurma süresini çekirdeğin yapısına göre belirliyoruz. Ağırlıklı olarak Trendyol ve taxocoffee.com üzerinden sipariş alıyoruz. Genelde 3-4 günlük periyotlarla kavurma yapıyoruz. Hiç bir zaman 1 hafta veya daha uzun süre önce kavrulmuş kahve satmadık, bu konuda çok titiziz.
Yukarıda olumlu ve olumsuz yorumlarını paylaşan arkadaşlar için ise şunu söylemek isterim. İyi kahve için kaliteli çekirdekler gereklidir fakat yeterli değildir. İyi kahve; kavurucu, kavurma makinesi ve çekirdekler birbirini çok iyi tanıdığında ortaya çıkar bunun bilincindeyiz. Biz de her kavurucu gibi kısa sürede çok fazla mesafe katettik ve katetmeye devam ediyoruz. Şu anda tüm çekirdekleri olabilecek en iyi haliyle sizlere ulaştırıyoruz. Büyük bir emekle ve keyifle kavurduğumuz, özenle paketlediğimiz, mis gibi, taptaze çekirdeklerimizi de sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.
Portföyümüzdeki Çekirdekler:
Honduras Cafe Colopeca
Guetemala Fedecogagua
El Salvador Coex Queta
Uganda Bugisu
Brezilya Cerrado
Brezilya Santos
Meksika Extra Prime
Endonezya Sumatra Mandheling G1
Kostarika Tarrazu
Kolombiya Supremo
Kolombiya Women's Harbest