• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tartı ve Ocak Üstü Gooseneck Kettle Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ukhassoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ukhassoy

Barista
İsim
Kerem
Öncelikle merhabalar, umarım keyfiniz yerindedir.
Uzun zamandır 3. nesil kahve demleme işlerine meraklıyım fakat öğrencilil malumunuz, yeni yeni bütçe bulabildim. Cam V60 ve öğütücü olarak da Hario Mini Slim Plus aldım.

Şimdi 450-550 lira arası yeni bir bütçe edindim. Tartı olarak gram hassasiyetli mutfak tartısı ve düz demlik kullanıyorum.
Kettle olarak Timemore Fish Youth almayı düşünmüştüm fakat yabancı sitelerden okuduğum kadarıyla ürün ocak üzerinde kullanılmıyor, dolayısıyla sadece aktarım yapacağım bir ürüne o kadar para vermek istemedim. Dolayısıyla ocakta kullanabileceğim gooseneck ketle ve tartı almak niyetindeyim fakat eğer “o parayı sadece şuna harca daha mantıklı” gibi bir yorum alırsam sadece birini de alabilirim o parayla.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Ben kesinlikle bir öğütücü edinmenizden yana yorum yapacağım. Ben de öğrenciyim o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ama ilk iş gerçekten öğütücüden geçiyor. Elinizdeki değirmeni satıp ikinci el bir Timemore C2 veya bütçe ayırabiliyorsanız Molent G50 almanız uygun olacaktır.

Tartı olarak ben Kaan tartı kullanıyorum, gayet memnunum. Kettle olarak ise bütçe olaylarından ötürü hala bir gooseneck edinemedim ama araştırdım. Okuduğum ve izlediğim kadarıyla Epinox Slim Fit veya Nurgaz Ocak üstü fiyat performans olarak iyi kettle’lar.

Azımsanmayacak bir zamandır çok düşük bütçelerle bu hobiyi sürdürmeye çalışan biri olarak söyleyebileceğim kaliteli çekirdek ve iyi bir değirmen öncelikli olmalı. Diğer ekipmanları yavaş yavaş tamamlarsınız.

Merhaba,

Yukarıda ki arkadaşın dediğine katılıyorum. Tartıyı aliexpress'den alabilirsiniz. Kupon ile birlikte 70-100 arası vergi dahil alınabiliyor.

Kettle'ı ise Epinox Barista Kettle alabilirsiniz. Hepsiburada ve Trendyol kupon veriyor, o kuponlarla beraber 170-200 arasına temin edilebilir.

Sizin yerinizde olsam önce timemore c2 almayı düşünürdüm. Elinizde ki değirmeni satıp bütçe oluşturduğunuz taktirde bu 3 ana ekipmanı alabilirsiniz.

Ben kesinlikle bir öğütücü edinmenizden yana yorum yapacağım. Ben de öğrenciyim o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ama ilk iş gerçekten öğütücüden geçiyor. Elinizdeki değirmeni satıp ikinci el bir Timemore C2 veya bütçe ayırabiliyorsanız Molent G50 almanız uygun olacaktır.

Tartı olarak ben Kaan tartı kullanıyorum, gayet memnunum. Kettle olarak ise bütçe olaylarından ötürü hala bir gooseneck edinemedim ama araştırdım. Okuduğum ve izlediğim kadarıyla Epinox Slim Fit veya Nurgaz Ocak üstü fiyat performans olarak iyi kettle’lar.

Azımsanmayacak bir zamandır çok düşük bütçelerle bu hobiyi sürdürmeye çalışan biri olarak söyleyebileceğim kaliteli çekirdek ve iyi bir değirmen öncelikli olmalı. Diğer ekipmanları yavaş yavaş tamamlarsınız.
Merhaba,

Yukarıda ki arkadaşın dediğine katılıyorum. Tartıyı aliexpress'den alabilirsiniz. Kupon ile birlikte 70-100 arası vergi dahil alınabiliyor.

Kettle'ı ise Epinox Barista Kettle alabilirsiniz. Hepsiburada ve Trendyol kupon veriyor, o kuponlarla beraber 170-200 arasına temin edilebilir.

Sizin yerinizde olsam önce timemore c2 almayı düşünürdüm. Elinizde ki değirmeni satıp bütçe oluşturduğunuz taktirde bu 3 ana ekipmanı alabilirsiniz.
Açıkçası Epinox almak adına kesinlikle son bi kişinin önerisini daha bekliyordum, biri daha deseydi alcaktım ve 2 taraftan da Epinox denince beklemeden aldım. Evdeki demliğim hiçbir şekilde işimi görmüyordu çünkü ağır olduğu için. Bir arkadaşım da tartı hediye edebileceğini söyledi, sanırım AliExpress'te kuponu var, onunla çözecek sorunumu.
Elimdeki Hario'yu 4 defa kullandım sadece, onu da satabildiğim takdirde belki de dediğiniz gibi C2'ye yönelebilirim belki gerçekten. O ayarda ve fiyat aralığında daha iyisi yok sanırım. Molent'e kadar çıkamam muhtemelen ne yazık ki. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Hemen hemen aynı yönde yorumlar yaptığınız için ortak cevaplamak istedim.

@NoDRaC hali hazırda detaylıca incelemiştim, belki farklı yorumlar ve tavsiyeler gelir diye spesifik bir başlıkta toparlamak istedim. İlginiz için teşekkürler size de.

Merhaba termometreli olan bu ürünü tavsiye ederim fiyati 300₺
👇
LOVIVER Paslanmaz çelik çaydanlık, kahve demliği, su sürahisi, kahve demliği, su ısıtıcısı, 2 form – termometreli https://www.amazon.com.tr/dp/B07VD3...t_i_ACKG6A2CKWATZXW9EXKE?_encoding=UTF8&psc=1
Timemore-like bir ürün olmuş, gerçekten çok şık ve kullanışlı görünüyor ama kod kullarak Epinox Slim Fit siparişi verdim şu an için. Herhangi bir sorun olması durumunda aklımda tutacağım ama bu ürünü de, teşekkür ederim 😌

@Lucilius ve @Androge0s katkılarıyla V60 etrafındaki diğer tüm parçaları değiştirip Epinox Slim Fit, 100 liralık AliExpress tartısı ve ayrıca Dems Coffee'nin forumda methedilen müşteri memnuniyetinden ve sadece pour over kahve tüketeceğim için o fiyat aralığındaki en mantıklı tercih olduğunu düşündüğümden bütçemi revize edip 1Zpresso JX sahibi oldum. Kesinlikle bambaşka seviyelerde kahve içiyorum diyebilirim. Olur da bu konuya denk gelip okuyanlar olur diye paylaşmak istedim. Kettle ve tartı bu farka ne kadar katkı sağladı bilemem ama değirmeni JX ile güncellemem Hario ile alamadığım kahvenin tadını almamı sağladı. Paranızı önce değirmene, sonra kahveye ve en son diğer ekipmanlara yatırmanızı tavsiye ederim. Kendi izlenimlerime göre, özellikle değirmen noktasında adım adım ilerlemek pek de mantıklı bir yaklaşım değilmiş.

İlginize bir kez daha teşekkür ederim, @Lucilius @Androge0s 🙏

@Lucilius ve @Androge0s katkılarıyla V60 etrafındaki diğer tüm parçaları değiştirip Epinox Slim Fit, 100 liralık AliExpress tartısı ve ayrıca Dems Coffee'nin forumda methedilen müşteri memnuniyetinden ve sadece pour over kahve tüketeceğim için o fiyat aralığındaki en mantıklı tercih olduğunu düşündüğümden bütçemi revize edip 1Zpresso JX sahibi oldum. Kesinlikle bambaşka seviyelerde kahve içiyorum diyebilirim. Olur da bu konuya denk gelip okuyanlar olur diye paylaşmak istedim. Kettle ve tartı bu farka ne kadar katkı sağladı bilemem ama değirmeni JX ile güncellemem Hario ile alamadığım kahvenin tadını almamı sağladı. Paranızı önce değirmene, sonra kahveye ve en son diğer ekipmanlara yatırmanızı tavsiye ederim. Kendi izlenimlerime göre, özellikle değirmen noktasında adım adım ilerlemek pek de mantıklı bir yaklaşım değilmiş.

İlginize bir kez daha teşekkür ederim, @Lucilius @Androge0s 🙏

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Yeni ekipmanlarınızla güzel demlemeler, keyifli fincanlar dilerim size.

Geri