• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tatlılık Nedir? Fincandaki Tat

İsim
Can
Daha fazla  
İsim
Can
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Merhaba arkadaşlar, Cuptaki tatlara değineceğim;

Kahvedeki tatlı aromayı karamelizasyon kategorisinden bahsedeceğiz fındık, Caramel veya çikolatalı tatlar olmasından bu aromaları veren şeyler nelerdir biraz kafamdakileri derleyeyim.

Öncelikle biraz bilimsel olmak gerekirse yeşil çekirdeğin içindeki protein ve karbonhidratlar kavurma sürecinde karamelizasyonlaşmış şeker ve aminoasid kompleksine bürünürler. Bu olay kahveye tatlılık yerini verir. Özellikle karbonhidrat kahvenin tadını etki eden çözülebilir kimyasal bileşenlerin 3/1 oluşturur. Bu nedenden kahvenin tatlılığı pek çok çeşitte bulunabilir.

Cupping Roast tamamen acı tattan yoksunken ve çok kavrulmuş asidler eksikken ikisi de bir dereceye kadar tatlıdır. Ama her şey tabii ki tatlılıkla ilgili değil insan dilinin algılayabileceği 5 çeşit tat var Bunlar tatlı, ekşi, acı(bitter), tuzlu, umami(hoşa giden tat) bu tatların hiç biri tek olarak bulunmaz aksine farklı oranda birleşip bir modülasyon oluşturur.

Bahsettiğimiz tatların birine odaklanıp diğerlerini yok sayarsak asiditesi olmayıp boş, düz ve sadece alışılagelmiş bir kahve tadı elde ederiz. Modülasyon ve kombinasyon tek bir tadın varlığı diğerinin algılanmasını arttırabilir veya azaltabilir. Örneğin; tuz ve asidin varlığı tatlı duyuyu arttırabilir bu yüzden max. tatlılığı artırmaya odaklanmak yerine kahvedeki diğer tatların ve aromalarla birlikte tatlılığı vurgulamak daha mantıklı olabilir.
 
Son düzenleme:
Ben buraya bir link birakayim o zaman.


En azindan bu konuyla ilgili devam niteliginde bilgiler iceriyor.
 
Ben buraya bir link birakayim o zaman.


En azindan bu konuyla ilgili devam niteliginde bilgiler iceriyor.

Çok teşekkürler hocam 2017 aeropress şampiyonasında workshop hemen hemen anlatılanlar ama alt kısmına bakacağım yazının birazdan başka bir kaynak bırakacağım
 
Yazı, çeviri ve kaynaklar konusunda gösterilen özen için teşekkür ederim :)
 
Geri
Üst